You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Ölülere Yâ-Sîn Sûresini Okumak

Ölülere Yâ-Sîn Sûresini Okumak

Üye
RE: Ölülere Yâ-Sîn Sûresini Okumak
Peygamber (s.a.v) Cuma günü şöyle hitap ediyordu: 'Sözün en hayırlısı Allah'ın Kitâbı'dır. Rehberliğin en hayırlısı Muhammed (s.a.v.)'in rehberliğidir. (Dînî) işlerin en kötüsü sonradan icat edilenlerdir. Sonradan icat edilen her şey bid'attir, her bid'at bir sapıklıktır. Her sapıklık da ateştedir.' (Müslim)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Allah kabul ettikten sonra sana ne kardeş,hem kabul etmeyeceğini ne biliyorsun?

Sana kimse gösteriş ve riya için oku demiyor böyle yaparsan zaten,....

Ayrıca kendin de okuduğun için diriye de kendine de okumuş olursun,iy ya ölen arkada hayırlı birini bırakmışta kuran okuyor vs.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 02-04-2016, Saat:12:58 PM, Düzenleyen: bekkain.
Forumcu
Ama Kur'an ı alıp kabir başında okumak ne derece doğru bilmiyorum gösteriş ve riya başkalarının nefsi vs. İşin içine girebilir.

Ya da sadece kendi ölüne okuma niyetiyle kabir başında okumakta öyle
okuyorsun madem müslüman olarak ölenlerin hepsine oku Big Grin sanki Allah'ın rahmeti sınırlı gibi tövbe tövbe...

Bi de öyle yerler ıssız oluyor,sen tek başına dalmış kuran okurken başına bişe de gelebilir(kurt murt gülücük)) ayı vs çıkabilir) bu yüzden kısa dua okuyup ayrılmak daha iyi sanki bilmiyorum,.,..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Peygamber (s.a.v) Cuma günü şöyle hitap ediyordu: 'Sözün en hayırlısı Allah'ın Kitâbı'dır. Rehberliğin en hayırlısı Muhammed (s.a.v.)'in rehberliğidir. (Dînî) işlerin en kötüsü sonradan icat edilenlerdir. Sonradan icat edilen her şey bid'attir, her bid'at bir sapıklıktır. Her sapıklık da ateştedir.' (Müslim)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Peki sen bana peygamberimizin yasakladığına dair ya da yapmayın ölüye bir faydası yoktur gibisinden delil getir -ki olsa zaten tartışmayız değil mi?var mı bilmiyorum hadis uzmanıda değilim zaten.

Bu durumda Allah'ın rahmeti önüne set çekmek kimsenin haddine mi?

Kabul edecek olan Allah.
Allah'ın bileceği iş.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Ama mezarlıkta kuran okumak ne derece doğru olur bilemiyorum şimdi herkes farklı farklı adam orda kuran okunuyor elinde cigare dinlediği yok mesela,okuyan da sesli okuyor vs. Yani insanın içinde olacak kardeşim.

Adam utanmazsa kabire giderken çay-pasta-börek-popaça yapıp götürecek Big Grin

Bazıları okur-okur ağlar saçını başını yolar vs. böyle yapacaksanız okumayın daha iyi

Yine mezarlıkta tek olmayacağun içün okurken riya-kibir-gösteriş vs. Nefs rahat durmazzzz.Yani bilemiyorum...

Velhasılıkelam;

Adamın içinde olacak...ne varsa içinde var...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 02-04-2016, Saat:02:54 PM, Düzenleyen: bekkain.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.