You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Nikahsız Çiftlerin Kol Kola Gezmeleri

Administrator
Soru: Nikahsız olan karşı cinslerin kol kola gezmesi caiz midir? Eğer caiz değilse, el ele gezmeyi önlemek isteniliyorsa, nasıldır bunun hükmü?

Nikahsız olarak, bir erkekle bayanın el ele veya kol kola gezmesi caiz değildir. El ele gezmeyi önlemek için de olsa kol kola gezmek caiz değildir.

Mahrem olmayan kadına dokunmak veya tokalaşmak mutlaka haramdır.
Peygamber'e (sav) biat eden kadınlar dediler ki: "Ey Allah'ın Resulü, biat ederken elimizi tutmadınız." Peygamber (sav) "Ben kadınların elini tutup tokalaşmam." buyurdu (1).

Hazreti Aişe (ra) biat ile ilgili şöyle buyuruyor: "Allah'a yemin ederim ki Resûlüllah'ın eli bir kadının eline dokunmadı. Sadece sözle onlardan biat aldı." (2).

Peygamber (sav) bir hadisi şerifinde şöyle buyuruyor: "Sizden birinizin başına iğne ile dürtülmesi, kendisi için helâl olmayan bir kadına dokunmaktan daha hayırlıdır."

İslâm dini, kadınla tokalaşmayı yasaklamakla kadını tezyif etmiyor; bilakis şerefini kurtarıyor. Kötü niyetli kimselerin şehvetle el uzatmasına engel oluyor.

Dipnotlar:
1. Ahmed bin Hanbel, Nesâî, İbn Mâce
2. Müslim
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 05-04-2013, Saat:02:09 AM, Düzenleyen: Sükut.
Göğe Bakma Durağı.
RE: Nikahsız Çiftlerin Kol Kola Gezmeleri
Ya bu konuda uzun bi makale okumustum yine ayni sekilde yaziyordu falan ama gun icinde cok tokalasmak zorunda kaliyorum ben. Mesela okul icinde hocalarim selam verirken elini uzatirlar yada isteyken bazen elini uzatanlar oluyor geri ceviremiyorum Sad

"Ezanı duyunca müziğin sesini kısmaması normaldir,
        Ben ezanı duyunca namaz kılmayan insanlar gördüm..!!"

"Ezana hürmetin esaslısı davete icabetle olur şarkıyı kapatmakla değil -dedi biri, haklıydı."
H
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Kimse kusura bakmasın...
Bu yaşam devrinde ve şartlarında...

Benimle oturup konuşmayacak, el el veya kolkola gezmeyecek bir
kızla evlenmeyi aklımdan bile geçirmem....
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Göğe Bakma Durağı.
İlimci bazen o kadar şaşırtıyorsun ki beni. Allah'ın yasakladığı şeyi nasıl doğru, cahillik olarak tanımlarsın ? Ki okuyan, ilme bu kadar önem veren biri olarak. Elbetteki aşk aşk gibi şehvetle yaşanmalı ama helalinle olmalı bazı şeyler. Evlilik bunun için yok mudur zaten ? Açıkcası ben kimsenin yaşam tarzına karışmam, saygı duyarım ama sen saygıda duymuyorsun ki. Ayıp cidden yakıştıramıyorum bazı yorumları, düşünceleri sana. Cahil olsan okur öğrenirsin ama "ben biliyorum zaten" havasıyla gezen bi adama bişey anlatmak imkansızlık olsa gerek.

"Ezanı duyunca müziğin sesini kısmaması normaldir,
        Ben ezanı duyunca namaz kılmayan insanlar gördüm..!!"

"Ezana hürmetin esaslısı davete icabetle olur şarkıyı kapatmakla değil -dedi biri, haklıydı."
H
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.