2. Abdülhamid’in torunu Nilhan Osmanoğlu: Dedemin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın düşmanları aynı
şu an iktidarı vurdukları tek silah. Saltanat geri gelecek. Bunu da bizi silah kullanarak yapıyorlar. İnsanları kaosa sürüklemek istiyorlar. Küfürler ediyorlar, bana ait olmayan resimler çıkarıyorlar. Ölüm tehditleri alıyorum. Yaşamadığım kalmadı 10 günde. Bu kadarını tahmin edemezdim.
Üç buçuk sene önceki bir videoyu bugün konuşmuşum gibi yayınlayacaklarını tahmin edemezdim. Bana ait olmayan bir kadının fotoğrafının altına benim olduğumu yazacaklarını tahmin edemezdim.
- Üç buçuk yıl önceki Galatasaray Adası'yla ilgili açıklamamın bir programda sözü geçmişti. ortada bir dava var... 40 yer, 10 bin taşınmaz mülk söz konusu 10 senedir hukuk sürecinde. Kimseyi ilgilendirmez, adaletin kararı Şahsi davam değil bu En az 150 kişinin davası.ben hiçbir mal mülk istemiyorum, böyle bir talebim yok.
- 10 gündür epey üstümüze gelindi... - Söylenenleri, yazılanları umursamıyorum. Çok hassas noktalarla oynanıyor.. Evet ya da hayır diyeceksen hür iradenle, anayasayı açıp okuyarak, anlayarak kararını vermelisin. Hayır diyene saygılıyım. Duruşumdan taviz vermeyeceğim, Kaostan beslenenlerin ekmeğine yağ sürmeyeceğim.
"BİZE SAHİP ÇIKILMALIYDI"
- Biz hiçbir zaman Selçuklu'yu Osmanlı'dan, Osmanlı'yı Cumhuriyet'ten ayırmadık. Osmanlı Selçuklu'ya sahip çıkarak ilerlemiş, Cumhuriyet de Osmanlı'ya sahip çıkarak ilerlemeliydi. Bizim davamız bu. Bize sahip çıkılmalıydı.Niye insanlar dedelerine sövüyor hale gelmişler konu bu!
biz Alparslan'ın, Melikşah'ın, Kanuni'nin, Çanakkale'de savaşan anaların torunlarıyız. Bu kadar köklü geçmişimiz varken, niye sadece Cumhuriyet'le sınırlandırıyoruz kendimizi. Sevmemek karara kalmış ama saygı göstermek zorundayız. Kanuni dizisinde Şehzade Mustafa katlediliyor, o gece bizi uyutmadılar; "Siz işte böyle bir ailenin torunlarısınız" diye... Mesajlar susmadı. İnanamadım!
1987 öncesi tarih kitaplarında öğretilenlere bakıyorum ve anlıyorum insanların kinlenmesini... Sevr Simsarı Vahdettin, Kızıl Sultan Abdülhamid Han diye öğretildi insanlara... Süleyman Demirel bile, "Yeni bir devlet kurmak için tarihi kötülemek zorundaydık" demiş.
"BAŞKANLIK SİSTEMİNİ SAVUNUYORUM"
Yetti bu parlamenter sistem?" diyerek Parlamenter sistem le yaşadıklarımızı anlattım Menderes,Özal, Evren zamanında yaşananlardan söz ettim. hesap soracağımız kimse yoktu başımızda. boşuna uğraştık, Kemalist misin, Atatürkçü müsün, sağcı mı solcu musun diye... Yukardan bakanlar halimize güldü.
Kurulan oyun nedeniyle uğraştık. Birliğimizi beraberliğimizi bozmak için kullandıkları insanları Yazık değil mi insanlara? Başkanlık sistemini savunuyorum çünkü hesap sorabileceğim biri olacak Rejim değişikliğiyle ilgili bir imam yok, Cumhuriyet'e karşı gelen yok, şu anki sistemden farklı olmayacak başkanlık.evet diyorum
- 15 Temmuz'da gençler çok önemli bir sınav verdi. Niye seçilmesinler? Genç bir nüfusumuz var. Cumhurbaşkanımızın ve Sultan Abdülhamid Han'ın düşmanlarını birbirine benzetiyorum. O dönemdeki başlıklarla, şimdi atılanlar aynı. Bu nasıl bir akıldır hiç yaşlanmıyor. Düşman içerden değil. oyunların analizini iyi yapmak lazım. Cumhurbaşkanı'nı bu yalnızlığa bırakmamak için devletimin bekası için ve devlet ebed müdded için evet diyorum.
Sultan Abdülhamit'ten, Sultan Vahdettin'den öyle bir bahsediliyor ki, bu neslin sövmemesine imkan yok zaten. Çok doğal ve olası bir durum,yalan haber karalama ve iftiraları okuyup ta sövmeleri. bu planı yapanlar dışarıdan ve gülerek izliyorlardır."
