You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

"Peki, yokluğa bakmak nedir bilir misin...

General
Bir bayram sabahı, annenin kabrine gidip toprağına bakmaktır...
Oradadır, onun altındadır...
Ne?
Biraz kemik, çokça böcek, en çok da toprak...
En son görüldüğü yer orasıdır...
Sen de onun için oradasındır zaten...
Hepsi bu...
Bilirsin ki uzun bir zaman önce son nefesini vermiş,
Seni bu dünyada yapayalnız bırakıp gitmiştir...
Dünyanın en tanınan, en zengin, en itibarlı, en yakışıklı, en güzel insanı da olsan, en fakir en sıradan, en çirkin, en hızlı, en yavaş insanı da olsan,
Senin için gerçekten, esastan, hakikaten, yürekten, menfaatsizce yürekten ağlayacak tek insan, artık yoktur...
Uzun zamandır yoktur...
Hiçbir şart altında onu geri de getiremezsin...
Hıçkıra hıçkıra ağlamakla, sakince dua etmeye çalışmanın dilemmasında bocalamaktan sıkılmışsındır artık...
Artık bu işi bir yola koymalısındır...
Seni üzen sevgililerini ve senin üzdüğün insanları, başaramadığın işleri veya neye ne kadar sevindiğini,
velhasılı annen yaşasa eteğinin dibine oturup konuşacağın herşeyi o kabrin başında hatırlamana veya fısıldamana hiç gerek yoktur...
Çünkü orası yokluğun başkentidir...
Orası yokluğa bakabileceğin tek yerdir...
Tek bir dileğin vardır...
O da gittiği yerde merhamet bulmasıdır...
Ruhunun buradan daha iyi bir yere gittiği kesindir...
Ama merhameti de sen değil, sahibi verir...
Gözyaşların düşer toprağına...
Olsaydı sarılsaydım keşke...
Bunu bile diyemezsin...
Keşke'lerin her biri acı verir artık hissizleşmiş ruhuna, sakınırsın kendini bir parça...
Çaresizlik kelimesi, durumunu karşılamaz...
O bile bir kelimedir...
Sense,
yokluğun tam içindesindir...
Anne...
Anne'nizin kıymetini bilin...
Ananın kıymeti, kıymetlerin anasıdır çünkü...
Bilin..."
Fatih Tezcan
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
RE: "Peki, yokluğa bakmak nedir bilir misin...
Ben yinede -vefat etmiş olsa dahi- bir anne ile evladı arasındaki irtibatın kopmuş olabileceğini düşünemiyorum.Yani Allah bilir tabiki.. Ama sanki Rabbim sadece annelere bir tolerans tanımışta yine evladını her zaman gözetleyebiliyor gibi. Üzülünce üzülüyor, sevinçli zamanlarında o da mutlu oluyor gibi sanki.
Bilmiyorum tabi..olmayadabilir.. belkide savunma mekanızması deriz ya hep..birde avutma mekanızmamız vardır.Buda onun sonucudur.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.