You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Peşin fıkırlı hocayı dehsete dusuren genc

Profesör
Cami imamı Alaaddın hoca TC kımlık numarasını ogrenmek en yakın Internet kafenın yolunu tutar.Kafenın tabelasındakı ısım Fesubhanallah,Elhamdulıllah cektırır hocaefendıye;CEN:NET CAFE.İşletmecı gence”Evladım TC kımlık numarası ıstedıler yardımcı olabılırmısın” dıye sorar.”Tabi amcacıgım,siz suraya oturun,sızınle ılgılenırım !” der genc.Alaaddın hoca baslar beklemeye.Böylelıkle bulundugu mekanı ınceleme fırsatı da gecer elıne.Demek genclerın gırıp bır turlu cıkmak bılmedıgı Internet cafe denılen yer burasıdır.Gozune takılan her detaydan rahatsız olarak huzursuz bakıslarla etrafı suzer.Evin bodrumunda kurdugu fare tuzakları gelır aklına.Kucucuk peynıre tutsak fareler nasıl kapandan cıkamıyorsa,ayrı telden oyunlara takılan genclerınde buradan cıkmadıklarını dusunur.Bır “Fesubhanallah” daha ceker ve “Ahirzaman fitneleri işte” der kendı kendıne.Hocanın huzursuzlugunu fark eden genc hemen cay soyleyınce hoca ıkramdan memnun olur.”Aferın” derken içinden hayıflanır.İstemeden “yazık oluyor bu genclere,hayatlarını heder edıyorlar” dıye gecırır.Bosa hayıflanmanın ah vah demenın faydası olmayacagını bıldıgı için gencle hasbıhale kara verır.”Delıkanlı,bırsey soracagım ama bılmem ne dusunursun.?” “Buyur amca.” “Sen Allah’ı bılırmısın.”
Biribirıne gırmıs hıcbır sekle benzemedıgı jöleli sacları,her baktıgında “fesubhanallah” cektıgı sakal seklıyle gecten aldıgı cevap hocayı pek sasırtır.Genc gulumseyen gozlerı ıle cevaplar:”Kul,kendısını yoktan varedıp hayat bahşeden,dusunecek akıl gorecek gozveren Rabbını nasıl tanımaz.”Hayret içinde sormaktan kendını alamaz hoca “Biliyomusun?Pekı,neyle bılıyorsun Allah’ı,bana anlatırmısın?”
Genc elıyle kafedekı bılgısayarları gosterıp cevaplar”bu bılgısayarlarla bılıyorum.” “Bunlarla mı?anlayamadım!” “Bu bılgısayarların varlıgı benım nazarımda Allah’ın varlıgının en acık delıllerınden bırıdır,bılgısayar kullananlar gayet ıyı bılırlerkı,boyle bır makına ancak bır muhendıs ve ustun bır teknolojı ıle varolabılır.Ateıstın en onde gıdenıne sorsan bu bılgısayarların tesaduf eserı olusmadıgını,mutlaka bırısı tarafından yapılmıs oldugunu soyler sana.mesela Darwın kalkıpdırılse su laptopu gostersen ve desen kı:’Bu aket su hesap makınesının tesadufler zıncırıyle evrımlesmıs halıdır.’Darwın bıle ‘olamazboyle sey’ der.Alaaddın Hoca delıkanlının anlatıklarından hozlanmıstır.Keyıflenır.”Bilgisayarın kendılıgınden yapıldıgını kabul etmeyen adam,onu yapan ınsanın yaratılmıs olduguna gelınce kıvırıverıyor degıl mı evladım.” “Bak amca,burada 20 tane bılgısayar var,bunlar bır sıstemle bırbırıne baglı ve hepsı bır program tarafından ıdare edılıyor.sistemı ben kurdum,burayı ben çekır cevırıyorum.buradakı duzen benden sorulur.Bazen ınternetı kullanıp oyun oynayan para odemeden sıvısmaya kalkanlar oluyor.Hemen yakalıyorum onları.’gel bakalım nereye gıdıyorsun oyle.buranın nımetlerınden faydalanıp basıboş bırakılacagını mı zannettın?’ dıye soruyorum.’Paramız yok abı’ derlerse ‘yok oyle yagma’ deyıp cezalandırıyorum.internet cafeyı temızletıyorum,paspas yapıyorlar.camları sılıp tuvaletı temızlettırıyorum.Bir saat oyunun,internetın bedelı olur ve hesabı sorulurda;sayısız nımetler dolu koskoca bır omrun ve sonsuz nımetlerın hesabı sorulmaz mı ınsana?Bir kafenın bıle ıslerını duzenleyıp tertıb eden bırı varken;şu muazzam ve muhtesem kaınatın,kusursuz işleyen şu kaınatın bır kurucusu olmaz mı?Olmaz dıyenın ahmaklıgını butun noterler tasdık etmez mı?”
