You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

On Sahih Hadisi Şerif (21-30)

Üye
B i s m i l l â h i r r a h m a n i r r a h i m
Esselâmu aleykum…

Konu : On Sahih Hadisi Şerif (21-30)

21- “ Diz çökerek dua edin. ” (Faydul kadir hadis no 18 )

22- “ Gece son namazınız vitir namazı olsun.” ( Faydul kadir hadis no 185 )

23- “ Allah indinde en güzel ameller: Vaktinde kılınan namaz, babaya anneye itaat, Allah için cihat etmek.” ( Faydul kadir hadis no 196 )

24- “ Ehlimden en sevdiğim (H.z) Fatıma’dır (r.a.anha) .” ( Faydul kadir hadis no 203 )

25- “ En çok sevdiğim insanlardan (H.z) Aişe (r.a.anha) ve erkeklerden babasıdır.” (Faydul kadir hadis no 205 )
(Hz. Abu Bekir'dir)

26- “ En çok sevdiğim söz en doğru olandır.” ( Faydul kadir hadis no 211 )

27- “ En çok sevdiğim yemek üzerine en çok ellerin uzandığıdır .” ( Faydul kadir hadis no 213 )

28- “ Sevdiğin kişiyi dengeli sev; Ola ki bir gün sevmediğin bir kişi olarak karşına çıkabilir. Yerdiğin kişiyi de yavaş yavaş yer; Ola ki bir gün karşına en sevdiğin kişi olarak çıkabilir.” ( Faydul kadir hadis no 223 )

29- “ Allah’ı verdiği nimetlerden dolayı sev. Beni Allah için sev. Ehlimi (Ailemi, ehli beytimi) de beni sevdiğin için sev.” ( Faydul kadir hadis no 224 )

30- “ Arab’ı üç şey içi seviniz: Ben Arap olduğum için, Kur’an Arapça olduğu için, Cennet lisanı Arapça olduğu için.” ( Faydul kadir hadis no 225 )

Cenabı Allah Müminleri Kuran’ı Kerimden ve peygamberimiz s.a.v.’in yolundan ayırmasın. Hepimize Dünyanın ve ahiretin güzellikleri nasip etsin. Hepimizi Peygamberimiz s.a.v. e Cennette komşu eylesin.

Sevgiler ve saygılar… Hoşçakalın… Mekkavi…
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: On Sahih Hadisi Şerif (21-30)
“ Arab’ı üç şey içi seviniz: Ben Arap olduğum için, Kur’an Arapça olduğu için, Cennet lisanı Arapça olduğu için.”

Üç şeyden dolayı Arabları sevin ; Çünkü ben arabım, Kur’ân arabçadır, Cennet ehlinin dili de arabçadır. [Hâkim, el-Müstedrek, 4/87, Ma’rifetu Ulûm el-Hadis, s.161-162; el-Ukaylî Duafâ, s.327; et- Taberânî el-Kebir, 3/122/1, el-Evsat ; el-Beyhakî, Şuabu’l-İmân]
( أحبو العرب لثلاث ؛ لأني عربي ، والقرآن عربي ، وآلام أهل الجنة عربي )
Hadis uydurmadır.
Bu senedin üç tane illeti vardır:
İlki: Ravilerinden olan el-Alâ b. Amr hakkında ez-Zehebî metrûk olduğunu söyler, İbn Hibbân ise, mutlak olarak kendisiyle ihticac etmenin câiz olmadığını söyler.
İkincisi: Diğer bir râvi olan Yahyâ b. Yezîd, muhaddislerce zayıf addedilmiştir.
Üçüncüsü: İbn Cureyc hadisi an ana sigasıyla rivâyet etmiştir. Kendisi müdellistir. Hadisi İbnu’l-Cevzî [el-Mevdûât, 2/41]
el-Ukaylî’nin yoluyla zikrederek, el-Ukaylî’den hadisin münker olduğunu ve aslının olmadığını aktarır.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.