You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Ömer Hayyam - Rubaiden bir kesit.

Ömer Hayyam - Rubaiden bir kesit.

Yönetici
RE: Ömer Hayyam - Rubaiden bir kesit.
Bunlar kaçıncı kıtada geçiyor. Bir alıntı yaparken lütfen kaynağı tam olarak belirtin ki takip etmek isteyen için kolaylık olsun.

Ben şahsen bunları okuyunca sanki Hasan Sabbah'a ait sözlermiş gibi geldi. Doğruyu bulmak ümidi ile ben şimdi ararştıracağım.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Ömer Hayyam - Rubaiden bir kesit.
bu konuda pek uzamış kimin dediği doğru bilemiyorum. gülücük ben onu okurken farklı anlıyorum.. örneğin:

Ben şarap içiyorum, doğrudur;
Aklı olan da beni haklı bulur:
İçeceğimi biliyordu Allah,
İçmezsem Allah yanılmış olur.
1
Ben yani günaha meyilli insan günaha giriyor bu doğru, bunu hangi akıl erbabı reddedebilri ki..Allah benim günah işleyeceğimi biliyordu zaten O bilgisinde asla yanılmaz, bildiği için El Gaffar ve Ettevvab'dır..gülücük

2

Ben Aşk ehliyim bu aşk beni kendimden geçiriyor başım dönüyor kendimi göremiyorum, bu doğrudur..aklı olan yani düşünme erbabı benim bu halimi anlar ve başka bir hal üzere olamayacağımı bilerek bana hak verir...Aşk'ı yaratan Allah bana Aşk'ı lütfettikten sonra bu hal üzere olacağımı EL Alimken ezeli ilmiyle biliyordu..bu hal üzere gezeceğimi bilmemesi ne mümkün ,O El Vedüt'tür..

262.
Dünya hangi gülü bitirdiyse yerden
Kırıp atmış, toprağa gömmüş yeniden.
Su yerine toprağı çekseydi bulut
Sevgili kanları yağardı göklerden.

Şu dünya ne kadarda yalan ve vefasız, önce özene bezene aşk ile bağrından sevda ile güller bitiriyor, sonrada hiç acımadan o aşk'tan müngalip nazenin sevdaları yere çalıyor kendine toprağa gömüyor.. eğer ki bulut yerden su yerine toprağı çekseydi,toprağın kendine çekip aldığı maşukların aşkları, sevdaları açığa çıkacaktı ve o zaman toprağın kendine gömdüğü tüm sevgililerin kanları yağacaktı gökten yağmur yerine...gülücük

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 21-08-2015, Saat:11:09 AM, Düzenleyen: Gül-i Cennet.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.