You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Üye
Orucu bozulur mu?
Dün iftar için sofrayı kurarken ablam oruç olduğunu unutup bi şeftali dilimi yedi.Boğazındayken oruç olduğunu hatırladı eliyle çıkarmaya çalıştı ama çıkaramayınca yutmak zorunda kaldı. Dün akşam biride böyle şeylerde istifra etmeye çalışması gerektiğini söyledi ama ablam bunu yapmamıştı.Bilerek kusmak orucu bozmuyor mu? Böyle durumda mecbur olduğu için kusması gerekiyormuş şimdi ablamin orucu bozulmuş mudur :s
Bazen insana tek gereken 20 saniyelik deli cesaretidir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Administrator
RE: Orucu bozulur mu?
Unutarak yemek içmek orucu bozmaz.Kazada gerektirmez.Ablanız yinede bunun için kaza orucu tutsun ben olsam öyle yapardım gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 25-07-2014, Saat:05:15 PM, Düzenleyen: Sükut.
Üye
Yok onu zaten biliyorumda acaba kasti bozmadı mı olur diye kafamıza takılmıştı.Kaza orucu tutsun o zaman bi sorun olmaz heralde.Teşekkür ettim (:
Bazen insana tek gereken 20 saniyelik deli cesaretidir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
ne istifrası yahu sağlam orucu zorla kaza ettirecek bu hocalargülücük

kızı öldürecek mi bu hoca bozuntuları

hiç mi bilmiyorlar, kasıtlı yememiş işte

kaldı ki asıl kasıtlı kusmak orucu bozar

Kim kendiliğinden kusacak olursa, üzerine kaza gerekmez. Kim de isteyerek kusarsa orucunu kaza etsin.”
(Ebu Dâvud, Savm: 32; Tirmizî, Savm: 25; İbni Mâce, Savm: 16)
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Unutarak yemek yemek orucu bozmaz.
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Unutarak yeyip-içmek Maliki Mezhebi dışındakilere göre orucu bozmaz.
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.