You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Peygamber Efendimizin Hadisleri Bu Başlık Altında

Peygamber Efendimizin Hadisleri Bu Başlık Altında

Üye
RE: HER GÜNE BİR HADİS
Ebû Zür'a b. Amr b. Cerîr şöyle demiştir. Ebû Hureyre'nin şöyle dediğini duydum. Hz. Peygamber şöyle buyurdu:

"Allah kendi yolunda cihada çıkan kişi için kefil olarak şöyle bu­yurmuştur: Bu kişiyi yalnızca bana olan imanı ve elçilerimi tasdik et­mesi cihada çıkarmıştır. Ben onu kazanacağı ecir veya ganimetle geri döndürme yahut cennete koymaya kefilim'. (Hz, Peygamber şöyle bu­yurdugülücük Ümmetime zorluk çıkartmayacak olsaydım savaşa çıkan hiçbir seriyyenin arkasında kalmazdım. Allah yolunda öldürülmeyi, sonra diriltitmeyi sonra tekrar öldürülmeyi sonra tekrar diriltilmeyi sonra yine Öldürülmeyi isterdim.
Fethu'l-Bari (Sahih-i Buhari Şerhi) İbn Hacer el-Askalani
2787, 2797, 2972, 3123, 7226, 7227, 7457,7463
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Cvp: RE: HER GÜNE BİR HADİS
protrek Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Ebû Zür'a b. Amr b. Cerîr şöyle demiştir. Ebû Hureyre'nin şöyle dediğini duydum. Hz. Peygamber şöyle buyurdu:

"Allah kendi yolunda cihada çıkan kişi için kefil olarak şöyle bu­yurmuştur: Bu kişiyi yalnızca bana olan imanı ve elçilerimi tasdik et­mesi cihada çıkarmıştır. Ben onu kazanacağı ecir veya ganimetle geri döndürme yahut cennete koymaya kefilim'. (Hz, Peygamber şöyle bu­yurdugülücük Ümmetime zorluk çıkartmayacak olsaydım savaşa çıkan hiçbir seriyyenin arkasında kalmazdım. Allah yolunda öldürülmeyi, sonra diriltitmeyi sonra tekrar öldürülmeyi sonra tekrar diriltilmeyi sonra yine Öldürülmeyi isterdim.
Fethu'l-Bari (Sahih-i Buhari Şerhi) İbn Hacer el-Askalani
2787, 2797, 2972, 3123, 7226, 7227, 7457,7463

SUBHANALLAH çook güzel bir hadis maşallah kardeşim .
Rabbim bize de bu hadisleri idrak etmeyi nasip eder inşallah ..

İMAN EDENLER İÇİN CENNET NE KADAR GÜZEL..
İman edenler Allah yolunda savaşırlar, inanmayanlar ise tâğut (bâtıl davalar ve şeytan) yolunda savaşırlar. O halde şeytanın dostlarına karşı savaşın; şüphe yok ki şeytanın kurduğu düzen zayıftır. (Nisâ: 76)

(üm)metin sana muhtaç ya Rasulullah...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Cvp: HER GÜNE BİR HADİS
- İbn Abbas'tan r.a rivayet edildiğine göre Hz. Peygamber şöyle buyurmuştur:

"Bana afeş (cehennem) gösterildi. Cehennemliklerin çoğunluğu­nun kadınlar olduğunu gördüm. Zira onlar inkâr edenlerdir".

Hz. Peygamber'e soruldu: "Allah'ı mı inkâr ederler?" Hz. Peygamber s.a.v şöyle buyurdu:

Kocalarının hakkını inkâr ederler, iyiliği inkâr ederler. Onlardan birine uzun zaman iyilikte bulunsan, sonra senden (sevmediği) bir şey görse hemen 'zaten senden hiçbir iyilik görmedim' der".

Fethu'l-Bari İbn Hacer el-Askalani
431, 748, 1052, 3206, 5197
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Enes b. Malik (r.a)'den; Rasulullah (s.a.s)'in şöyle buyurduğunu işittim demiştir:

«Kıyamet günü geldiğinde ben şefaat eder ve: «Ya Rabbi! Kalbinde hardal tanesi kadar imanı olanları cennete koy» diye dua ederim, bunlar cennete girerler. Sonra ben: «Ya Rabbi! Hardal tanesinden az imanı olanları da koy» diye şefaat ederim.

