You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Forumcu
ona inanmak...
ona inanmak...
İnanmak…. Evet inanmak . onun gerçekten olduğunu bilmek ve kalbe inandırmak. Neden kalp diye soracaksınız hemen cevap vereyim. Çünkü kalp beyin gibi illaki gözümle göreyim dokunayım, ve laboratuar da test edelim demez. Onun gibi inatçı ve alaycı değildir. Aslında inatçı beyin de kalbe bağlıdır. Çünkü kalp sayesinde oraya kan ulaşır ve düzenli çalışmasını sağlar. Yani beynin ağabeyliği palavradır. Gerçek ağabey kalptir. Ama söylemez utanır. Çünkü büyüklendiği zaman hemen kirleneceğini anlar ve bunu temizlemesini de zor olacağını bilir. Beyin kıs kıs güler. Sanki gerçek buymuş gibi. Kalp ise rahattır. Çünkü doğru insanların gerçeği bulacağına emindir. Bu yüzden Allahın varlığı ancak kalple kavranabilir. . Bir keresinde ünlü bir papaz bir çocuğa Allahın nerede olduğunu gösterirsen sana bir portakal veririm der. Çocuk, derki bayım sen Allahın nerede olduğunu gösteremezsen ben sana iki portakal veririm. Şu gördüğün her şey ona aittir ondandır senin konuşman için hücrelerine komutu o verir. Hücreler beyni uyarır ve konuşmaya başlarsın mesele bu. Tabi bizim papazın ağzı açık kalır. O anda gerçeğe beyinle ulaşılamayacağını anlar . çünkü her yer onunken emirlerin hepsi ondan gelirken hala o gözüyle onun varlığını görmek ister . Yani nefsini tatmin etmek ister. Öyle görmek gibi bir şansı ki yok ama öyle bir şans verilmiş olsa gerçekten bana büyü yapmışlar der.kesinlikle böyle derdi . Gördüğü halde yalanlardı. Dolayısıyla beyin seni tuzağa düşürürde anlamazsın. Kalp beyin gibi yanardöner değildir. Neyse o. Hiç o yaratıcının suretine bile bakmadan kabullenir adam gibi adamdır sözünün eridir. Gizlidende olsa ağabeyliğini yapar. İnsanlara yaratıcının varlığını kabul ettirir .
Yani derki bakmayın siz beyne o kendini ağabey sanmaktadır gerçeğe kalple ulaşılır der. Ve insanlar o gün bugündür hep kalplerinin sesini dinler. Beyin nederse desin kalp onun görüşlerini daima çürütür…………

Ancak bazı insanlar aklıyla hareket ettiği için duvara tostlar çıkmaza girer. Ama hala onu akılla arayıp da bulamayanlara tavsiye : siz bana rüyanızı gösterirseniz yada bana beyninizin içini gösterip elime verirseniz söz onun suretini göstereceğim…….
Şunu unutmayın gerçek ve doğruların illa gözle görünmesi gerekmez .Sen gör sende görmesende kabulde etsen ret de etsen o vardır……….

Seyyid KEMERKAYA
"Rahman'ın has kulları onlardır ki, yeryüzünde tevazu ile yürürler ve kendini bilmez kimseler onlara laf attığında (incitmeksizin) "Selam!" derler geçerler..."
furkan 63
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cvp: ona inanmak...
Şunu unutmayın gerçek ve doğruların illa gözle görünmesi gerekmez .Sen gör sende görmesende kabulde etsen ret de etsen o vardır……….

ve hiçbirşeyin akla uygun gelip gelmemsi de onun hakikatliğine gölge düşürmez...

felsefe/cilik işte bu noktada bitmiştir çünkü İslam gelmiştir...
"rosegul giderayak işlerim var bitirilecek,
giderayak.
ceylanı kurtardım avcının elinden
ama daha baygın yatar ayılamadı.
kopardım portakalı dalından
ama kabuğu soyulamadı.
oldum yıldızlarla haşır neşir
ama sayısı bir tamam sayılamadı.
SEVDALARA DOYULAMADI...rosegul
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 16-07-2008, Saat:04:26 AM, Düzenleyen: Nizam-ül Mülk.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.