You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Osmanlı Devleti Sünnimiydi

Kıdemli Üye
Osmanlı devleti sünni ise , sünni mezheblerde olan bir çok şeyi neden uygulamamıştır , mesela ;

Sünni mezheblerde içki içene dayak atılır sopa cezası vardır , fakat osmanlı uygulamamıştır ,

Sünni mezheblerde zina yapan evlilere recm cezası vardır fakat osmanlı uygulamamıştır ,

Sünni mezheblerde namaz kılmayan kişiyi idam etmek yada hapse atmak cezası vardır fakat osmanlı uygulamamıştır ,

4 halife seçimle başa geçtikleri halde osmanlıda babadan oğula kalmıştır halifelik ve padişahlık .

Bunun gibi örnekler çoğaltılabilir buda osmanlı sünni bir devletmiydi yoksa sadece kuran ı kerim ilemi yönetiyordu devleti gibi bir çok soruyu akla getirmektedir , sizin görüşleriniz nedir , buna cevaplarınız ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 31-12-2012, Saat:12:22 AM, Düzenleyen: e2828.
General
RE: Osmanlı Devleti Sünnimiydi
osmanlı tam manası ile sünni bir devlet değildi. kuran ile yönetildiğini söylemek de kurana haksızlık olur. cezalar şeri ahkama göre tamamen verilmiyordu, para cezası usulü vardı(Allahın koyduğu kurallara rağmen). mezhepleri reddeden kurana uymuştur demek doğru olmaz, mezhepler içlerinde hatalı görüşler barındırmasına rağmen osmanlıdaki bariz hataların mezhep konusu ile pek alakası yoktur.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Karadamlalar mesela şiaya sünni değil diyoruz ama onlarda kendisini sünni sayıyor aslında neden dersen çünkü onlarında hadis kitabı var ve onlarda hz muhamed e uyduğunu söylüyor , buhari hadis kitabından biraz farklı olsada onlarda hz muhamedin hadislerine uyuyoruz diyor buna ne diyorsun ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
hadis kaynakları pek çok batıl unsur içeriyor, onların hadis usulündeki kuralları daha farklı olmalı. bildiğim kadarıyla ehli beytin aktarmadığı(güya) hadisi kabul etmezler dolayısıyla ehli sünnetin naklettiği hadisleri reddederler. itikadi esaslar açısından da onlar hadisleri aldıklarını iddia ettikleri imamlara müslümanların vermemesi gereken sıfatları verirler. esaslar açısından pek çok, furuatta ise benim de tamamına vakıf olmadığım bir kısmını bildiğim daha fazla ayrıntıdan ötürü şia ve ehli sünnetin yolu ayrıdır.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
" ehli sünnet inananlarıda mezheb imamlarını hata yapmaz vasıfta sayarlar "
ehli sünnet anlayışında böyle bir şey yoktur, günümüz sünni kitlesine bakmayın. müçtehidin hata edebileceğini, hatasını taklid etmemenin gerektiğini bizzat bu mezhep imamları(ki asıl amaçları mezhep açmak değildir) söylemişlerdir.

Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
28 Şuan birkere daha anladım ki hislerim çok kuvvetli...
Senin birgün ne yapıp edip sözü Şia ve şiiliğe getireceğinden adım gibi emindim )
Amacının ne olduğunun farkındayım....
Umarım diğer kardeşler de bunun farkındadır...
Şuan yazıcağım sözlerden sonra, kimseden özür dilemiyceğim, ve kimsenin de benim için düşündükleri umurumda olmıyacak...
Ben arap kökenli bir iranlıyım...
Yıllar önce ailem irandan türkiyeye gelmiştir..
Babamın kökeni İran, Annem ise Türk ve alevidir...
Şimdi, bugün şia ve müslümanlar arasında (şia ve sunniler arasında demiyorum bakın) Burada büyük bir savaş çıksa karşımdaki (şuan hayatta değil) müslümanlara eziyet eden babam dahi olsa Rabbim şahit olsun ki paramparça edileceğimi bilsem, kanımın son damlasına kadar gücüm dahilinde kafasını bedeninden ayırmak için en ön safda olurdum...
Şia sapıklarından zalim toplulukdan kardeşlerimin korunması için Rabbime dua ediyorum...
Onlardan daha şerli bir topluluk varmıdır ?
Ben onları bilirim, ezbere bilirim.........
Ve aŞk İnsanın aLnına Dokundu !

SubHane RabbiyeL aLa...
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
"Sürekli kendi inandığınızı ve kendi inandığınız hadis kitabını inkar etmektesiniz ben daha samimi bir sünni olmanızı isterdim sizden , hadis vardır desem eleyeceksin o hadisi ben daha ne deyim size , işine geleni elemektesiniz kendi inandığınız kitaplarda dönüyorsunuz desem gene inanmayacaksınız ben daha ne deyim , hadis vardır , alimlerin hatasına bir sevap vardır diye sünnilerde araştırın isterseniz .

"

alimlerin hatasına bir sevap, isabetine 2 sevap hadisi sahihtir. senin ehli sünnet diye bildiğin şeylerin içi yanlışlarla dolu bi kere. hiçbir mezhep imamı kendilerine taklid ettirmemiştir ki mezhep taassubu hakkında forumda paylaşımlarda bulundum, şu anki ehli sünnet olduğu iddia edilen gelenekçi kitlelere bakarsan benim vahhabiliğim, kurancılığım, hadisçiliğim her şeyim bi ellerinden geçer...

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 31-12-2012, Saat:05:46 PM, Düzenleyen: karadamlalar.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.