AİLEMİN DOĞRULARI VE YANLIŞLARI OLABİLİR AMA BENİM AİLEM BENİM TARİHİM
Ben tarihime ailem gibi bakıyorum. Ailemin doğruları ve yanlışları olabilir ama benim ailem benim tarihim. ben onun yanlışlarını öne sürmek yerine, geleceği inşa ederken derslerini alarak inşa ediyorum. Ben bunu bağırarak, küfür ederek yapmam. Bugüne örnek teşkil edecek doğrular da var. Bunları da görerek geleceği inşa etmek lazım. " dedi.NESİLLERE KÖTÜ TANITILIYOR
"OSMANLI KENDİ AİLESİNDEN FERAGAT ETMESEYDİ BU KADAR UZUN BİR MEDENİYET OLMAYACAKTI"
ben buna kardeş katli demek istemiyorum. kardeşlerin feda edilmesi diyorum. Şu zamanda anlayabileceğimiz bir durum değil. Bana soruyorlar, siz yapar mıydınız? Keşke bende öyle bir iman ve devlet aşkı olabilseydi.yapamam diyorum, doğal olarak. Osmanlı ailesinden feragat etmeseydi bu kadar uzun bir medeniyet olmayacaktı.
çok kan dökülecekti. Ekberiyet sisteminden sonra Osmanlı gerilemeye başladı görüyoruz. Fatihler, gibi delikanlılar lazım Osmanlı'nın başına. büyük yaşta şehzadeler, tahta aday olmayacak kişiler padişah oluyorlar. Onun öncesinde şehzadeler savaş içinde. Sancak deneyimleri var. Ekberiyet sisteminden sonra sancak deneyimleri ortadan kalkıyor."
ATATÜRK'E KİNİMİZ YOK
Sultan Vahdettin dahi Atatürk hakkında tek kötü kelime söyletmemişken bizim haddimize değil."
Kimse kimseyi sevmek zorunda değil, ama herkes herkese saygı göstermek zorunda."
Kim 500 milyardan 60 BİN LİRAM YOK DİYE ÇEKİLDİM kenarda 60 bin liram olsaydı yarışmaya devam ederdim. Riske edeceğim bir para değildi, çekilmek durumunda kaldım. Eşim tekstil işiyle uğraşıyor. Başörtüsü, şal gibi tekstil bir tasarımımız var. Bir senedir tescilini bekliyorduk, tescillendi. kendi ismim altında padişah tuğralı tekstil ürünleri imal etmek istiyorum. 60 bin lirayı bunun için kullanacağım."
VAHDETTİN BİLE M.KEMAL'E LAF SÖYLETMEMİŞ
"Atatürk bir Osmanlı paşası. Osmanlının iyisi kötüsü herşeyini benimsediğimiz için ona kinimiz yok. O zaman öyle gerekiyormuş demek ki. Neslişah Sultan’ın anılarında Sürgünden sonra bahçede bir arkadaşı Mustafa Kemal e kötü söz söylüyordu Sultan Vahdettin, Neslişah Sultan’ı yanına çağırıyor ve diyor ki: ‘O bir Osmanlı paşasıdır; kesinlikle onun hakkında tek kötü söz söylemeyeceksiniz.’
NİLHAN OSMANOĞLU KİMDİR?
Osmanlı Hanedanı'nın hayattaki 15 kadın sultandan biri olan Nilhan Osmanoğlu 1987 İstanbul doğumlu. Babası Orhan Osmanoğlu Şam, dedesi Harun Osmanoğlu Cünye Lübnan'da doğdu. babası Şehzade Mehmed Sultan Abdülhamid Han'ın en büyük oğlu olan dedesi Mehmed Selim hanedan üyelerinin 1924'de yurt dışına çıkarılması sırasında Beyrut'a gittiler.
Mehmed Efendi, Şam'da evlendikten sonra 1930 ve 1932 doğumlu iki çocuğunu yetim bırakarak 1935'te hayatını kaybetti. Mehmed Selim Efendi'nin de 1937'de vefatından sonra, Harun Osmanoğlu'nun annesinden başka kimsesi kalmadı. Uzun sürgün yıllarından sonra 1974'de hanedanın vatana dönmelerine izin verilmesinden sonra Şam'dan İstanbul'a geldi.
Lefke Avrupa Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık mezunu olan Nilhan Osmanoğlu, Orhan Osmanoğlu'nun en büyük çocuğu.Enderun eğitimi veren, Nilhan Sultan Enderun Eğitim ve Araştırma Derneği’nin kurucusu ve babaannesi Kösem Sultan hakkında Kadın Padişah Mahpeyker Kösem Sultan” nın yazarıdır.