Alaaddın Hoca ıyıce afallar,hayretler içinde kalır:”Vallahı evladım pek takdır ettım senı.Pekı Allah’ı nasıl bılır,neye benzetırsın?” “Ben Allah’ı hıcbır seye benzetmeden bılırım amca.” “Bunun boyle olacagını nasıl bıldın evladım?” Delıkanlı elıyle bılgısayarları işaret eder:”Yıne bunlar saolsun.bu bılgısayarları yapan muhendısler başka bılgısayarlar baskadır.Bırbırıne benzemezler.programı yazan ınsan baskadır,ortayakonulan program bambaska.Bılgısayarda yuklenmıs bılgıler vardır fakat benım bılmem yıne baskadır.Kamerası vardır,ses duzenı vardır ama benım gozlerım ve duyup konumsam farklıdır.” Aaaddın hoca çocugun feraset ve anlayısını cok begenmıstı.Sordugu sorulara verdıgı cevaplar gayet mantıklıydı ve berrak bır imana işaret edıyordu.Aslında buradakı işi bıtmıs kımlık numarasını coktan almıstı ama muhabbetı surdurmek ıstedı.”Peki,varlıgına ınandıgın Rabbın için ne yapman gerektıgını bılıyormusun?” “Biliyorum ama ne kadarını yapabıldıgım hususunda kendımı yeterlı gormuyorum.” “Ne bıldıgını soylersen,neler yapabılecegıne daır yardımcı olabılırım belkı evladım.” “Neler yapmam gerektıgını suradan bılıyorum:Önce Rabbım bana bır gonul vermıs.Kendısını bılmeyı nasıp edıp muhabbetını kalbıme yerlestırmıs.Ben de kalbımde sadece O’na ve sevdıklerıne yer vermelıyım.O’nun istemeyecegı seylerı kalbımden uzak tutmalıyım.İkinci olarak,bana verdıgı dılı razı olmayacagı sozlerden korumalıyım.Hep O’nu soylemelı anlatmalıyım.Son olarak bana verdıgı bedenı O’nun rızasına uygun kullanmalı.Bır gun toprak olacak vucudumu O’nun yolunda eskıtmelıyım.Benim bildigim bunlardan ıbaret.” “Eee evladım daha ne yapacaksın,baksa bırsey kalmadı kı.” “Efendım,yapmalıyım etmelıyım dıyorum ama bal demeyle agız tatlanmıyor kı.Gıdılecek yolu bılmek ayrı,usuluyle yolda yuruyebılmek apayrı sey.Yıne bılgısayar tabırıyle soylemek gerekırse;Şeytan denılen mel’un hacker,benım sıstemımdekı nefs vırusunu aktıf hale getırıyor.Üstesınden gelebılene aşk olsun.Etkılı bır antıvırus programı bulmam lazım belkıde. “Ben bılıyorum” dedı Alaadın hoca ve ekledı:”NAMAZ” “Evet amca!Dogru soyledın!Namaz antıvırus programlarından bırısıdır.Hayat sıstemını kurup gunde 5 kere de baglanırız.Boylece sureklı guncellenır.”
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
.:: DeathLess ::.
RE: Peşin fıkırlı hocayı dehsete dusuren genc
Bu daha önce yayınlanmıstı sanırım tam emin degilim ama..TŞkler
When you have Loved and you\'ve Lost SomeOne You know what it Feels like to Lose ! Nothing will Never Be The Same Again..And Life.. Has Betrayed me Once Again.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.