You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

onu geri götürün

Profesör
onu geri götürün
Bir velî anlatıyor: Kıyamet günü, ameller tartılır. Bir kimsenin günahı ağır gelir. Melekler o kimseyi Cehenneme götürürler ama birden şaşırırlar.
Çünkü kapı, bir kaya tarafından kapanmıştır.
“Bu nedir?” diye düşünürlerken, taştan ses gelir:
- Ey melekler! Onu geri götürün! Çünkü o, bir gün beni gösterip; “Şu taş şahidim olsun ki, Allah birdir ve Muhammed aleyhisselâm Onun Hak Peygamberidir” demişti.
O anda hitab-ı ilahi gelir:
“Ey melekler! Kulumu geri götürün! Onu, bu taşın şehadetiyle affettim.”
Bu kıssayı anlatıp;
- Cenâb-ı Hak bir “taş”ın şehadetiyle Cehennemlik bir kulunu affeder de, Habibinin şefaati’yle affetmez mi? buyurdu.

ELLERİMİZİ ATEŞE SOKALIM
Sonra şunu anlattı:
Bir Hıristiyan ile bir Müslüman, münakaşa ederler. Her biri kendi dininin hak olduğunu iddia etmektedir. Anlaşamayınca, Müslüman, döner Hıristiyana:
- Peki, sana bir teklifim var.
- Söyle, nedir?
- Ellerimizi ateşe sokalım. Hangimizin eli yanmazsa, anlarız ki onun dini haktır.
Hıristiyan;
- Tamam, razıyım, der.
Ve ateş yakıp, sokarlar ellerini.
Fakat ikisinin de eli yanmaz.
Müslüman hayretler içindedir.
Niyaz eder kalbinden:
“Yâ Rabbî, bu ne hâldir?”
İlham olunur ki:
“Senin elin, bana olan imanın hürmetine yanmadı.”
Mümin sorar:
- Ya onunki yâ Rabbî?
“Onun eli de senin hürmetine yanmadı.”
O veli bunu anlatıp;
- Bir gayr-i müslimin eli, bir müminin hürmetine yanmazsa, Allahü teâlâ, nice günahkârları Habibinin hürmeti’ne elbette Cehennemde yakmaz, buyurdu.
.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.