You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Öğrenci sadaka verebilir mi?

Yeni Üye
Merhaba! Bir kredi yurtlar kurumundan ve bir yakınımdan burs alıyorum. Bana yetiyor çok şükür. Ara sıra, nadiren anne ve babamdan şaka yollu harçlık istiyorum. Ama bu da ayda yılda bir. Ben sadaka verebilir miyim? Bir de maddi açıdan darda olsam bile belli bir zaman (örneğin bursa bir hafta var, lüzumsuz harcamalari kısıp bir haftayı çıkarabilirim) kendime yetecek param varsa sadaka verebilir miyim?
Başkasına sadaka vermeyi tavsiye etmek riya olur mu?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
RE: Öğrenci sadaka verebilir mi?
Mutlaka herkesin sadaka ve infak vermeye gücü yeter.
Çünkü bu ibadetler için miktar söz konusu değildir.
Zaten infak ve sadaka ihtiyacın olduğu halde vermendir.
Ayrıca vaktini hayır yolda sarf ederek te, hatta bir tebessümle bile sadaka verebilirsin-vermelisin.

İkinci soruna gelince, Allah Teala için iyi bir şeye davet etmek bir ibadet ve hatta görevdir. Bunu Allah Teala için değil de başka bir sebepten dolayı yaparsan o zaman riya olur.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 02-02-2017, Saat:10:34 PM, Düzenleyen: alpi.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.