You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Özel bir soru - Lütfen Bayanlar Girmesin

Acemi Üye
Oldum olası dini sorularımı hep buraya sormuşumdur . Nick değişik ama yıllar öncesinden de buradan çeşitli yardımlar almıştım . Sorumu hocalara vs de sorabilirim fakat aydınlanamadım bugne kadar . Bir elin nesi var iki elin fesi var demişler .

Yıllardan beri din eğitimleri aldım , kçük yaşlardan beri ve vesvese denen illete kapıldım . Yaklaşık 13-14 yaşımdan beri ve şu an 23 olduk . Obsesif Kompulsif adına dönüştü tıp dilinde hastalığımın adı . Gittiğim bazı kursları belli dönemlerde bıraktım , mühendislik fakültesini terk ettim vs vs.

İbadetleri , Kuran'ı aldığım tüm eğitimleri terk ettim . Hastalığın birçok kişide olabildiğini fakat bazı kişilerde ileri seviyelerde nüks ettiğini öğrendim .

Neyse soruma gelmek istiyorum . Takıntılarla alakalı bir durum dediğim gibi ..

Bugüne kadar bir erkek olarak bu hastalığa yakalandıktan sonra ayakta idrar yapmayı kestim .

İdrar olsun vs olsun dinimizde hükümleri nedir demeyeceğim çünkü birçoğunu senelerce arastırdım ama kafamda ki sorunun asıl kaynağını sonunda buldum .

Pariküllere ayırmak istiyorum lütfen ayet ve hadislerden yla çıkalı fakat benim için yorumlarınız önemli olacaktır . Bunlara özellikle bir dikkat edeceğim

- Ayakta idrarımızı yapmak namaz kılmamıza engel olur mu ?

idrarın bir avuç hükmü beni bu vesveseye yıllarca sürükledi durdu . Şimdi abes kaçacak belki ama özellikle sorma gereği duyduğum şey şu :

"İdrarı yaparken gerek pantolon fermuarından vs yapanlar "

yani sonuçta elbisesine vs çarpıyor genital bölgeleri , yani demem şu ki bu adam atıyorum bir kere gidiyor , iki kere gidiyor vs vs . yani oraya değince halıya secdeye geliyor , bu seferde o kısım halıya çarpıyor , sonra ayaklarla geze geze yine dolanılıyor (hastalığımı başlatan asıl faktör buydu takma demeyin lütfen )

şimdi bu hastalık had safhasına ulaştı ve irritable dönüştürdü kendini yani kastıkça sık sık wc ye gidiyorsun belki 7 belki de 8 defa hiçbirşey yemesen, üşütmesen bile psikolojik olarak gidiyorum ama hakim olamadan .

Aslında sorduğum sorunun sadece şu kısmından yola çıkarak bende çeşitli yorumlar yapabilirim gerisine gerek kalmadan ,

"İdrarı yaparken gerek pantolon fermuarından vs yapanlar "

yani sonuçta elbisesine vs çarpıyor genital bölgeleri , yani demem şu ki bu adam atıyorum bir kere gidiyor , iki kere gidiyor vs vs . yani oraya değince halıya secdeye geliyor , bu seferde o kısım halıya çarpıyor , sonra ayaklarla geze geze yine dolanılıyor (hastalığımı başlatan asıl faktör buydu takma demeyin lütfen )

Bu hastalıktan artık kurtuluşum olduğunu zannetmiyorum Dinden iyice koptum .Bir yerde 6-7 ay kaldığımda ilerlemeye başlıyor düzelmiş olsam bile , yeni bir yere gittiğimde uzun süre zararını görmüyorum anlayacagınız . Ev olsun vs olsun . Bir de başkasının evindeyken veya otelde vs hiçbir zaman önemsemiyorum . Ama şu var ki yerleştiğim evde mutlaka nüksediyor bu illet . Cin ile alakalı olduğunu zannetmiyorum , dediğim gibi psikolojik

