You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yeni Üye
Özel Üniversite?
Merhaba iyi forumlar öncelikle. Kafam biraz vakıf üniversitelerine takıldı. Yani çoğu öğrenci çalışıp devlet üniversitesini kazanıyor bu normal ama bazı öğrenciler anne-babasının parasıyla özel üniversiteye gidiyor. Bazıları zengin diye hiç üniversite kaygısı taşımıyor, barajı geçiyor istediği bölümü okuyor. nasıl olsa para çok.
Devlet üniversitesine gidenlerle arasında kul hakkı ya da başka bir şey oluyor mu? Biliyorum biraz değişik bir konu ama kafamı kurcalıyor şimdiden Allah razı olsun.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
RE: Özel Üniversite?
kimimiz fakir kimimizde zengin olarak doğuyor ve yaşıyoruz. kimimiz çok yakışıklı, kimimizde çok çirkin. kimimiz sağlıklı, kimimizde sağlıksız bir hayat yaşıyoruz... ................
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
hayır olmaz herkesin durumu şartı farklı . ama o nimetin hakkını verebiliyomusun orası ayrı. onun hesabı da daha fazla olur sanırım
Bunu ilk beğenen sen ol.
Karmakarışıklaşmaktayım
Bencede olmaz. Herkes aynı şartlarda doğmuyor.
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Dünyada dost ister isen Hazreti Allah yeter,
Mürşid-i kâmil ister isen Hazreti Kur’an yeter,
Delil ister isen Hazreti Muhammed yeter,
Meşgul olmak ister isen ibadet yeter,
İbret almak ister isen ölüm yeter,
Bunlar da yetmez der isen Nâr-ı Cehennem yeter.

[Resim: ny4qc.gif]

Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Neden hak olsun ki. Özel üni. gidenin barajı geçip cebindeki parayla gittiği belli. Devlet üni. gidenin aldığı puanla gittiği belli.
Sabret,    Şükret,    Seyret...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Olur olmaz her işde dinin bir açıklaması olduğu için olabilirmi dinin karıştırılması gibi bir cümlede nasıl bir cümle dinin karışamıyacağı bir iş,bir evlilik, bir karar, yaşam biçimi vs.. varmı ? Çok iyi yapmışsın arkadaşım sen böyle bir soru sorarak =)
Ve aŞk İnsanın aLnına Dokundu !

SubHane RabbiyeL aLa...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Karmakarışıklaşmaktayım
İş dinin istediği gibi yapılsa ortada zenginlik fakirlik durumu olmayacak zaten. Zekat niye farz bizim dinimizde? Din bazı temel şeylere karışırda, şöyle incik boncuk işlere karışacağını zannetmiyorum. Konunun dışında tabi ama, yok şunu 33 defa oku böyle olacak, şunu 6666 defa oku rüyanda peygamberi göreceksin. Yok namaz kılarken elin tam bu hizada olsun. Dinimiz bence bu kadar düşük seviyede bir din değil, ki Veysel abinin dediğinede katılıyorum. Üniversiteye giriş sınavını haşa Allah 'mı koymuş bu sistemi? Yok. Devletin kurduğu sistemdir bu. Mademki bu özel üniversite muhabbetine karşısın, bunun çözümünü dinden değil bu sistemi kuranlarda arıyacaksın. İnsanoğlu olarak benim elimden gelecek tek şey duadır.
Zaten inancımız olmasa, var olmanın anlamı, anlamsızlıktan başka bir anlama gelir miydi?

Dünyada dost ister isen Hazreti Allah yeter,
Mürşid-i kâmil ister isen Hazreti Kur’an yeter,
Delil ister isen Hazreti Muhammed yeter,
Meşgul olmak ister isen ibadet yeter,
İbret almak ister isen ölüm yeter,
Bunlar da yetmez der isen Nâr-ı Cehennem yeter.

[Resim: ny4qc.gif]

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
arkadaş sorduğu konu hakkında bilgili olmayabilir ve sorma ihtiyacı hissetmiş olabilir. bizler de çok bilgili insanlar olmasak da bunun hak olmadığını biliyoruz o yüzden rahatça cevaplıyoruz ancak veysel99 un cevabına binaen şunu söylemek isterim; islam dini yalnızca camilerdeki safların düzenini, namazda ellerin nereye nasıl kaldırılacağını, orucun hangi saatten hangi saate tutulacağını öğretmek için gelmemiştir bütünü ile bir medeniyet oluşturma amacı ile gelmiştir ki bu medeniyet de Allahın insanı yarattığı fıtrata uygun olan medeniyettir.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Yanıtlarınız için teşekkürler ben dindar olmasam da beni etkileyecek önemli konularda dinin desteğini almak, emin olmak istiyorum. Evet haşa yüce Allah sınavı koymamış, devlet koymuş ama bir yanda çalışıp didinip anca üniversiteyi kazananlarla diğer yanda paraları olduğu için hiç telaş yapmadan üniversiteye gidenleri gördüğüm için ufak bir kuşkuya düşmüştüm. Tekrardan teşekkürler.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.