You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Ölümcül Hastalıkları Önleyen 10 Gıda

>295457<
Yaşam koşulları bizi hergeçen gün ölümcül hastalıklarla karşı karşıya getiriyor. Hava kirliliği, gelişen teknolojinin çevreye yaymış olduğu elektromanyetik dalgalar, beslenme ihtiyacımızı karşıladığımız kansolojen madde içeren ürünler... Bizi her an risk altında bırakıyor. Bunlara karşı savaş açmak bizim elimizde nasıl mı? İşte bu besinleri tüketerek:

Balık: Kalp krizine karşı iyi geliyor. Somon, alabalık ve ton balığı türleri, D vitamini ve Omega-3 yağı ile yüksek tansiyonu düşürüyor.

Havuç: Günde 5 adet havuç, kalp krizi riskini üçte iki oranında azaltıyor. Havuç, ayrıca gözler için de yararlı.

Sarımsak: Soğuk algınlığına karşı savaşıyor. Enfeksiyonlarla mücadele için, günde 2 diş sarmısak yenilmesi, büyük fayda sağlıyor. Sarımsak, bakteriyel ve virütik hastalıklara ve enfeksiyonlara karşı doğal bir antibiyotik görevi yapıyor.

Karnıbahar: Kanseri kısıtlayan karotenoid maddesi üretiyor. Özellikle çiğ olarak yenilmesi tavsiye ediliyor.

Fasulye: Şeker hastalığını önlüyor ve vücuttaki ensülin üretimini dengede tutuyor.

Soğan: Kolesterol düzeyini düşürüyor. Böylece, kalp krizi ve kansere karşı önleyici görev üstleniyor.

Zeytinyağı: Yüksek tansiyonu düşürüyor ve vücutta taş oluşmasını önlüyor. Zeytinyağı ayrıca, kötü kolesterol LDL düzeyini azaltıyor, iyi kolesterol HDL'yi ise koruyor ya da artırıyor.

Elma: Kolon kanserini önlüyor. Beyin ve kemiklerin ihtiyaç duyduğu boron maddesini barındırıyor. Elmadaki balic asid ise boşaltım sistemi için yararlı.

Portakal: C vitamini deposu portakal, virüsler ve alerji ile mücadele ediyor.

Soya fasulyesi: Kemik hastalıklarına karşı 'birebir' diye niteleniyor ve vücuttaki kemiklerin gücünü koruyor.
...Aç sineni açabildiğin kadar ummanlar gibi olsun, inançla geril insana sevgi duy, kalmasın alaka duymadığın ve el uzatmadığın bir mahzun gönül...

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Ölümcül Hastalıkları Önleyen 10 Gıda
Amaaaaan boşver zehra ya ecelimiz geldiyse ölürüzz Tongue
Alnım rüzgarlara açık
Kor kaynar yüreğimde
Umutlar sevinç içinde
Kan dolan gözlerimde..
Bunu ilk beğenen sen ol.
>295457<
Cvp: Ölümcül Hastalıkları Önleyen 10 Gıda
HERALDE ÖLE TABİKİDE AMA BİZ ELİMİZDEN GELENİ YAPALIM GERİSİNİ RABBİMZ'E BIRAKALIM DİMİ...
...Aç sineni açabildiğin kadar ummanlar gibi olsun, inançla geril insana sevgi duy, kalmasın alaka duymadığın ve el uzatmadığın bir mahzun gönül...

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Ölümcül Hastalıkları Önleyen 10 Gıda
Tabi ki öyle canım bne türk olduğum belli olsun diye öyle edim :D
Alnım rüzgarlara açık
Kor kaynar yüreğimde
Umutlar sevinç içinde
Kan dolan gözlerimde..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kayıtsız
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
Cvp: RE: Ölümcül Hastalıkları Önleyen 10 Gıda
gülsevrâ Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Tabi ki öyle canım bne türk olduğum belli olsun diye öyle edim :D

deli kızım benim icýnicýn
Bunu ilk beğenen sen ol.
&gt;295457&lt;
reyyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
gülsevrâ Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Tabi ki öyle canım bne türk olduğum belli olsun diye öyle edim :D

deli kızım benim icýnicýn

icýn

Bunu ilk beğenen sen ol.
gülsevrâ Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Amaaaaan boşver zehra ya ecelimiz geldiyse ölürüzz Tongue

ok
"rosegul giderayak işlerim var bitirilecek,
giderayak.
ceylanı kurtardım avcının elinden
ama daha baygın yatar ayılamadı.
kopardım portakalı dalından
ama kabuğu soyulamadı.
oldum yıldızlarla haşır neşir
ama sayısı bir tamam sayılamadı.
SEVDALARA DOYULAMADI...rosegul
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Evet çok faydalı besin ürünleri ancak hormonsuz bulmak zorlaştı günümüzde.
Eski toraklar bu besinlerin çoğunu yiyemiyodu ama oldukça sağlıklılar maşallah.
Biz yeni nesillerin daha şanssız olduğumuzu düşünüyorum çünkü;
bunca besin içinde hastalık bitmiyo üstelik genç yaşlı farketmiyo.
Rabbim cümleyi korusun inşallah.
Allah razı olsun sevimli zehraaaam...gülücük
We UNuTmA YaLNıZLıĞıN ÖtEsiNdE GiZLi BiR HaYaT WaR!!
Bunu ilk beğenen sen ol.
&gt;295457&lt;
ecmain canım ablam.Rabbim sendnede razı olsun...

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.