You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Örtünme Çağrısı - Mehmet Göktaş

Örtünme Çağrısı - Mehmet Göktaş

Yönetici
RE: Örtünme Çağrısı - Mehmet Göktaş
Çok okudum ama gereksiz şeyler okumuşum, benzeri birşey söylemiştin. Ben katılmıyorum buna çünkü kesinlikle faydası oluyor. Mümtaz Soysal ın kitaplârını okumuş biri olarak söylüyorum bunu. Big Grin

Ama bence artık yönünü İslami eserlere dönme zamanı geldi bence.

İlk fırsatta Siyer okumak ile başlamanı tavsiye ederim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Örtünme Çağrısı - Mehmet Göktaş
Eyvallah abi,

Valla ilk fıkhus siyre ile başladım. Mevdudi ile devam ettim
Muhammed Hamidullah ve forumda bir yerde tavsiye de etmiştim Celaleddin Vatandaş'ı bitirdim en son.
Peygamberler tarihi üzerine de Arif Abdulfethhah Tabbara ile Ismail Yiğit'in kitaplarını da okudum.

Aslında merakımı çeken islam felsefesi fakat oradan tasavvuf olayına kaydım.

Bundan 3 yıl önceydi yanlış hatırlamıyorsam Bursa'da Abdülkadir El Cezayir'i üzerine yapılan bir sempozyuma katıldım ve orada bir kez daha karşıma çıkan İbni Arabi üzerinden gittim.

Okumalarım kaynaklarım genelde istanbul üni ve islam felsefesi üzerine de marmara üni de ki bazı hocalar. Başka üni de ve bölümde olmama rağmen aralarına sızdımgülücük)

Tabi bu arada girip çıkmadığım cemaat pek kalmadı ama hala var.
Burada böyle peki diğer yerlerde nasıl ? Diye de hemen dibimizden irandan başladım tura. Islam felsefesinin kaynağı.

Sonra istanbul ilahiyat Derya hoca kuzey Afrika tarikatları vs derken
Gittiğim ortadoğu ülkeler farklı bağlantılar,metodlar yaşayış kültür
Ülkeler de sömürüye etkileri sonraki şekilleniş yapılan çalışmalar da derken
Şimdi 22 yaşındayım ve okulu 1 sene salladım.
Bu zaman zarfı içinde ailesel iniş çıkışlardan bahsetmeme gerek yok.

william chittick ile çalışmak istiyorum bir proje üretip burs alabilirsem mesela.

Fakat yıl 2015 ve benim beynim dondu.

Annemle babamın bana çizmiş olduğu kariyer planı ile benim üzerinde çalışmak istediğim alan farklılıkları benden bir yaş büyük olan ablamın doktoraya başlamış olması e büyük ablam zaten hiç bahsetmim zehir kafa.
Yani 7 kardeş,küçükleri saymıyorum,hepimiz aykırı tipiz,
ben dindar aykırı tip olarak cetvel ile çizilmiş bana sunulmuş hayatı biraz eğip büküp zaman kaybettiriyorum,
neyle yarışıyoruz onu da bilmiyorum.

Benim akıl hocam 2. Annem dediğim Ayşe Şasa idi o da farklı bir mekanda şimdi.
( Allah rahmet eylesin)

İç dökmesi oldu bu da.
Hiç hoşlanmıyorum bunu yapmaktan.
Gece şöyle bir taradım da yorumlarımı ne kadar boş yazmışım kendimi anlatmışım dedim
Bir tane daha ekledim şimdi.
Herzamanki gibi HARİKAYIM.
Bileklerimi kesmeden selam ederim.

Not: kitabı sipariş ettim.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.