Bir de bazen bazı rüyalar görüyorum . Bir şarkı sözü , bir eser , bir senaryo olsun vs . (yazarlık ve yazılımcılıkla uğraşıyorum )

İki defa Hz. Muhammed'i Gerçek Siluet'te bir defa Allah'ı zahiri olarak gördüm , uyandıımda hissettim bunları bazen yine başıma geliyor . Birisinde benim yüzüme bile bakmıyordu Hz. Muammed bir diğerinde Allahtan kaçmaya çalışıyordum ama salisesinde önümde belirebiliyordu . Çok garip haller içerisindeyim açıkçası . Tedavilere tepki vermiyorum diye bıraktım . Alez muşambalar giyiyorum .

Rüyalarımda bazen de cinsel içerikli rüyalar görüyorum . Bu da 1 haftada ya da 2 haftada falan oluyor . İlaç içerken olsun vs yine aynı durumlar , ibadet etsem yine aynı ki affınıza sığınıyorum en hassas noktamdan vuruluyorum yine . Bu durum askerlik ya da mecburi yatılı kalacak bir yerim ya da 2-3 kişiyle bir evde , odada kalmamı hep engelledi ve hala da engelliyor . İlaç olsun , bitkisel ilaç olsun , dua olsun yani illa ki birilerinizi ya da yakın çevrelerinizin başına gemiştir , bu uykuda b*şalma sorunları . Kesin bir tavsiyeniz var mı ? Gerçekten çok zor şartlar altında mükemmelleri başarmaya çalışıyorum ama hep istemişimdir keşke normal insanların yapabildiği herşeyi yapabilseydim diye . Yorumları geldikçe takip etmeye çalışacağım . Şayet konu silinmelik bir konuysa ricamdır lütfen tam silim yapmadan önce bana yazıları tekrar gönderin pm ile . Tekrar tekrar teşekkür ediyorum şimdiden herkese..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Özel bir soru - Lütfen Bayanlar Girmesin
- Ayakta idrarımızı yapmak namaz kılmamıza engel olur mu ?
*ayakta yapılan idrardan uzerıne necaset sıçraması bulasması durumu soz konusudur.necaset pisliktir,bu da namazın sevabını buyuk olcude azaltır.bosuna dememısler temızlık ımanın yarıdır dıye.

sık sık tuvalete gıtme durumun yada elbısenın ıc camasırının pıs olması dusuncesı tamamen seytanın verdıgı vesvese ıle ılgılı.sen temız olmasının gereklerını yerıne getırıyorsan gerısıne takılmamalısın.
cevremde tanıdıgım ınsanlar var bu dertten muzdarıp.hatta bana da oluyor.

vesvese ınsanı daıma supheye dusurur.bundan kurtulmanın yolu da "yaptım,temızım" vs gıbı kesınlık bıldıren kararlar alıp uygulamktır.yaptım mı yapmadım mı kararsızlıgının cıkıs yolu tekrar yapmaktan gecer.yaptım de gec.
yasıyorum dedıgın seylerı yasıyor olman normal.bu yasta olur boyle seyler

Allah'ı c.c ,Peygamberi sav ruyada gorme olayına takılmamalısın.bu hassas bır konudur,bellkı seytan senınle oynuyor.

normal ınsanlar gıbı olmak ıstıyorsun da sadece Allah yolunda olan ınsanlarla ugrasır seytan.sapıtmıs laylaylom hayat yasayan ınsanlarla neden ugrassın kı;onları zaten kendıne benzetmıs gülücük

tabı kı en dogrusunu Allah bilir...