İngilizce ve Arapça bilen Nilhan Sultanın Hanzade isminde kızı ve Vahdeddin isminde bir oğlu vardır.
NİLHAN OSMANOĞLU NELER SÖYLEMİŞTİ?
“Benim oyun tabiki ‘EVET’ten yana Parlamenter sistemin değerlerime, dava adamı gördüğüm kişilere zarar verdiğini düşünüyorum.Adnan Menderes ve dava arkadaşları parlamenter sistem yüzünden asılmadılar mı? Bu şekilde şehit edildiler.
Darbeler yapıldı. Kenan Evren, “Bir sağdan bir soldan astık” dediğinde gençler parlamenter sistem yüzünden gittiler.rahmetli Turgut Özal, Çankaya Köşkü’ne bu parlamenter sistem yüzünden hapsedilmedi mi? Zehirlendiğinde yardıma koşacak ambulans dahi gidemedi.
Parlamenter sistemde yaşadığımız zorluklarla ilgili çok örnek verebiliriz. Cumhurbaşkanımız okuduğu şiir yüzünden siyasi yasaklı hale gelmedi mi? İmam-Hatipler kapatıldı, başörtülü kızlarımızı yerlerde sürüklediler.parlamenter sistem yüzünden. Bu mu demokratik ülke? Kılıçdaroğlu diyor ya, “Neyinize yetmedi parlamenter sistem” Bizim canımıza yetti parlamenter sistem O yüzden başkanlık sistemine evet diyoruz.”
Tarih hocam sırf Abdülhamid Han'ın torunu olduğum için dersten bıraktı parlamenter sistem eleştirisi sonrası ölüm tehditleri aldım
Üniversiteyi kendi paramla okudum, arkadaşlarıma kim olduğumdan bahsetmedim Fatih'te doğup Merter'de büyüdüm anne ve babam mütevazı bir yaşam sürdük
doğruyu söylemekten vazgeçmeyen bir yapım var. Lise ve üniversitede hayatım boyunca çalıştım. Kendi paramı kendim kazandım, üniversite paramı kendim ödedim. Üniversitede aktif biriydim. Arkadaşlarım da Sultan Abdülhamid Han'ın torunu olduğumu bilmezlerdi.
'DÖNEM BİRİNCİSİ OLACAKKEN DERSTEN KALDIM' Osmanlı torunu olduğum ilk kez Tarih hocası tarafından fark edildiğini Tarihten kaldım. hocamız öğrenmişti benim kim olduğumu. 'Sultan Vahdettin Sevr Antlaşması'nı imzalamıştır ve haindir' cümlesini kabul edeceksin diye diretti. Bunu yazmadım ve beni bıraktı. Dönem birincisiykem olacakken,iki sene kaldım. O hoca ayrılınca tarihten geçebildim"
"Devletin çıkarlarının başladığı yerde basın özgürlüğü bitmiştir."
."ECDADINI KÖTÜ BİLEN İNSANLARIN OLMASINA GERÇEKTEN ŞAŞIRMIYORUM"
Osmanlı'da Enderun sisteminde ve halkın eğitiminde din ve fen bir aradaydı Maalesef eğitimmimizde ezberci bir eğitim sistemi söz konusu.çocuklara ezber dayatma sistemi söz konusu. aksi düşüncede ecdadını reddeden veya kötü bilen insanların olmasına, gerçekten şaşırmıyorum. kitaplarda Kızıl Sultan, Kızıl Abdülhamid Şer Simsarı Vahdettin gibi şeyler yazıyor Bu bilgilerle büyüyüp yetişmiş nesil ecdadına düşman olacaktır şaşırmamak gerekiyor"
"TELEVİZYON DİZİLERİNDEN TARİH ÖĞRENİLMEZ"okumayı çok seven bir toplum değiliz inşallah bol bol okuruz. Bu nesilden çok umutluyuz. Lakin diziler tarihi eksik ve yanlış verebiliyor. Belirli şartlarda çekiliyor şu şekilde bakmak lazım, diziyi kapattığımda ben ecdadımdan gurur duyuyor muyum' o şekilde görmek lazım
"DEVLETİN ÇIKARLARININ BAŞLADIĞI YERDE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ BİTMİŞTİR"Sultan abdülhamit baskıcı diye lanse edildi aynı bugün olduğu gibi. özgürlüğün tanımını iyi bilmek lazım. Ne kadar özgürsünüz, basın ne kadar özgür? o dönemde eli kalem tutanlar, Sultan Abdülhamid Han'ın okuttuğu insanlar onu taşlamıştır Bu dönemde olduğu gibi.
