You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Necip Fazıl dan bir Ramazan hatırası

Profesör
Çocuktum. 6-7 yaslarinda var yoktum. Bir Ramazan günüydü. Çemberlitasta oturdugumuz büyük Konaktan sokaga çiktim. Ileride bir sehpaya oturttugu tablasindan çoluk çocuga seker meker satan birini gördüm. 10 para mi 20 para mi ne verdigimi hatirlayamadigim bir horoz sekeri satin aldim. Sekeri eme eme Konaga dönmek üzereydim ki üzerime hamal kilikli bir adam çullandi. Yari ciddi yari sakaci bir edâ ile haykirdi:
-Su bacaksiza da bak! Sokakta elâlemin karsisinda yiyor!
Ödüm patlamisti sanki… Sekeri yere attim ve evime dogru kosmaya basladim.
Adam beni kapiya kadar kovaladi. Konagin açik kapisini bu herifin suratina çarparcasina kapatincaya kadar adeta bayginlik geçirdim.
Simdi masum çocuklara degil Ramazan günü açikça ve iftihar edercesine sigaralarini tüttüren her vasif disi insanlara o hamal kiligi içindeki saffet ve hassasiyetle hitap etmek istiyorum:
-Günahinizi niçin Allahla aranizda birakmiyor ve sanki onun reklâmini yaparcasina zedelediginiz Allah hakkina kul hakkini da ekliyorsunuz? Eskiden Ermenisi Rumu Yahudisi bu kul hakkina tecavüz etmemek için Ramazanlarda müslümanlarin karsisinda oruca aykiri bir harekette bulunmazlardi. Düsünün sizin derekeniz ne olmali!
Hamalin kovaladigi çocuk bugün 75 yasinda ama kovalayanin soyundan kimse kalmadi.

[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Necip Fazıl dan bir Ramazan hatırası
Eskiden Ermenisi Rumu Yahudisi bu kul hakkina tecavüz etmemek için Ramazanlarda müslümanlarin karsisinda oruca aykiri bir harekette bulunmazlardi. Düsünün sizin derekeniz ne olmali! fazla soze ne hacet...
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
ölüm değilse bizi ayıran yazık olmuş
allah sonumuzu hayır etsin..
[Resim: ts_atki2.gif]
Dev gibi kestane ağaçları altında çıplak ayak dolaştığımız buz gibi sularında dudaklarımız mosmor olana kadar balık tuttuğumuz fırtınanın cocuklarıyız biliyoruz ki hırçınlığımız, asiliğimiz, ondandır.

[Resim: tb43nr.gif]

Şampiyon Trabzonspor

Kuşkusuz çocuğuna ''tabağını bitir'' diye bağıramayan tek anne, afrikalı ANNE'dir...
Ölmesinler Artık ..!

AFRİKA yaz 5601'e gönder...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
teşekkür ederim beyLer sagolun

Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Dün Sahurda dinlemiştim, Peygamber efendimiz bir sahabeyle yolda yürürken önünü çocuklar kesiyor ve oyun için silah çekiyorlar. Peygamber Efendimiz, işi önemli olduğu halde ellerini bağlanılmasına müsade edip dakikalarca çocuklarla kalıyor ve en sonunda yanındaki sahabeyi evine yollatıp fidye için ceviz alıp çocuklara veriyor ve hür kalıyor gülücük

Biz ne çocuk kovalayan adamı, ne başkasını örnek almalıyız Peygamber Efendimiz varken. Yine aynı programda hoca, hocalık yıllarında camide tesbihle oynayan çocuğa yaşlı bir hacı öyle bir baktı ki, çocuk koşarak camiden çıtkı dedi. O çocuğu birdaha o camiye nasıl getirebiliriz diye de, üzülmüştü. Yani diyeceğim , islam adına iyi birşey yapıcam diye herkezin kendi islamı oluyor kendi kurallarıyla. Tek bir islam inancıyla ters düşüyor bence buda. Bu anıda dikkat ettiğim tek şey, o çocuğun kaçarak ordan uzaklaşması. Belki farklı bir ailede yetişen bir çocuk olsa, oruç tutanları canavar olarak görür ve yetişirdi.

Onun haricinde hayatta en saygı duyduğum insanlardan biride üstad N.F.Kısakürek'tir. Kendisini daha bu sene, tesadüfen tanıdım ve sadece hayatını ve bazı sözlerini okuyarak hayran kaldım.

Paylaşım için teşekkürler, emeğine sağlık
Biz Başka SeverdiK.. O yüzden Başka SevemediK..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 15-08-2011, Saat:05:16 PM, Düzenleyen: ZeT.
Profesör
rica ederim bende konuya katkın için teşekkür ederim

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.