You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

-Okumakta olduğunuz kitaplardan kesitler-

-Okumakta olduğunuz kitaplardan kesitler-

.
RE: -Okumakta olduğunuz kitaplardan kesitler-
"Bülbülleri de gülleri de hârı da hodbîn
Seyr et bu cihan bâğı temaşaya değer mi"

Agâh
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
"Gâh safâ buldu gönül âyînesi gâhi keder
Böyledir hâl-i cihân böyle gelmiş böyle gider"

Kâtibî
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
"Muhabbet öyle bir sırdır ki bin setr et nihân olmaz"
İzzet Molla

Manası şu, "muhabbbet öyle bir sırdır ki onu bin kez örtmekle gizlemeye çalışmak mümkün değildir." Kim aksini iddia edebilir ki?!
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Nuru, Gardaşım benim, suçu bildiğin yerde suçlu ortada yoksa, suçluyu bulamazsan, ruhunda öyle bir yara açılır ki, kapansın istemezsin. Yaranı saklarsın, bir gören olur da bir katre merhem sürer. İnsan içine çıkmaktan çekersin kendini, birisi sorar belki, kim yaptı bunu sana? Cevap veremezsin, bilirsin vereceğin cevap bir işe yaramaz. Uykunda bile gözlerin açıktır, biri gelip yaranı sarar diye evham basar içini. O yarayı saracak olan yine kendi özündür, gel gör ki nasıl saracağını bilemezsin. Sen bir adım attıkça kapanında biraz daha kısılırsın. Dursan, için içini yer. Ne yapsan boştur. İnsanın kaderi kafesi olur mu? İşte böyle olur Nuru Gardaşım.

(Ukde) (aslında bu kitabı okumadım başlığa ters düşse de alıp okuyacağım bir kitap olacağından mütevellit paylaşayım dedim.okumak istediğim kitaptan bir bölüm )
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
"Dünya kumaşına alıcı gözle bakmaya değmez,
Yazık, ulaşamadım diye âh vah etmeye de değmez"
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.