You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Orucum bozuldumu-mekruh mu oldu ?

Yeni Üye
Arkadaşlar ben film izliyordum.Bazı kimseler tükürük sıvısını biriktirip yutmanın orucu bozacağını söylerken bazı kimseler mekruh olduğunu söylüyor.O nedenle kesin bilgisi olmayan cevap vermesin lütfen.Benim sorunum film izlerken kendimden geçiyor elbette biraz filme konsantre oluyorum bu nedenle tükürük birikiyor.Farkında olduğumda yutmam orucumu mekruh eder/bozar mı ? [Susuzluğumu gidermek için değil... ]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
RE: Orucum bozuldumu-mekruh mu oldu ?
Arkadaşlar ben film izliyordum.Bazı kimseler tükürük sıvısını biriktirip yutmanın orucu bozacağını söylerken bazı kimseler mekruh olduğunu söylüyor.O nedenle kesin bilgisi olmayan cevap vermesin lütfen.Benim sorunum film izlerken kendimden geçiyor elbette biraz filme konsantre oluyorum bu nedenle tükürük birikiyor.Farkında olduğumda yutmam orucumu mekruh eder/bozar mı ? [Susuzluğumu gidermek için değil... ]

CEVAP
Balgam, tükürük vb. şeyleri yutmak orucu bozmaz.
Elhamdülillah, Müslümanım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Selamun aleyküm kardeşim Bahsetmiş olduğun olaydan dolayı orucun bozulmaz fakat tükürüğünü su niyetine hayal edip yutman oruç'un nefs terbiyesine terstir.Bunu kasti yapmaz isen bir sorun çıkmaz.selametle
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Yutkunmak bozmaz ama ağızda biriktirip yutmak mekruhtur.

Hatta Şafiilerin şu sözü aklıma geldi:Ağız bedenin içindendir.Çünkü dışında olsaydı yutkunmak orucu bozardı...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 19-07-2015, Saat:07:47 PM, Düzenleyen: gandra.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.