You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Oruç tutamıyorum günahmı kaza etmeliyimiyim

Yeni Üye
Öncelikle selamün aleyküm ,bugün malasef dişim apse yaptı çok önceden cekilmesi gerekiyordu ancak çektirmedim ihmal ettim apse sorunu tekrar başladı bugun antibiyotik aldım ve içerek orucu bozdum acaba bu günahmıdır çünkü sağlımı ihmal ettim ardından böyle oldu bile bile uçuruma gittik yoksa sağlık sorunlarım olduğu için oruçtan sorumlu değilmiyim yada kaza etmemmi gerekir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
RE: Oruç tutamıyorum günahmı kaza etmeliyimiyim
sağlık sorunun varsa neden uçuruma gidesin , kuranda sağlık sorunu olan orucu ne yaparsa sende onu yap . kuranda oruçla ilgili ayetleri oku , anlamaya çalış , anlayamadıysan araştır .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 03-07-2014, Saat:03:59 PM, Düzenleyen: sedatsedat.
Profesör
kardeşim yakınında cami yok mu ?
varsa gidip bir hocaya sorarsan daha iyi olur...
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
cami imamları hadis bilmez. 1 gün kaza edersin.

Câbir b. Abdillah radıyallahu anhtan rivâyete göre, Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem Fetih yılı Mekke’ye doğru yola çıkmıştı. Kurau’l-Gamîm denilen yere varıncaya kadar kendisi de ashabı da oruçlu idiler. Resulullah’a: “Oruç insanlara zor geliyor, onlar sizin yaptığınıza bakıp duruyorlar.” Denildi. Resulullah da ikindiden sonra bir bardak su istedi ve insanların gözü önünde içti. Bunu görenlerin bir kısmı oruçlarını açtılar, bir kısmı ise oruca devam ettiler. Bir kısım ashabının oruçlarına devam ettikleri haberi kendisine ulaşınca: “Onlar itaat etmiyorlar, isyan etmişlerdir.” buyurdular. (Müslim, Sıyâm, 90 (1114); Tirmizi, Savm 18.)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Sahur da antibiyotik içme ihtimalin yok muydu
Yada iftara kadar bekleyemez miydin

Şayet böyle bir olasılığın varsa ve sen buna rağmen orucunu Bozduysan 61 gün Kefaret tutman gerekir.
Yukardaki hadis için öyle her yorulmaya dayanamamaya oruç bozulacak anlamına gelmez
Seninde yazdigin üzre savaşa gidiyorlardi.
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 03-07-2014, Saat:05:29 PM, Düzenleyen: Reyyan.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.