You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Necmeddin Erbakan'ın affedilmez suçu

kimya-yı saadet
Üslubunu, hatta siyaset etme tarzını beğenmeyebilirsiniz. Başarılı bulup bulmamak da size kalmış. Nerden baktığınıza bağlı olarak değişir başarının tanımı. Sonuçta her iki şık için de, ?Sen de haklısın? noktasına ulaşılabilir. Bazı refiklerimizin dediği gibi, ?Hocam, gir içeri, yat aslanlar gibi!? çağrısında da bulunabilirsiniz. Veya, daha usul bir sesle içinizden, ?Keşke girip yatsaydı da, malum zümreye bu kadar dil dökmeseydi? diye geçirebilirsiniz. Bunu yapmadığı için sitem de edebilirsiniz. Haksız da sayılmazsınız. Fakat, Necmeddin Erbakan?ın neden ?silinmek? istendiğini, asla göz ardı edemezsiniz. Asla tevil edemezsiniz. Asla geçiştiremezsiniz. Konunun özü budur. Onu silmek isteyenlerin, onun şahsıyla bir alıp veremeyeceği yok. Kişisel ve özel mahfillerde onlar sevdiklerini ve sempatik bulduklarını bile söylerler. Onu silmek isteyen malum odaklar, onun misyonuna düşmanlar. Ona bakmıyorlar, onun neyi ve kimi temsil ettiğine bakıyorlar. Onun üzerini çizerken, bunu esas alıyorlar. Onlar, iyi temsil etmiş-kötü temsil etmiş, üslubu şöyleymiş-böyleymiş ile uğraşmıyorlar. Malum odaklara göre Erbakan, bu ülkedeki ?yersiz? zümreye karşı ?yerli? damarı temsil eden bir isim olduğu için baştan suçludur. Peşinen ve yargısız. İstim arkadan gelsin. Mahkûm edilsin de, bahanesi ne olursa olsun. Yeter ki, üzeri çizilsin ve yabancılaşmış ?ideolojik devlet? damarına karşı, millet damarını temsil etmenin cezasını çeksin. Dert bu. Batıcı kadrolara karşı millet damarını temsil eden Birinci Meclis?in temsil ettiği damar, bu damar. Ali Şükrü Bey, Hüseyin Avni Ulaş, Mehmet Akif Bey (Ersoy) onun selefleri. Hepsi de, ?gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem? dedikleri için cezalandırıldılar. Ali Şükrü Bey, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay komutanı Topal Osman?a öldürtüldü. Hüseyin Avni ve Mehmet Akif Beyler, bir biçimde susturuldu ve canlı cenaze muamelesi gördü. Aynı damarı 1925?te Kazım Karabekir Paşa temsil etti. O da, ?biat? etmediği için cezayı hak etti ve ipten son anda kurtuldu. Aynı damarı, muvazaalı bir senaryoda rol alarak da olsa, 1931?de Fethi Okyar temsil etti. Halk onun şahsına değil, resmi ideolojiye muhalif imajına bakarak canhıraş destekledi. Rejime rağmen halkın desteğini almanın bedeli ağırdı. Ona da bu bedeli ödettiler. Ve Menderes geldi. ?Yeter! Söz milletin!? dedi. Sen misin millete gücünü ve asaletini hatırlatan! Sen misin sözün millette olduğunu söyleyen! Haydi darağacına! Senin asıl suçun, bu ülkede millete millet olduğunu hatırlatmak ve ona özgüven aşılamaktır. Ona gücünü hatırlatmaktır. Onun sevgisini kazanmaktır. Bebek-Köpek davası mı? Üç-beş yüz liralık sözüm ona tırışkadan yolsuzluk davası mı? Bunlar prosedür gereği. Hani, ?Siz asın, gerekçesi arkadan gelir? misali. Götürdüler ve astılar. Aslında asılan Adnan Menderes değildi. Asılan milletin gücüydü. Asılan milletin onuruydu. Asılan milletin ta kendisiydi. Ardından Demirel ve Özal. Demirel, millet damarının mirasına oturdu. O mirası yiyerek büyüdü. Millet bu damara yaslanarak ortaya çıkanın kişiliğini merak bile etmedi. Etseydi ne değişirdi, o ayrı mesele. Millet için her seçim ?öç? alma fırsatıydı ve vitrinde kimin olduğu tali meseleydi. Süleyman Bey, işte bu damara yapışarak ?büyüdü?. Sonra dönüp kendini büyüten damarı kesti, o başka. Belki, bu damara eklemlenmenin cezasından, ancak böyle kurtulacağını düşündü. Sahiden de öyle oldu. Bu damarda siyaset yapıp da, malum odakların hışmıyla üzeri çizilmeyen bir Bayar var, bir de o. İkisinin de referansı aynı yerden. Turgut Özal bu damarı temsil etmenin bedelini ağır ödedi. Ölümünün arkasındaki sır bu. Ve Necmeddin Erbakan. Her tür hata ve noksanına rağmen o, bu damarın en özgün, en kendine özgü mensubuydu. Bu zincirin halkalarına bakın, bir trend görürsünüz. Bu, öze dönüş trendi. Bu trendde Necmeddin Erbakan halkası, öze dönüşün ivme teşkil ettiği halkayı temsil eder. Ve bu malum odaklar nezdinde büyük cinayettir. Erbakan Hoca, bu cinayetin bedelini ödüyor. Millet zincirinde özgün bir halka olmanın bedelini? Milletten çalınmış ?devlete? karşı, milletten yana tavır koymanın bedelini? Onun suçu sabittir. Buna hepimiz şahidiz: O, bu milleti millet yapan değerlere sadık kalmıştır, o bu vatanı vatan kılan değerlere sadık kalmıştır. O kendi değerlerine oryantalistçe bakanlar güruhuna katılmamıştır. Bu ise, birileri nezdinde affedilmez bir cürümdür. Hoca, bu cürmünün cezasını çekiyor. Gerisi laf u güzaf. Millet zincirinde halka olanın bedel ödemediği günü gördüğünüzde, bu milletin makus talihini yendiğine hükmedebilirsiniz
"Arsadaki odun yığınının gizli bir köşesinde tek bir kıvılcım noktasıyız biz."

