You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Oruçluyken cünüp olmak

Oruçluyken cünüp olmak

Yeni Üye
Oruçluyken cünüp olmak
Orucun akşamında bilerek cünüp oldum sonra bunun hükmü ne diye girip baktım orucu bozmaz diyordu.Sonra maalesef Ertesi gün de bilerek cünüp oldum Ancak ertesinde hemen gusülümü alıyordum.Sonra Ramazandan sonra girip tekrar hükmüne baktım bu sefer eğer bilerek birinci defada olursa oruç bozulur kaza gerektirir eğer ikinci defada bilerek olursa keffaret gerektirir Benim bu durumum maalesef bunu bilmediğim 15-20 gün devam etti Evet arkadaşlar hükmü nedir ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 26-09-2015, Saat:11:36 AM, Düzenleyen: Aydynylmz.
Kıdemli Üye
RE: Oruçluyken cünüp olmak
Orucun akşamında bilerek cünüp oldum sonra bunun hükmü ne diye girip baktım orucu bozmaz diyordu.Sonra maalesef Ertesi gün de bilerek cünüp oldum Ancak ertesinde hemen gusülümü alıyordum.Sonra Ramazandan sonra girip tekrar hükmüne baktım bu sefer eğer bilerek birinci defada olursa oruç bozulur kaza gerektirir eğer ikinci defada bilerek olursa keffaret gerektirir Benim bu durumum maalesef bunu bilmediğim 15-20 gün devam etti Evet arkadaşlar hükmü nedir ?

CEVAP
Eğer oruçluyken 2 kere bilerek cünüp olduysan Bir kefaret gerekir. Ayrıca bozduğun oruçlar için kaza gerekir.
Elhamdülillah, Müslümanım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 26-09-2015, Saat:03:40 PM, Düzenleyen: Hakikat.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.