You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Ömrümce üç şeyden ders aldım

Uzman
Ömrümce üç şeyden ders aldım diyor İMAM-I ŞİBLİ ;
Biri bir KADIN ! Karşıma geldi, saçı başı darmadağın, sevdiği adam onu terk etmiş , bana onu bul diye yalvarıyor ;
“- Kadın önce kendine gel, edebe gel, saçını başını topla, kıyafetini düzelt, öyle gel” deyince;
“- Ya Şiblî! Ben bir adamın aşkıyla bu haldeyim, sana Allah sevgilisi diyorlar, nasıl saçımı başımı gördün?” . Bundan ders aldım.
İkincisi bir ÇOCUK ! Bir mum yaktım, nereden geldi bu ışık, dedim. Püf! dedi söndürdü mumu ve ;
“-Nereye gittiyse, oradan geldi amca” dedi. Anladım ki, benden daha üstündü o.
Üçüncüsü bir SARHOŞtu !
"- Yapma oğlum! Bak hem günah, hem mahvolacaksın yerlerde,çamurlanacaksın , batacak üstün başın " deyince ;
“- Boş versene ya Şiblî, demiş. Beni bir kova su temizler ama sen kusur gördün, seni hiçbir şey temizleyemez”
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Ömrümce üç şeyden ders aldım
çok güzel demekki önce kendi kusurlarımızı göreceğiz kimsenin kusurlarına bakmayacağız ve kimseden kendimizi üstün görmeyeceğiz kimbilir dağdaki çoban şehirdeki alimden üstündür
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Ömrümce üç şeyden ders aldım
kendi kusurlarımıza körüz...
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.