You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Orucum bozuldu mu ?

Yeni Üye
Orucum bozuldu mu ?
Öncelikle selamun aleyküm gülücük Bugün bir şey düşünürken ellerimi yıkadım ve su aldım ağzıma oruçlu olduğumu unutup dalgınlığa ağzıma su aldım sonra su ağzımda iken hatırladım oruçlu olduğumu.Suyu içmedim tabiki ancak şöyle bir sorun var ki abdest alırken nasıl ağzımızda su kalıyor ve yutuyorsak yine aynı şey oldu.Bir miktar su elbette damla bile olsa ağzımda kaldı orucum bozuldu mu ?[/font]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 23-06-2015, Saat:02:32 PM, Düzenleyen: Emin42.
Acemi Üye
RE: Orucum bozuldu mu ?
Kasten suyu yutmadı isen zerre damlalarından oruç bozulmaz çünkü namaz kılarken abdest almak farzdır bunun içinde abdestin şartlarından bir tanesi olan ağız içini çalkalama işlemi gerçekleştiğinden dolayı orucun bozulmaz bunlar şeytanın vesveleridir gönlün ferah olsun.Selametle
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.