You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

oruç ile ilgili önemli bir soru? YARDIM

arkadaşlar bir konuda bilginize ihtiyacım var

ramazan ayında bilinçli olarak ve mazeretsiz oruç tutmayan biri

1 gün =61 gün
100 gün = 61 gün

yani bir günde tutmasa 61 gün
100 günde tutmasa 61 gün mü kefaret orucu tutmalı, bunu birinden duydum. yani tam olarak kaç gün tutmalıyız kefaret orucunu ?
BOŞ ZAMAN YOKTUR ! BOŞA GEÇİRİLEN ZAMAN VARDIR ...

Çok malın köleliğide çok olur! YAŞASIN ASİL YOKSULLUĞUM ..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: oruç ile ilgili önemli bir soru? YARDIM
ramazan ayında mazaretlı yada mazaretsız oruc tutmayan bır gune bır gun oruc tutar.
senın bahsettıgın olay mazaretsız olarak orucunu bozan ıcın gecerlı bır durumdur genc.
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
kuranda ; ceza verilecekse misliyle ceza vermeyi öğütleyen bir rabbimiz var , 1 güne 61 gün adaletli değil , hem kuranda yazmaz zaten böyle bişey .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Öyle bir durum vark, ki yalnış bir mantık yürütmemek lazım. ALLAH muhafaza e2828 arkadaşımızın dediği biraz ezber gibi oldu, bu konunun ezberle veya mantıkla bir cevabı olmamalı, hüküm neyse o olmalı, Hadislerde tefsirlerde belki duyan okuyan vardır biliyordur diye sormuştum, bu ikisinin dışındaki tahmin veya mantık durumları ters olur.
BOŞ ZAMAN YOKTUR ! BOŞA GEÇİRİLEN ZAMAN VARDIR ...

Çok malın köleliğide çok olur! YAŞASIN ASİL YOKSULLUĞUM ..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Bir adam Hz. Peygamber'e gelerek; "mahvoldum" dedi. Hz. Peygamber'in "Seni mahveden şey nedir?" diye sorması üzerine; "Ramazanda eşimle cinsel ilişkide bulundum" dedi. Bunun üzerine Allâh elçisi; "Köle azat edecek kadar mal bulabilir misin?" dedi. Adam; "Hayır" dedi. Hz. Peygamber'in "Peşpeşe altmış gün oruç tutabilir misin?" sorusuna; "Hayır" cevabını verdi. Bu sırada Rasulullah (s.a.s)'a getirilen bir sepet hurmayı, bu adama verdi ve yoksullara dağıtmasını söyledi. Adam yörede kendilerinden daha yoksul birisinin bulunmadığını söyleyince de; "Git bunları ailenle ye!" buyurdu (Buhârî, Savm, 30, Hibe 20, Nafakât, 13, Keffârat, 2-4; Müslim, Sıyâm, 81; Ebû Davûd Tahâre,123, Savm, 37).
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Gerekli cevaplar yazılmış ama bende soruyu görünce yazmak istedim...karıştıran arkadaşlar olmasın diye...keffaret orucu denilen durum ramazanda oruc tutmamak degil bilerek oruc bozmakla alakalıdır...bile bile oruc bozarsan bir günün yerine 61 gün tutarsın...ama tutmaya gücü olmayanlar icin elbette bir kolaylık vardır...birde şu var gectigimiz ramazanda diyanetten yada başka ilahiyat fakultesi mezun bilir kişilerin şu şekilde röpörtajları olmuştu..Artık ramazanlar yaz aylarına geliyor ve oruc tutmak bir hayli zorlaştı...o yüzden mesela oruclu olupta dışarıya cıktıgında yada herhangi bir şekilde saglık sorunu olup orucu bitiremeyecegini hisseden tansiyonun cıktıgını farkeden veya susuzluk yada aclık sebebi ile rahatsızlandıgının farkına varan kişiler orucunu bozabilir cünkü oruc tutmak saglıklı insanların ibadetidir eger saglıgınızı bozacak duruma kadar geldiyse bu uzun günlerde 3 gun oruc tutup 1 gun dinlenerek oruc tutabilirsiniz...gibi bir kaç roportaj dinlemiştim...evet düşündügüm zaman cok mantıksız degil cünkü Allahü teala hiçbir ibadeti bizi yataga düşürecek derecede yaptırmaz, yani benim anladıgım eger cok kötü durumdaysak orucu bozmamıza bile musade var..
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.