You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Neden Bizim Açlarımız Dururken Somali? (veya başka başka yerler)

Ah Teslimiyet..!
Düştüğümüz ciddi bir yanlış var!
"Bizim aç insanlarımız varken neden başkalarına yardım ediliyor...!"
Bu bir sığ düşüncenin sonucudur.
Aslında bu sözleri söyleyenler bizdeki fakirlikle, mesela Etiyopya'daki fakirliği birbirine karıştırıyor.
Aynı şeyler değil.
Bizim insanımız, yanı başında aç komşusu varsa destek olur. Ülkemizde açlıktan ölen insan yok.
Ayrıca, valilikler, kaymakamlıklar ve belediyeler (bizzat takip ettiğim için biliyorum) hali vakti yerind eolmayan insanlara ciddi yardımlar götürüyor. Devlet vatandaşına sahip çıkıyor son senelerde. Bu önemli bir nokta.
Bir başka husus, orada "acilen" müdahale edilmesi gereken bir durum var.
Bizim hemen yanıbaşımızdaki fakirlerle, Afrika'dakilerin arasındaki en beklirgin fark, VAKTİN KALMAMASIDIR.
Ve inanan bir insan bir yerde yangın varken, yangını söndürebilmek için çalışır. Farz-ı kifayelik durumlarda "başkası yapsın" diye düşünülmez...
Bunun en güzel örneği Efendimiz'dir (Sav)...
Kendisi ve ev ahalisi günlerden beri bir şey yemediği halde, bir başka sahabe tarafından eve getirilen bir kap yemeği, birazdan kapısını çalacak olan aç sahabeye, hiç tereddüt etmeden veriyor olması bize "emsal" değilmidir.
N'olur bu konularda yorum yaparken biraz daha özen gösterin.
Yapılacak olan yanlış yorumlar, insanların yardım etme duygusunu ve merhamet duygusunu yaralar ve bundan bütün bir insanlık nasiplenir.
Hangi kurum tarafından yapılırsa yapılsın bu tür yardım faaliyetlerine katılmak bir insanlık borcudur.
Hem yakın çevremizdekilere yardım edebilecek gücümüz var hem de uzun coğraflardaki insanlara.
Yüzyıllardır böyle yapmış insanlarız.
Allah için yapılanlar arttıkça Allah da bu hayır işlerine koşanlara yardım ediyor...
Sadece konuşanlarsa büyük vebal altına giriyorlar...

Asım Yıldırım
Basit ifadelerle anlatmış herşeyi

Dilerim derdim affıma vesile olur..

Yürüyorsam düşe kalka, bil ki ısrarımdan..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
RE: Neden Bizim Açlarımız Dururken Somali? (veya başka başka yerler)
Çok güzel anlatmış.
Teşekkürler Gülce =)
Ve aŞk İnsanın aLnına Dokundu !

SubHane RabbiyeL aLa...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Ah Teslimiyet..!
RE: Neden Bizim Açlarımız Dururken Somali? (veya başka başka yerler)
rica ederim gülücük

Dilerim derdim affıma vesile olur..

Yürüyorsam düşe kalka, bil ki ısrarımdan..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.