You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Peygamber Efendimizin Namaza Başlaması

Yeni Üye
selamün Aleyküm,

öncelikle siteye yeni üye oldum. Saygılar sunarım.

Sayın arkadaşlar benim merak ettiğim bir konu var. Namaz ile ilgili

Sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed (S.A.V.), 40 yaşında Allah (C.C.) dan Cebrail (A.S) vasıtasıyla vahiy alıyor.
Aklıma takılan şey şu; Hz.Muhammed (S.A.V.) efendimiz, 40 yaşına kadar namaz kılmış mıdır, oruç tutmuş mudur?
Bunu merak ediyorum. Namaza, oruca peygamber olduktan vahiy aldıktan sonra mı başlamıştır.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
RE: Peygamber Efendimizin Namaza Başlaması
Teşekkür ederim o linktekini okumuştum.

Netice itibariyle Peygamberimiz (S.A.V), 40 yaşına kadar meditasyon düşünce ve tek olan ALLAH (C.C) düşünerek ibadet etmiş, yani 40 yaşına kadar namaz kılmamış, oruç tutmamış anlamı mı çıkıyor. Vahiy aldıktan ve Allah'ın kelamı Kur'an indikten sonra namaz kılmaya ve oruç tutmaya, namaz kıldırmaya başlamış. Bunu öğrenmek istiyorum sadece
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Hayır meditasyon düşünce vs ile ibadet etmiş anlamı çıkmıyor... Hz. İbrahim'in hanif dinine göre bir hayat sürdüğü belirtiliyor ama ibadetlerin içeriğini bilmiyoruz...yani o ibadetler namaz gibi yada oruç gibi ibadetler mi yoksa başka şeyleri ihtiva eden ibadetler mi ona vakıf değiliz...Belki tamamen şimdi ki namaz ve oruç ile aynı idi onu da bilmiyoruz...umarım açıklayıcı olmuştur...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Teşekkürler cevaplarınız için ama işte içeriğini bilmiyoruz onu nasıl öğreneceğiz. Ben Yaşar Nuri Öztürk Hoca ya kadar bunu sordum, oda bilmiyor, kimse bilmiyor.
Peygamberlikten sonra imam olarak namaz kıldırdığını biliyoruz, Ama vahiyden evvel namaz kılmıyordu diyebilir miyiz onu araştırıyorum.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Dilimin döndüğünce;

S.A.V önce kelime-i şehadet de belirttiğimiz gibi önce '' KUL '' oldu, Allah'ın takdir ettiği süre boyunca da batıl olan her şeyden uzak durdu Allah'ın yardımı ile, önce KUL olmak esastır sonra bir tebliğ edici olunabilir bunda hem fikiriz ve durum bu iken Peygamberlik kendisine verilmeden önce de yaşadığı yerde insanlara verdiği güven ve temiz huy veyahut tüm insanların işine gelebilecek şekilde EMİN sıfatı zaten vardı, bu mertebeler kolay değil, hele hele Kur'an insanı hallaç pamuğuna çeviriyor, içine bir daldın mı bir kaç ayeti bile derine yaşamak insanı bu derece zorlar iken, Efendimizin hazırlık süreci bir nevi bu yönde pişirildi, biz insanlar kendi kanımızdan kendimizle aynı sıfatları taşıyan bir şahısa kulak vermekte zorluk yaşıyoruz, hepimizin gözünden ayrı dünyalar var ve hiç birimiz tam cevap budur diyemeyiz, bunun için de sadece kaynaklardan ibaretiz ve o kaynakları aklımızda, kalbimizle tartıp hiç '' şunu niye yaptı, şöyle mi oldu, böyle mi yapsaydı '' deme lüksümüz olmadan, bize bildirileni elimizden geldiğince uygulamak olsun amacımız, meditasyon, rabıta vsvsvs. ne kadar insan varsa yer yüzünde o kadar da bakış açısı vardır, o yüzden İnşallah nasip olursa, o kıdemlere gelebilirsek sorarız ahirette S.A.V'in kendisine... gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.