Allah yardımcın olsun arkadasım.
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 29-09-2014, Saat:01:17 PM, Düzenleyen: taha yusuf.
Profesör
bunun adını sen zaten koymuşsun vesvese.
Vesvese genelde cahil insanlara bulaşır.Yok bilmem idrar sıçramasıymış. yok halıya temas varmış. biraz fıkıh okursan ne kadar cahilane sözler olduğunu anlardın.
Hem amellerini şeytanın oyuncağı haline getirmişsin hem kurtulmaktan bahsediyorsun.
Allah kabul eder mi etmez mi, oldu mu olmadı mı gibi sözler şeytanın senin boynuna taktığı ipledir.kurtulmak istiyorsan yolu kolay. bunlar şeytandandır diyeceksin ve haddini bileceksin.Haddimi nasıl bileceğim diye düşünebilirsin.Kabul edende etmeyen de Allahtır sen gerekeni yapıp gerisi Allaha kalmış diyeceksin.. Sen kim oluyorsun da şöyle olmazsa Allah kabul etmez diyorsun?
Sahi sen insanlara hiç iyiliği emredip kötülüklerden koruma konusunda vesveseye düştün mü yada dünya üzerinde onca zulümler yaşanırken bunun için ne yapabilirim vesvesesine kapıldın mı? İnsanlarla ilişkilerde, anne ve baba hak ve hukukunda yada sosyal çevreye karşı hak ve hukukta vesveseye girdin mi? eminim bu konularda vesveseye girmemişsindir.Zira şeytan seni oyuncak yapmış kendine. zavallı sende kendini ona teslim etmişsin.Akıllı ol akıllı!akıllı olmazsan şeytan aklını alır senden. vesvese olduğunu sen benden daha iyi biliyorsun.O zaman ne diye ona uyuyorsun be hey cahil!
diğer sorunun zaten bundan kaynaklanan bir şey.Birinci sorunu çözersen ikinciside çözülecektir.
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Ben idrarımı ayakta yapmıyorum.Ayakta sıçrar.Başkaları ayakta yapıyor diyelim.Pantolonuna sıçrar ama pantolon onu çeker hemen kurur.Yani onu yapan adamın üzeride kalır.Çevreye yayılması için baya kıyafetine idrarını yapması gerekir.Bu da olmaz yani.Rahat ol.Çevre kolay kolay pislik olmaz.

Bende de şey vardı ben idrarımı tutamıyordum çok kısa bir süreliğine.Sonra geçti ama ben ya kaçırdıysam diye iç çamaşırımı kontrol ediyordum.Bunlar şeytanın vesvesesi bence.Bizi İslam'dan soğutmaya çalışıyor.

İnşallah evlenirsin.Evlenmeye ihtiyacın var.Ben tam anlamadım.Uykunda boşalman normal.Uyanınca git yıkan.Sorun göremedim.Geçmiş olsun.Umarım hemen rahatlarsın.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
yok aslında cahillikten ziyade tam tersine din bilgisiyle alakası var yusuf hocanın dediği yola çıkıyor yani şeytan cahillerle de pek uraşmaz zaten cahil , olanı alma lı ki kazanabilsin , uğraşmaya değsin .Yıllarca , tecvid , akaid vs vs din bilgileri gördüm fakat kuran ve bazı dini bilgiler yorumlamaya dayalı olabiliyorum . Bir nevi de kaynaktan ötürü . Atıyorum zekeriya beyaz , cübbeli mahmud hocaefendimizle kıyaslanabilir mi hiç ? yani bu tarz kaynaklar önemli ölçüde etkiliyor

birde mümkünse birşey öğrenmek istiyorum uyanık vaziyette genital organ uyanık iken b*şalma olduğunda gusül gerekir , uyanık değilse ama b*şalma olmuşsa gusul gerektırmwez demıştır ders aldıgım bir hocam ya da benim aklımda bu şekilde kaldı . Bunun doğruluğu nedir peki Mezhep etkileyebılır mı bılmıyorum ama mezhebim hanbeli . Kan durumlarında falan etkılıyor belkı bır far olabılır , belırtmekte yınede yarar var . Bu arada hepınıze ayrı ayrı tesekkur edıyorum degerlı yorumlarınız ıçın
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.