elhmdülillah anladin
Bunu ilk beğenen sen ol.
((Meksikalı))
RE: Necmeddin Erbakan'ın affedilmez suçu
“Bir topluma olan kin ve nefretiniz sizi onlar hakkında adaletsizliğe ve aşırılığa sevketmesin!” (Maide 8).
Vahiy konuşunca mümin susar be adamım, Allah konuşunca her şey susar!

erbakan hoca ; saadetliler bunu yapmadılar ve akpli değilsem bile akp yi chp ile aynı kefeye koydular ve aşağıladılar saadet partisi işte maalesef tamda burda gözden düşürdü kendini dindar olmayan insanlar bile saadet partisinin bu aşırı tepkilerini kınadılarr bize bu kadarda olmazki kardeşim dedirttiniz bu da işte siyasetteki samimiyeti ortadan kaldırdı üzgünümm sühimmm daha çok genciz ve takım tutar gibi parti tutmamalıyız ve islamı düşünerek oy veriyorsak çok dert edinmişsek genç aklımızı kullanıp bu insanların peşinden gideceğimize ufkumuzu açıp kaliteli olanı aramalıyız yeni nesil olarak artık ne akp ne saadet peşinden koşmamalıyız bu dünya ne liderler gördü...
Bunu ilk beğenen sen ol.
kimya-yı saadet
yahu takım tutar gibi diyosunuz.. çok kişi dedi hatta bunu bana.
Kendime bu konuda acaba haklılar mı diye çok öz eleştiri yapmaya çalıştım ama fanatiklik olduğunu düşünmüyorum..