aydın dediğimiz kesim hükümeti kötüleyor Şunu anlamak gerekir. Ne derecede özgürüz başkasının özgürlüğünün başladığı yerde siz özgür değilsiniz. toplumun gelenek görenekleri örf adetleri, bu çerçevesinde özgürsünüz. Devletin çıkarlarının başladığı yerde basın özgürlüğü bitmiştir. Sultan Abdülhamid Han bu politikasından dolayı diktatör deniliyorsa doğru bir politikadır izlediği
"ÖZGÜRLÜKLER VE MEDENİYETLERİN ÜLKESİNDE YAŞIYORUZ biz eleştiriyle hakaretin arasındaki çizgiyi bilmiyoruz. biz hepimiz küçük birer siyasetçi,küçük birer alim,en iyi bileniz. maalesef kaybettiğimiz değerlerin bir tanesi bu. Tevazu sahibi değiliz . Başkasını incitmemenin ne kadar önemli olduğunu bilmiyoruz.Dolayısıyla, hep incinen biz oluyoruz.
devletin çıkarının başladığı yerde basının özgürlüğü bitmiştir. Bu devlet içindir. eleştirmeyecekler anlamına gelmiyor. Bakın ülkede 'diktatörlük var' diyorlar ama ben kitapçıda Can Dündar'ın da kitabını görüyorum, komünist birinin de Birçok düşüncede kitap görüyorum, Dolayısıyla bu şekilde görünce nasıl 'diktatör' deniliyor, şaşırıyorum.medeniyetler ülkesinde yaşıyoruz. Gerçekten biz batıyıda bu şekilde bilirdik medeniyetler ülkesi; bütün maskeleri düştü."
"MUSTAFA KEMAL ATATÜRK BENİM AİLEME SAYGI GÖSTERMEMİŞ OLABİLİR AMA..."
Ben Tarihimi her zaman ailem olarak İyisiyle, kötüsüyle, hatasıyla, yanlışıyla ailem olarak görüyorum. Düşünün ki, ailenizde bir hata olmuş. Osmanlı döneminde devşirmelere laf söylerler. Neticede Mimar Sinan da, Merzifonlu Kara Mustafa Paşa da çok sağlam devşirmelerdir. Paşalar yüzünden ihanete uğramışlar.
Paşalar bizim paşalarımızdı.ben iyisiyle kötüsüyle, sahip çıkma taraftarıyım. Seviyor muyum, sevmiyor muyum? Bu beni ilgilendirir. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama herkes herkese saygı göstermek zorunda. Yani buna zorunda olduğunuzu hiçbir zaman unutmayın.
Atatürk benim aileme saygı göstermemiş olabilir ama ben ailemden aldığım adaptan ötürü kendisine saygı gösteriyorum."
"BİR İSLAM HALİFESİNİN O DÖNEMDE ÇIKARILAN KARİKATÜRLERİNİ BİLİYORSUNUZ"
Osmanlı devleti Monarşiyle yönetildi Osmanoğlunda, “Hükümdarlık sistemiyle yönetiliyorsunuz en önemli gücünüz Halifelik. Müslümanları tek çatı altında topladığınız değerleriniz, Halifelik. İslam halifesinin o dönem karikatürlerini biliyorsunuz. Hayır'cıların protestoya girdiklerini, Sultan ahmet hanın maskelerini takıp, koca burunla dolaştıkları videoları görüyorsunuzdur. İslam halifesi böyle bir hakarete yizin vermeyecek.
Hükümdar Kendine değil bir İslam Halifesine… hakarete izin verirse geçmişteki halifelere sirayet edecektir. Niye bunu halifeliğe yakıştırsın ki? Bu şahsı ile alakalı değil. devletin, halifeliğin, İslam'ın bekası ve duruşu için vermiş olduğu bir karar olarak düşünmek lazım" ifadelerini kullandı.
Sultan Abdülhamid Han'ın 174.doğum yıldönümünde Sultanın beşinci kuşak torunu Sultan Nilhan Osmanoğlu Yeni Şafak'a konuştu.
Kaynak yeni şafak
1909 ydan önce ve sonra aydınlar 2. Abdülhamid'e karşı geldi"Dedeme yönelik karalama kampanyası yürütüldü. Hakaret içerikli birçok yazı kaleme alındı.bunların amacı Abdülhamidi değil Osmanlı'yı yok etmek 2. Abdülhamid ismiyle yaşatılmalı
"Hükümetin Osmanlı padişahlarının isimlerini kalıcı eserlere vermesi bizim büyük gurur kaynağı Dedemi şehir şehir anlatmaya devam ediyorum Biz aile olarak yaşam tarzımızla birlikte her anlamda dedemize layık olmaya çalışıyoruz. Dedemin yolunda yürümeye devam edeceğiz"