«Az bir imanı» dediği sırada ben Rasulullah'ın parmaklarına bakar gibiyim. O parmaklarını birbirine birleştirerek işaret ediyordu. (Buhari-Müslim)
HADİSTEN NE İSTİFADE EDERİZ

Bu hadisi incelerken hadiste geçen ve birçok kimse tarafından yanlış anlaşılan bir tabir üzerinde durmamız gerekiyor.

Kalbinde hardal tanesi kadar veya bundan daha az iman bulunanların cennete girmesi. Bunu yanlış anlayan bazı kimseler, hardal tanesi kadar imanı bazı şartları eksik olan iman şeklinde yorumlayıp Allah'ın mutlaka iman edilmesini emrettiği şeylerden birisine ya da La ilahe ilAllah inancının bazı şartlarına -hatta bir yönüne- inananın cennete gireceğini iddia ettiler.

. La ilahe illAllah'a iman ettiğini iddia ettiği halde kendisinde tevhidi bozucu düşünce, söz ve davranışlar bulunan kişınin kalbinde zerre kadar iman bulunmayıp müşrik ol-ğu açık bir gerçektir. Allah (c.c); bu kişilerin ölmeden önce tevbe etmeyip müşrik olarak öldükleri takdirde kendilerini asla affetmeyeceğini ve ebedi olarak cehennem azabıyla cezalandıracağını Kur’an-ı Kerim’de defalarca bildirmiştir.

Öyleyse zerre kadar iman nedir?

Zerre kadar iman; kendisini her türlü şirkten temizledikten sonra,ibadetlerini sadece Allah’a has kılan,La ilahe illAllah’ı hayatının her yönüne uygulayan kişinin bu imandan sonra işlediği amellerle zerrenin ölçüsü başlar.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Cvp: HER GÜNE BİR HADİS
“Kim Allah yolunda cihada gidecek bir gâziyi donatır, cihad için gerekli olan ihtiyaçlarını karşılarsa, bizzat cihada gitmiş gibi sevap kazanır. Cihada giden gâzinin arkada bıraktığı âilesine güzelce bakıp onların ihtiyaçlarını karşılayan da bizzat cihad yapmış gibi sevap kazanır.” (Buhârî, Cihad 38; Müslim, İmâre 135-136; Ebû Dâvud, Cihad 20; Tirmizî, Fezâilü’l-Cihad 6; Nesâî, Cihad 44)
Bunu ilk beğenen sen ol.
" HACI "

İbni Mesud radıyallahu anh'dan rivayet edildiğine göre, Resülullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

"Sizden birinizin yaratılışının başlangıcı, annesinin karnında kırk günde derlenir toplanır. Sonra ikinci kırk günlük süre içinde pıhtı haline döner. Sonra da bir o kadar zaman içinde bir parça et olur. Daha sonra Allah bir melek gönderir ve melek, ona ruh üfler. Bu melek dört şeyle; anne rahmindeki canlının rızkını, ecelini, amelini, iyi biri mi, yoksa kötü biri mi olacağını yazmakla emrolunur."
Bunu ilk beğenen sen ol.
" HACI "

"Her kim abdestinin ardından "İnná Enzelná" sûresini bir kere okursa sıddîklerden olur.İki defa okursa şehidlerden olurÜç kere okuyanı ise Allah Teálá peygamberlerin bulunduğu makamda haşreder."
Bunu ilk beğenen sen ol.
" HACI "

Salim b.Ebi'l-Ca'd (r.a)'dan: Rasulullah (s.a.v) şöyle buyurdu. Kişinin ruhu cesedinden şu üç şeyden uzak olduğu halde ayrılırsa cennete girer; gurur, hainlik ve borç.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 03-04-2009, Saat:04:22 PM, Düzenleyen: ECRİN_ZÜLEYHA.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.