Bn kanuni ye, yavuz selim e, fatih e duyduğum hayranlık gibi erbakana hayranlık duyuyorum.. Çünkü islamiyet için varını yoğunu ortaya koydu.. Tek derdi İslam bu adamın!
Yok mu tek derdi İslam olup saadetli olmayan elbet vardır..
Bnim gerçekten taktir ettiğim farklı düşünceler de var..
Çok ikilemde kaldığım da oldu.. Çok kafa yormaya çalıştığım da oldu.
Ama bnim gerçekler açısından gözümü bu yaşta açtıran milli görüş camiası oldu.. Bırakında bu kadar hayranlığı duyiyim..
Ama bn bunun hala fanatiklik olduğunu düşünmüyorum.

elhmdülillah anladin
Bunu ilk beğenen sen ol.
((Meksikalı))
Bn kanuni ye, yavuz selim e, fatih e duyduğum hayranlık gibi erbakana hayranlık duyuyorum
demişsin peki söylermisin Rasulüllahın liderliğinin yanından yöresinden geçiyormu erbakan hocanın liderliği ben akp yide zerre kadar islamcı bulmuyorum diyorum ki artık bırakalım şu izinden gitme ayaklarını yaa anlamadığım artık dibe vurmuş ve islamcılığını su götüren bi partinin arkasından biz gençlerin gitmesini anlamsız buluyorum şimdi bunu böyle söyleyince nasıl anlamsız yaa!diye parlayabilirsiniz şunu söyliyim artık bırakalım.. şu eskiler birbirlerini yerken biz en azında şu insanların peşinden izinden gitme fikrinden vazgeçelim neden sen bi genç olarak daha düşüncede bitiriyorsunki olayı birini bulduk tamam işte onun arkasından koşuyoruz ama adam ne dediğini bilmiyor ne islamcı olabiliyor yeri gelince o da değişiyor . bunu diyince bana bilmiyormusun herşeyi söylerlerse başlarına geleceklerini diyorlar . bende diyorum ki o zman Hz peygamber o hiçbir şeye kurban etmediği ve hiç bir güç karşısında fikirlerini değiştirip yerine göre tavizkar olmadığı LİDERLİĞİNE FİKİRLERİNE haşa mantıksızlık mı dicez peygamber yanlış mı yaptı üstelik ne zulme maruz kalsa bile ben netlikten bahsediyorum ben hiçbirşey yapamıyorsam bir lider seçmede (OLMADIĞI İÇİN) en azından fikirlerimde net ve sağlam bi duruşum olur ama maalesef türkiye müslümanları artık bunu kaybettiler artık fikirleri ni kaybettiler MÜSLÜMaNCA fikirlerini eğer kaybetmeselerdi yıllarca mitinglerde senin gibi o yolda yürümeye erbakan hocanın izinden gitmeye yeminler edip şimdi yüzde 2 lerde bırakmazlardı dediğim gibi hocanız ve siz saadetliler kaybettiniz akp yi chp ile aynı kefeye koydunuz yani nefsinizle hareket ettiniz içinizdeki kin ve nefret sizi adaletsizliğe ve aşırılığa sevketti kendi yetiştirdiğiniz adamlara demediğnizi bırakmadınız aşağıladınız madem müslümanca hareket edicektiniz o zman sevmeseniz bile iktidarda görmek istemseniz bile bu kadarını yapmazdınız eğriye eğri doğruya doğru...
Bunu ilk beğenen sen ol.
kimya-yı saadet
Bu millet Erbaka na o kadar güvendiki... Onun eğtimini almış öğrencinin yanlış yapacağına inanmadı.. AKP nin en başta pirimi bnce bu oldu. Zamanlada medya erbakanı sildi Tayip e okları çevirdi.. Tayip bangır bangır bn Milli Görüş gömleğini çıkardım desede duymadı bunu halk!.. Biz duyurmak istedik bu sefer snin dediğin gibi bu hocanın öğrencisi değilmiydi siz eğittiniz bunu nasıl böyle konuşuyosunuz dediler...

