You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

NEFİSLERDEKİ LAİKLİK

NEFİSLERDEKİ LAİKLİK

Acemi Üye
RE: NEFİSLERDEKİ LAİKLİK
Gene s.a.

Acele ettin, yazma daydım.

Bir devrim hareketinde 72buçuk inanç olursa boğazın öbür yakasına geçilmez. (Dediğiğn gibi, biz onlardan bazılarını, onlardan bazıları da bizi kafirlikle itham ediyor.) Ya da bol bol taviz verilmesi gerekir ki, dinimiz buna müsaade etmez, böyle kurulacak devletten de hayır beklenmez, Laiklikden farksız olur. Öyleyse kıyama gerek kalmaz.

Biz vakti gelince çıkarız, aşağıda yazdığım gibi şartları kabul eden bize tabii olur.

Biz mezhebciyiz, Ehl-i Sünnet Mezhebcisi. (Yukarda dediğim gibi, mezhebci olmamız, mezheb dışındakileri boğazlayacağız anlamına gelmez.) Kurulacak İslam Devleti Ehli Sünnet Akaid ve Fıkhına göre işleyecektir inşaAllah. Devletin Hukuku Ehl-i Sünnet Alimlerinin bir araya gelip dört mezheb üzerine oluşturdukları fıkıh olacaktır. Bölgesel hukuk da olacaktır. Hanefilerin bölgesinde Hanefi hukuk, Şafii bölgesinde Şafii hukuku vs. Azınlıklar kendi aralarında, kamu hukuku konularında, kendi din ya da mezheblerine göre hakemlik müessesesini işletebilme hakkına sahib olacak. İş mahkemeye sirayet ettiğinde, bizim mahkememize dava edildiğinde, Devletin Hukukuna göre davalar haledilecek, devlet caydırıcılığını kullanacak. ...

Kendi aramızda şeriat ile davalarımızı haletmeyi laikler ellerinde olsa rüyada bile müsaade etmezler. Sonra kalkarlar bizden fazla hürriyeti dile dolarlar.

Bütün meseleleri buraya almayayım.

Selamlar.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Biz mezhebciyiz, Ehl-i Sünnet Mezhebcisi. (Yukarda dediğim gibi, mezhebci olmamız, mezheb dışındakileri boğazlayacağız anlamına gelmez.) Kurulacak İslam Devleti Ehli Sünnet Akaid ve Fıkhına göre işleyecektir inşaAllah. Devletin Hukuku Ehl-i Sünnet Alimlerinin bir araya gelip dört mezheb üzerine oluşturdukları fıkıh olacaktır ..........demişsin ;
.............................................

Ben küfür etmem iftira etme ağzını bozma diye , kendine gel . Sen bunu dedikten sonra ben sana daha ne yazayimki gülücük 1000 pkk lıyı 30 yıldır yok edemeyen sizler , herkes türktür deyip faşistçe 100 yıldır kürtleri yok edemeyen sizler , 4 mezheb devleti kurup , 20 milyon aleviyi , 5 milyon kurandaki dinciyi , 3 milyon şiayı , 20 milyon laikçiyi , milyonlarca farklı inançtaki insanı 4 mezhebin hükmüne boyun eğdireceksin hı ve şunuda belirteyim ehli sünnet dediğin bile bir çok cemaate bölünmüş ve senin ehli sünnet inancınla onlarınki bile bir değil , birbirinizi küfürle itham ediyorsunuz çoğunuz , çoğunuzun aranızdaki hadis kitapları bile farklı , sahih hadisler bile farklı iken böyle bir ülkeye , hemde 21. yüzyılda dediğini yapacaksınız ve herkes sana boyun eğecek sanıyorsun .............uuuuuhhhhh kanım dondu sanki , gözümün önüne geldi bu savaş , irkildim rabbim sen koru mezhebçilikten ; bunları düşündükçe müslümanlar yok oluyorlar farkında değiller , acayip bir azap bizleri bekliyor sanki gibi geldi bana . Laiklik savunucusu değilim fakat , göz görüyor , herşey ortada şu an için laikliğin bu mezhebleri savaşsız bir arada tuttuğu özgür yapı senin getireceğinden milyon kat daha iyi görünüyor , seninkisi milyonların birbiriyle savaşı ve kan demektir . Mezheb savaşları hiçte kürt sorununa benzemez benden size bir hatırlatma olsun . Kanım dondu bu yazdıkların karşısında , fakat ne anlatsam boş anlamassınız . Hala laikliğe alternatifiniz yok .

........... Kuranda birlik kalanda özgürlük , Allah ımız bir kitabımız bir , ayrılığa düştüğümüz şeylerde Allah adaletle hükmünü versin ahirette ..........
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 02-03-2013, Saat:04:23 AM, Düzenleyen: e2828.
Acemi Üye
Site sahiblerinden özür dilerim, şikayet etme yerini bulamadım, bu yüzden banlarsanız kırılmam.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 02-03-2013, Saat:05:00 AM, Düzenleyen: Sükut.
Kıdemli Üye
Gülme işareti küfürmü oluyor , habire küfür ediyorsun kendine gel , savunacağın bişey varsa delilleriyle savun , küfürle değil , senin gibi birine yazmam bile fakat , sürekli yazıyorsun kendimi savunmak için bende cevap verme mecburiyetinde kalıyorum .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 02-03-2013, Saat:04:33 AM, Düzenleyen: e2828.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.