You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Öncelikli görevimiz tağutu yıkmak değil; inkar etmektir.

هل أنا حقاً أنا ؟
"Şu gerçeğin de bilinmesi gerekir ki,kelime-i tevhidin bir gereği olarak tağutu inkar etmek, bu inkarı yapan müslümanlara illa ki tağutu yıkma mükellefiyetini getirmez. Çünkü tevhidi itikadın önemsediği öncelik, putları veya tağutları yıkmak değil onları inkar etmek, haktan uzak birer batıl olduklarını kabul etmektir. Dolayısıyle Allah’a, Resulüne ve Kur’an-ı Kerim’e iman eden müslümanların “Tağutu ya inkar eder ve yıkmaya çalışırsın, ya da inkar etmez ve onunla dost olursun!.” ikileminden çıkmaları gerekir. Zaten günümüz müslümanlarını ifrat ve tefride sürükleyen, onları farklı yolların yolcuları yapan bu ikilem değil midir?
Oysa Kur’an-ı Kerim’in bütünlüğünde ve bu bütünlükte ele alınması gereken tevhidi süreçte, müslümanları ifrat veya tefride sürükleyecek böyle bir ikilem yoktur. Mesela cahiliyenin yerleşip-kökleştiği Mekki bir dönemde yaşayan Resulullah (s.a.v.) Efendimizin “Ben sizin taptıklarınıza tapacak değilim. Siz de benim taptığıma tapacak değilsiniz. Sizin dininiz size, benim dinim bana. 109/4...6)” tavrı, bu ikilemin dışında kalan ve hiçbir kuşku duymadan örnek almamız gereken tevhidi bir tavırdır. Çünkü bir imtihan dünyasındaki bu kulluğumuz, tağutların yıkılıp-yıkılmamasına veya yaşadığımız ülkenin İslam olup-olmamasına bağlı bir kulluk değildir. Nitekim uzun yıllardır bu Kur’ani tavrı örnek alan müslümanlar olarak, tağutu inkar etmemize ve tağuti görüşlerden sakınmamıza rağmen tağutu yıkmayı değil insanların kurtuluşunu önemsiyor ve bir insanın kurtuluşuna vesile olmayı, bin devrim sevinciyle yaşıyoruz."

Mehmed Alagaş-"(S)ONA SON KALA" kitabından...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
RE: Öncelikli görevimiz tağutu yıkmak değil; inkar etmektir.
Senden anladığım şey , senin mezhebinden olmayan herkes zaten sapıktır ve tağutçudur . Önce mezhebçilik tağutunu yıkmalısın benden sana tavsiye . Mezheb din değildir , mezhebi yorum olarak görmediğin sürece sende tağuttasın .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 01-03-2013, Saat:11:53 PM, Düzenleyen: e2828.
هل أنا حقاً أنا ؟
İtham ettiğin şeyden Alemlerin Rabbine sığınırım.. Bence sen önce taassup zincirini kırmalı sonrada bir Müslümana hüsnü zan ile yaklaşman gerektiğini öğrenmelisin..

Boş konuşmalarına cevap vererek vakit harcamak istemiyorum... umarım iftirayı barındıran pasif ithamların kimsenin kafasında kuşku bırakmaz..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Yan tarafa koyduğun resim saçma çünkü , hadisleri resulün hak sözü sayan kişi mutlaka mezhebtedir , o hadisleri sahih , uydurma diye ayıran mezhebin kendisidir çünkü , neye inandığına sen bile inanamıyorsun .
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
"Şu gerçeğin de bilinmesi gerekir ki,kelime-i tevhidin bir gereği olarak tağutu inkar etmek, bu inkarı yapan müslümanlara illa ki tağutu yıkma mükellefiyetini getirmez. Çünkü tevhidi itikadın önemsediği öncelik, putları veya tağutları yıkmak değil onları inkar etmek, haktan uzak birer batıl olduklarını kabul etmektir. Dolayısıyle Allah’a, Resulüne ve Kur’an-ı Kerim’e iman eden müslümanların “Tağutu ya inkar eder ve yıkmaya çalışırsın, ya da inkar etmez ve onunla dost olursun!.” ikileminden çıkmaları gerekir. Zaten günümüz müslümanlarını ifrat ve tefride sürükleyen, onları farklı yolların yolcuları yapan bu ikilem değil midir?
Oysa Kur’an-ı Kerim’in bütünlüğünde ve bu bütünlükte ele alınması gereken tevhidi süreçte, müslümanları ifrat veya tefride sürükleyecek böyle bir ikilem yoktur. Mesela cahiliyenin yerleşip-kökleştiği Mekki bir dönemde yaşayan Resulullah (s.a.v.) Efendimizin “Ben sizin taptıklarınıza tapacak değilim. Siz de benim taptığıma tapacak değilsiniz. Sizin dininiz size, benim dinim bana. 109/4...6)” tavrı, bu ikilemin dışında kalan ve hiçbir kuşku duymadan örnek almamız gereken tevhidi bir tavırdır. Çünkü bir imtihan dünyasındaki bu kulluğumuz, tağutların yıkılıp-yıkılmamasına veya yaşadığımız ülkenin İslam olup-olmamasına bağlı bir kulluk değildir. Nitekim uzun yıllardır bu Kur’ani tavrı örnek alan müslümanlar olarak, tağutu inkar etmemize ve tağuti görüşlerden sakınmamıza rağmen tağutu yıkmayı değil insanların kurtuluşunu önemsiyor ve bir insanın kurtuluşuna vesile olmayı, bin devrim sevinciyle yaşıyoruz."

Mehmed Alagaş-"(S)ONA SON KALA" kitabından...
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
teşekkürler, bazen unutulan hakikatlerden.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.