Ama hatırlatmak isterim siyonist ler dibimize kadar gelmişken.. Oyunlar, dalavereler akla hayale sığmıyoken.. Tayip in partiyi birden yüzüstü bırakması bana olağan geliyor.. Tayip; Partiyi, Erbakan onu daha liğderlik için hazır olmadığını düşündüğü için ayrıldı.. Tayip in çürüklerini hoca destekçilerine başta belli etmesede biliyodu.. Bu yüzden onu genel başkan yapmadı..
Koltuk merakına yenilip ayrılmasıda bunu desteklemiş oldu!..

Diyosun ki bırak bu işleri.. Diyosunki yaptıklarını hiç yapmasanda olur..
Ve bnce sn; biz diğer ülkelerde ki kardeşlerimize de pansuman yapmaya çaşırken, yarayı kapamaya çalışma yarayı açanın bileğini kes diyosun..(köklü çözüm).. Evet belkide haklsın bu küçük küçük olucak bi hal değil.. Ama bn de diyorum ki.. Mazlumun karşısında dimdik durucak, peşinden bizi koşturacak, büyük bi topluluk yok!! Sn bağarıyosun da kime bağrıyosun!
En azından çalışır üç- beş yardım toplar bi kaç ocağı kurtarırım bn!
Peki snin bu düşüncen kimi kurtarıyo?!

