Esselâmu aleykum…
Konu : On Sahih Hadisi Şerif 67 (661 - 670)
661- “ Haram olan her şey ile tedavi yasaktır.” ( Faydul kadir hadis no 9387 )
(İçki, uyuşturucu, necaset, zehir, domuz eti gibi.)
662- “ (Peygamber s.a.v.) Ayakta su içmeyi ve yemek yemeyi yasakladı.” ( Faydul kadir hadis no 9396 )
663- “(Peygamber s.a.v.) Yemeğin üzerine ve suya üflemeyi yasakladı.” ( Faydul kadir hadis no 9437 )
(Yediği kaba veya içtiği bir içeceğe üflemenin zararlı kimyasal maddeler üretmesi söz konusudur.)
664- “ (Peygamber s.a.v.) Erkeklere altın yüzüğü yasakladı.” ( Faydul kadir hadis no 9460 )
665- “ (Peygamber s.a.v.) Arefe günü Arafatta oruç tutmayı yasakladı.” ( Faydul kadir hadis no 9484 )
(Mümin kişi arafatta değil evinde ise arefe günü oruç tutmanın birçok fazileti ve sevabı vardır. Fakat hac yapmak için arafatta bulunuyorsa Peygamber s.a.v. bu orucu yasaklamıştır. Yukarıdaki hadisi şerif bu hususa işaret etmektedir.)
666- “ (Peygamber s.a.v.) Cuma günleri (Nafile) orucu yasakladı.” ( Faydul kadir hadis no 9488 )
667- “ (Peygamber s.a.v.) Erkeğin iki kadın arasında yürümesini yasakladı.” ( Faydul kadir hadis no 9551 )
668- “ (Peygamber s.a.v.) Boynuzu kırık kulağı kesik hayvanların kurban edilmesini yasakladı.” ( Faydul kadir hadis no 9539 )
669- “ Mümin kişinin yorgunluğu veya sızlayan bir yeri, yaptığı yanlışların kefaretidir (Bedel ödeme).” ( Faydul kadir hadis no 9621 )
670 “ Allah için özel olan ibadet üçtür: Gazi olmak, hakkıyla hac yapmak, umre yapmak.” ( Faydul kadir hadis no 9624 )
Cenabı Allah Müminleri Kuran’ı Kerimden ve peygamberimiz s.a.v.’in yolundan ayırmasın. Hepimize Dünyanın ve ahiretin güzellikleri nasip etsin. Hepimizi Peygamberimiz s.a.v. e Cennette komşu eylesin.
Sevgiler ve saygılar… Hoşçakalın… Mekkavi…