You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Onun Eşşeği Müslüman Olur O Olmaz

Uzman
Leyla binti Hasme ve kocası Amir bin Rebia, ilk müslümanlardandı.Leyla hatun ve kocası ,müşriklerin gösterdikleri baskı yüzünden Hz.Peygamberin Habeşistana göç etmelerine izin verdiği sahabiler arasındaydılar. onların habeş ülkesine gitmeye hazırlandığı sırada Leyla binti Hasmenin kocası Amir,yol esnasında lazım olabilecek şeyleri almak için çarşıya gitti.Leyla hatunda evinde yol hazırlığıyla meşguldü. Onlara eziyet eden müşriklerin en önde geleni olan Ömer b Hattab, Leyla binti Hasmeyi görünce gelip baş ucuna dikildi ve kadınlara ismiyle hitabı kabalık gören Arap adetleri gereği:"Ey Ümmü Abdullah!"diye seslendi. "Demek,buradan gidiş var ha?" Leyla binti Hasmenin cevabı sitem yüklüydü:"Evet vallahi ALLAH'ın yerlerinden biryere çıkıp gideceğiz.Sizin bu baskılarınızdan bir çıkış yolu açıncaya kadarda oralarda kalacağız."Bu sitemler yüreğine işlemiş olmalıki ,Ömer bin Hattab,ona:"ALLAH size yoldaş olsun"dedi.sonrada oradan çekip gitti. Kendisinden o güne kadar görmediği bu yumuşaklık ve yufka yüreklilik,Leyla hatunu şaşırtmıştı.Az sonra,kocası amir çarşıdan geldiğinde, kendisini şaşırtan bu olayı onada anlattı:"Ey abdullahın babası!"dedi.Biraz önce "Ömerin bize karşı gösterdiği yumuşaklığı ve gideceğimize duyduğu üzüntüyü bir görseydin!" Karısının bu ümit yüklü sözleri üzerine, Amir: Sen onun Müslüman olacağınımı umuyorsun?"diye sordu."Evet umuyorum"cevabı alıncada,Amir kesin konuştu:"Şunu iyi bilki ,sen Hattabın eşşeğinin Müslüman olduğunu görünceye kadar o adam Müslüman olmaz!"Amir b. Rebia ,"Hattab'ın eşşeği dile gelip Müslüman olsa, belki ancak ozaman Hattabın oğlu Müslüman olur" demeye getirmişti. Ömer'den gördükleri sertlik ve katı yüreklilik,kendisinden böyle ümit kestirmişti. İslam'ın 5.yılında eşiyle habeşistana hicret eden Amir görmesede,çok değil bir yıl sonra, 6.yılın Zilhicce ayında bir Cuma günü Mekkeliler Ömer'inMÜSLÜMAN OLDUĞUNUgördüler. Ve o Ömer öyle bir hale geldiki Hz.Peygamber onun için, "Bir Peygamber daha gelecek olsa o Ömer olurdu"demiştir. Evet buaçık örnekte görüldüğü gibi hiç kimse hakkında ön yargı beslememeliyiz.Bizler hidayet veren değiliz.EL HADİ olan ALLAH'tır.Bize düşen ,İSLAM,ı en güzel bir şekilde öğrenmek yaşamak ve anlatmaktır. ŞÜPHESİZ SEN SEVDİĞİNİ HİDAYETE ERDİREMEZSİN. FAKAT ALLAH DİLEDİĞİNİ HİDAYETE ERDİRİR.O HİDAYETE ERECEKLERİ ÇOK İYİ BİLİR. (KASAS:56

Yüzü Dost,Özü Düşmandan usandım,
Dili Mümin Kalbi Şeytandan usandım,
Dostum, Herkesin Kahrı Çekilirde Ben DAVASIZ MÜSLÜMAN dan usandım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Onun Eşşeği Müslüman Olur O Olmaz
Önyargılı olmak bizlere çok şey kaybettirebiliyor daha insiyatifli olmak da fayda var.
Güzel paylaşım olmuş Allah razı olsun...
We UNuTmA YaLNıZLıĞıN ÖtEsiNdE GiZLi BiR HaYaT WaR!!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
RE: Onun Eşşeği Müslüman Olur O Olmaz
amin ecmain inş

Yüzü Dost,Özü Düşmandan usandım,
Dili Mümin Kalbi Şeytandan usandım,
Dostum, Herkesin Kahrı Çekilirde Ben DAVASIZ MÜSLÜMAN dan usandım.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.