elhmdülillah anladin
Bunu ilk beğenen sen ol.
((Meksikalı))
sen benim söylediklerime hiçbişey katmamışsın yada daha doğrusu cevabnın benim kasdettiğim şeylerle uzaktan yakından alakası yok ben lider seçmekte neyi göz önünde bulundurmalıyız neyin peşinden koştuğumuzun farkında olmaktan erbakanı onu bunu değilde Rasulüllahın liderliğine birazda kafamızı çevirmekten o zman işte nasıl bi lider istediğimizi ve seçmemiz gerektiğini bilmekten ben içinizdeki kin ve nefretin sizi adaletsizce acımsızca ve hiç te müslüman bir parti yada lidere yakışmayan tavra itmesinden bahsederken sen bunlardan hiçbirine cevap vermeyip her saadetli gibi siyonistler işbirlikçilermakam sevdası tayyipin toyluğu gibi komik bahaneler planlar müslümanlar üzerinde oynanan oyunlardan falan bahsediyorsun bu dediklerinin içlerinde sadece 1 i beni düşündürür ve sadece onu önemserim o da oy verirken yada benim gibi vermezkenn SADECE ZULÜM ALTINDA İNLEYEN MÜSLÜMANLAR dır .zaten ne akp ne saadeti desteklemememin sebeplerinden biride budur çünkü hiçbirinin gerçekten bunu düşünüp te yönetime geçme arzusunda olduklarına asıl sıkıntı lardan birinin bunun olduğunu düşündüklerine inanmadımm inanamadımm birde şu müslümanın yarasını tedavi etme meselesindede sana katılmıyorum ben agd nin yaptığı yardımlar sonraaa kuran ziyafetleri faladı filandı bunlara bakıpta desteklemem bi partiyi ben önce fikirlerimde vicdanın yoklanması gerektiğine inanıyorum ve şuda varki o derneğin üyelerinin yardım kampanyalarına katılan insanların kalbinin temizliğinden ve samimiyetlerinden dir ben bunu asla erbakan hoca yapıyor veya olsun bunu yapıyor ne iyi adam bak destekliyelim diye de düşünmem bu kadar ciddi bi konuda hemen gemiler suya inmemeli bu iş yardım kampanyaları yla yapılan iyi şeylerle sınırlı ve dar değil yaptıklarınız güzel şeylerdir bu doğru ama bu sizin partiniz hakkından ve bir lideri desteklemem hakkında beni hemen etkilemez önce bi dur bakalım bu adamlar böyle iyilikler yapıyorlar ama senin o küçümsediğin SEN BÖYLE DÜŞÜNEREK KİME YARARIN OLUYOR dediğin kafanın içindekileri öncelikli kılarım Ben böyle düşünerek ve fikirlerimden taviz vermeyerek müslümana düşen asıl şeyin en önemli kısmını yapmış oluyorum zaten .bak hemde diyorsun ki '' arkasından gideceğimiz böyle bi topluluk yok ! işte sen önce beyninde bitiriyorsun güya bizim çok dindar müslüman saadetlilerimiz de senin gib yapıp başta bitiriyorlar .iş buralara kadar gelince de çok dindar ız biz ondan böyle düşünüyoruzz bak ne güzel şeyler yapıyoruz (görünürde )gibi züğürt tesellilerine gidiyorlar önce neyi destekliyorsan fikirlerinle desteklersin dimi ??ama sen öyle yapmıyorsun ki bak çok tevekküllüsünüz çok dindarsınız ama NAPALIM ŞİMDİ BÖYLE Bİ TOPLULUK YOK diye kıvranmaya başlıyorsunuz bense orada bitirip ister olsun ister olmasın umrumda bile değil DİYİP ben müslümanım ve fikirlerimi hiçbir şeye feda etmem yamultmam sallandırmam fikirlerimle oynamam diyorum işte müslüman lar ASIL FİKİRDE müslümanlıklarını gösterselerdi şimdi buralara düşmezlerdi hala farkında değilmisin bu kadar iyisiniz bu kadar doğru şeyler yapıyorsunuz peki nedn hakettiğniz yerde değilsiniz bunu hiç düşünmedin mi ben burdan başladım sizi düşünmeye ve gördümki her alan da olduğu gibi siyasettede müslümanlar önce itikatlarında nasıl gevşediklerinde ve neye tevekkül etiklerinde fikirleinin zamanla bazı adamlarla nasıl değiştiğinde gördümm önceden iyi şeyler yapmış olabilirsiniz evet islami siyaset seçeneğini siz getirdiniz karşımıza sağolun. ama zamanla değiştiniz ve bu ülkede böyle adamlarla islami siyaset olmayacak anlaşılan dedirttiniz şimdi Allaha karşı nerede tevekkülsüzlük edip nerede herşeyi mahvettiğinizi düşünün bi .ben ne yaptıysanız düşüncelerinizle oynayarak yaptınız diye düşünüyorum sen ne düşünürsün bilemem varsa iyi bi fikrin buyur .ve hiçbir zman 1 kişiden ne olur veya sadece bir fikri savunmak la ne olur deme bu tevekkülsüzlüğün daniskası olurr bana hz yusuf kıssasını hatırlattın ''Hz Yusuf kissasi,"Bir kişiden ne çıkar ki?"
diyenlerin dillerine Kur´anın sürdüğü acı biberdir...bunu bilirsen beni daha iyi anlamış olursun ve zaten ALLAH ta burdaki gibi sizin dilinize bi acıbiber sürdü ve şu yaptıklarınız ve savunduklarınızda acının etkisiyle olsa gerek sana bir fikrin önce müslümanın sadece diliyle söyleyebilmesinin müslüman bir toplumu ne hale getirdiğine örnek veriyim beni bununla daha iyi anlarsın belki bir ihl li olarak örneğin benim ve ihl li arkadaşlarmızın karşısında bir üniversite okumakiçin sınavda baş açma mevzusu .ne yaptık önce hiç taviz vermediler direndiler adam gibi örtündüler ablalar ihl önlerinde sloganlar attılar açmadılar polislere direndiler şimdi ysee benim müslüman örtülü bi kız bırak baş açmayı bunu aklının ucundan bile geçirmezz demekle orada sağlamlığımı ortaya koyarken şimdilerde peruk şapka kapşon gibi rektörlerin medyanın islam düşmanlarının maskarası haline getirdiler kendilerini . ne mi oldu bi fikir önce akla geldi... sonra yok canım öyle şey olurmu müslümana yakışırmı dendiiiii ....sonraaaa ama olsun yaaa islam için napalım dinsiz herifler mi gelsin dendi... sonracımaaaa bu fikir yavaş yavaş nefsimize hoş gelmeye başladı (sanki islam bizim günah işleyerek kendisine yardım etmemize muhtaçmış gibi )ve şimdi geldiğimiz nokta bi CİNAYETT ne başörtüsü savunmak kaldı ne başörtüsünün vakarı kaldı bizi o şereflendidiği manası kaldı ve bir günah küçük görülmüş oldu basitleştirildi kılıf ve züğürt tesellileri türetilerek uygundur efenfim uygundur !! zihniyetine dönüştürüldü ve şimdi görüyorsun ne kadar yaygın başörtüsü açmak nek adar kolay müslüman lar için...işte biz başörtüsü açmayı aklımızdan bile geçirmemeyi düstur edinseydik bunu brak dile getirene ''sen ne diyorsun müslüman böyle düşürmü '' tavrı gösterseydik buraya kadar düşmezdikk .bu örnekte çok şeye değinmiş oldum bilmem sen anladın mı işte ben bir çok şeyde müslüman bunu yapabilirmi yapmazmı diye düşünmeden önce müslüman bunu aklının kenarından köşesinden geçirirmi diye sorarak düzgün bir soru soruyorum kendime ve böyle soruya harika cevaplar buluyorummmm nereden başladığın önemlidir FİKİR ÖNEMLİDİR ahbap huzur seninle olsun :D
Bunu ilk beğenen sen ol.
kimya-yı saadet
Ewet güzel bi yazı olmuş açıkçası.. Uzun ama birazgülücük

