![[Resim: 2Ri9bip.png]](http://www.xn--sorgulayanmslman-tzbc.com/vp-contentx/uploads/2015/03/2Ri9bip.png)
Bu yazı ateistlerecevap.com'dan alıntılanmıştır.
1.) Hiçbir ayette tufanın tüm dünyayı vurduğu yazmaz (ne de anlaşılır).
2.) Hz. Nuh belli bir kavime gönderiliyor.
bkz: ”Andolsun ki biz Nuh’u kendi kavmine gönderdik” (ankebut suresi 14)
3.) Bu kendi kavmi tüm insanoğlu olamaz çünkü Kur’an’da Hz. Nuh sürekli ”ey kavmim” ( yâ kavmi) diye hitap ediyor.
Kur’an’da ”ey insanlar” (Yâ eyyuhennâsu) tabiri de mevcut ve defalarca tekrarlanmaktadır. Eğer tüm insanlık olsaydı Nuh kıssasında da ”ey insanlar” tabiri kullanılırdı.
4) Kavmi dışındaki insanları tufan vurmuş olamaz çünkü Allah uyarıcı göndermeden hiçbir kavimi helak etmeyeceğini söylüyor
bkz: ”Biz hiçbir memleketi kendilerine öğüt veren uyarıcılar gelmeden yok etmedik. Biz zalim değiliz.” (Şuara suresi 208-209)
Tufan bölgesel olduğu için sadece o bölgedeki hayvanlardan ikişer çift gemiye yükleniyor ve bu da kesinlikle mümkündür. Bazı ateistler Kur’an’daki ”her birinden birer çift al” ifadesinden yola çıkarak tüm canlıların kast edildiğini iddia ediyorlar. Bu iddia mantıksızdır çünkü Hud suresinin 40. ayetinde suların yükselmeye başladığı an bu emirin verildiğini görüyoruz:
”Nihayet emrimiz gelip de sular coşup yükselmeye başlayınca Nuh’a dedik ki: ‘her birinden birer çift al‘
Bu ayrıntı çok önemli. Şimdi yanan evde birinin size ”tüm eşyaları alın” dediğini düşündüğümüzde siz tüm dünyadaki eşyaları mı anlıyorsunuz yoksa sadece evin içindeki eşyaları mı ? Elbette evin içindeki eşyaları. Nuh kıssasında da vakit geldiği için Nuh’un her gördüğü canlı kast ediliyor. Tüm dünyadaki canlılar diye algılamak çok mantıksız olur.