You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Neden kitap okumuyoruz?

Neden kitap okumuyoruz?

Profesör
Neden kitap okumuyoruz?
Kitap okumuyoruz! Peki Türkler neden kitap okumuyorlar sizce?

En son ne zaman kitap okudunuz sorusunda zamanı bile hatırlamayan insanlar çıkıyor. Ve ben kitap okumayı sevmem diyorlar Peki neden?
Neden sevilmez kitap okumak ya da neden vakit bulamıyoruz kitap okumaya? Konuyu tartışmak isteyenler buyursunlar gülücük
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Göğe Bakma Durağı.
RE: Neden kitap okumuyoruz?
Zor geliyor cunku kitap okumak, sanki tas tasiyacakmis hissi verriyor bizim insanimiza nedense. Oysa bi kitabin tadini alsalar evdeki televizyonu atip kutuphaneye cevirirler e farkinda degiller iste ifade

"Ezanı duyunca müziğin sesini kısmaması normaldir,
        Ben ezanı duyunca namaz kılmayan insanlar gördüm..!!"

"Ezana hürmetin esaslısı davete icabetle olur şarkıyı kapatmakla değil -dedi biri, haklıydı."
H
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
En az okuyan ülkeler arasındayız malesef...aileden de görmedigimizden midir acaba...anne babalar da kitap okumayı aşılamıyor cocuklarına, dizi izlemeyi aşılıyor gülücük

Bunu ilk beğenen sen ol.
Ruhumuz Yeter...
valla hiç oyle bi alışkanlığım olmadı. ama genelde haber ve gazete çok okurumgülücük okuma alışkanlığım vardır yani gülücük
&& Ağlamak istiyorsanız sakın yapmayın. Çünkü bir yerlerde sadece sizin bir gülüşünüz için, Yaşayan birileri mutlaka vardır !!! &&
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Ya niye ki çok zevkli bişey aslında gülücük tavsiye ederim...Özellikle gece herkes yatınca tak gözlüklerini, sessiz sessiz hem oku hem kafanı dinle )

Bunu ilk beğenen sen ol.
Ruhumuz Yeter...
ben işte onu int haber okuyarak yapıyorum)
&& Ağlamak istiyorsanız sakın yapmayın. Çünkü bir yerlerde sadece sizin bir gülüşünüz için, Yaşayan birileri mutlaka vardır !!! &&
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Haber oku oku nereye kadar hep aynı haberleri okuyamaz ki insan gülücük 1 saatte bütün haberlerden haberdar olursun ama kitap öyle mi ya...sen beni dinle oku ) ben sana hediye ederim istersen bi tane

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
okuyoruz ya gülücük

hatta bır kıtap da tavsıye edeyım burdan:
Ama Hangi Osmanlı
Ekrem Bugra EKİNCİ

tarıh hayranlarına sıddetle tavsıye ederım.osmanlı devletının 700 yıllık gecmısındeki bılınmeyenleri hos bır anlatımla okuyucuya aktarıyorgülücük
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
kim demiş okumuyoruz diye ifade
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Sıkıcı oldugunu dusunenler olabilir.Okumayan kisiye de neden okumuyorsunuz diyemeyiz . Bir suru bahane sunabilir haklidirda zaman vs gibi kendiside bilir aslinda kitap okumanin faydasini ama bir turlu o istek gelmezBig Grin
Ornegin ben okul hayatım boyunca her aksam rahat 100sayfa okurdum.Simdi Bir kitap var elimde 8aydir okunmayi bekliyorBig Grin
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.