Öncelikle Bn kendimi bu konuda sanırım iyi anlatamadım.. Her neyse..
Şimdi bn bir kişiden ne olur zihniyetiyle hiç düşünmedim..
Zaten böyle düşünseydim Milli Görüşçü yüm demezdim.. Zaten Milli görüş ün de sorunu azınlık olması değil mi?

Saadet partisi yanlızca siyasi bi parti olarak algılanmamalı bnce..
Bn saadetliyim demem Milli Görüşçüyüm derim..
Başörtüsü konusunda haklısın.. Tavizlerin neler doğurduğu konusunda da çok haklsın.. Siyasetle de belki bu iş zor görünüyo evet..
Ama savaşla- propagandayla, terösitlikle, anarşistlikle çok mu kolay?
Bu şekilde masumlarıda ezmezmisin?... Snin gibi düşünen çok gördüm.. Ama hiç biri ''Peki Ne Yapmalıyız O Zaman'' soruma cvp veremedi.. Bunlar sadece muhalefet..
Günümüzdeki hiç bir İslami Törör örgütü diye geçenlere.. İslam kelimesini yakıştıtmıyorum..
Haklı olabilirsin ama bu fikre öncülük edip ilerliyen yok..

elhmdülillah anladin
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
nerede islami bir site varsa ya erbakan tartışılıyor ya imam hatipler yada mezhepler...artık mide bulandırmaya başladı...
bir şeyi ne kadar çok kullanırsanız onun o kadar içini boşaltırsınız...
dünya kadar konu varken niye aklınızı bu üç kavrama indirgiyorsunuz..
diyelim ki bunlar üzerine tartıştınız;yök katsayıyı mı kaldıracak veya erbakan siyasete geri mi dönecek...bu konular kimseye yarar sağlamaz!
bırakın bu konuları da ümmet için çözüm önerileri getirin...bilim ,fen islam ve islamın bilime katkılarını açın konu. ve sizde birer islami kimlik olarak birşeyler icat edin tabi laf değil!
"Rahman'ın has kulları onlardır ki, yeryüzünde tevazu ile yürürler ve kendini bilmez kimseler onlara laf attığında (incitmeksizin) "Selam!" derler geçerler..."
furkan 63
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
önemli olan tefekkiri düşüncedir...yani düşündüğünü hayatada geçire bilmektir...işte o zaman gerçekten düşünebiliyorsun demektir.daha doğrusu düşünebiliyoruz demektir...
"Rahman'ın has kulları onlardır ki, yeryüzünde tevazu ile yürürler ve kendini bilmez kimseler onlara laf attığında (incitmeksizin) "Selam!" derler geçerler..."
furkan 63
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.