You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

O NE GÜZEL BİR DOST!

O NE GÜZEL BİR DOST!

" HACI "
O NE GÜZEL BİR DOST!

Büyük veli Zünnun_ı Mısrî (k.s) anlatıyor:

“Bana büyük bir zattan bahsettiler. Onun meşhur ve güzel hallerini anlattılar. Bende kendisini gidip ziyaret etmeye karar verdim. Yanına vardım. Fakat görüşme imkânı bulamadım. Kırk gün kapısında bekledim. Kırk gün sonra görüşme imkânım oldu. Beni görünce, benden kaçmaya başladı.Peşine düştüm, yanına yaklaştım ve ona,

“Kendisine ibadet ettiğin yüce Allah için dur, biraz beni dinle.Ne olur bana söyle, sen yüce Allah’ı nasıl tanıdın, O sana kendisini nasıl tanıttı?” diye sordum. O zat bana dönerek şunları söyledi:

“Ben O’nu çok güzel bir dost olarak gördüm.

Ben kendisine yaklaşınca, O da bana yaklaştı, beni kendisine yaklaştırdı.

Ben ondan uzaklaşınca, bana, “kaçma gel” diye seslendi, beni kendisine çağırdı.

Ben kullukta gevşeyince, beni taatına teşvik etti ve bana ikramlarda bulundu.

Ben ona itaat edince bana ihsanlarını artırdı ve bolca karşılık verdi.

Ben ona karşı bir kusur işleyince, beni hemen terk etmedi, sabretti, bana müsamaha ile davrandı, mühlet verdi.

İlk kusurumda azap etmedi.

Sen hiç böyle bir dost gördün mü? Git, beni meşgul etme!” dedi ve yanımdan ayrılıp yoluna devam etti.

Giderken de âşıkların Rabbi ile halini anlatan beyitler söylüyordu. Beytin birisi şu manada idi:

“YA RABBİ, SEN BENİM TEK DAYANAĞIM OLAN ALLAH’SIN.

BEN SENİ PERDESİZ OLARAK NE ZAMAN GÖRECEĞİM ACABA?”

Kıssadan Dersler:

Yüce Allah’ı bulan her şeyi bulmuş olur; O’nu tanıyan bütün zahmetlerden kurtulur. O’ndan daha güzel bir dost olur mu?

Yüce Allah’ın hiçbir kulun ibadetine haceti yoktur. Hiçbir kulun isyanıda kuluna azap etseydi, yeryüzünde canlı kimse kalmazdı. Hal böyle iken O, günaha dalan her kuluna bile nimet ve mühlet vermekte, tövbesini beklemekte, tövbe edeni kendisine dost yapıp sevmektedir.

Mülk O ‘nun, hüküm O’nun, kul O’nun, Rahmet O’nun, nimet O’nun, cennet O’nun. O’nun tövbe ve rahmet kapısı gece gündüz açıktır.

Ölüm kapısından önce kim tövbe kapısından girerse, rahmeti bulur, affa ulaşır, yüzü güler.

Hadis-i Kudside Allah teâlâ buyurur ki:

“ Kulum (Salih ameli ile ) bana bir karış yaklaşırsa ben ona (rahmetimle) bir zira (dirsekle parmak ucu arası mesafe) yaklaşırım. Kulum bana bir zira yaklaşırsa ben ona bir kulaç yaklaşırım. Kulum bana yürüyerek gelirse ben ona koşarak gelirim.”(Buhari-İbni mace)

Rasûlullah (s.a.v) buyurur ki:

“Canımı elinde tutan Allah’a yemin ederim ki eğer siz hiç günah işlemeseydiniz, Allah sizi yok eder, bir günah işlediğinde, hemen istiğfar ve tövbe eden, böylece affedilip temizlenen kimseler getirirdi. (Müslim,Tirmizi)

Ateşin Yakamadığı Aşık Dilaver SELVİ

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.