You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Ne Zaman Dine Yönelmeye Çalışsam

Acemi Üye
Hep aynı sorunlar
Nerede namaz kılacağım, yurtta odadayım mescit de her zaman açık değil.
Sabah namazı için alarm kurmam gerek, oda arkadaşlarım rahatsız olabilir.
Karı kız bakmamam lazım hiç çok zor.
Günümü namaz vakitlerine göre ayarlamam gerek.
Kimi insanlardan ister istemez uzak kalmam gerekecek.
Şu an aklıma gelenler bunlar.
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
RE: Ne Zaman Dine Yönelmeye Çalışsam
Bence hiçbiri aslında geçerli bahane değil düşünmek gerekir aynı durumda olanlar namaz kılabiliyorsa diğeri nasıl yapamıyor,gerçektem istemek çok önemli.

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Ben de bir dönem yurtta kaldım ve hamdolsun bir kere bile sabah kalkamadığım olmadı.Telefonun sesini en kısığa alırdım kimse bir şey duymazdı.Saat olarak güneşin doğmasına 25 dakika kala felan kurardım hiç ışık yakmazdım bu sayede.

Yani namazım kimseyi rahatsız etmezdi.

Evet özellikle üniversite ortamında kendilerini teşhir eden kızlara bakmamak çok zor.Ama bunun mükafatı büyük olacak inşaAllah.Bu şuurla yaşamımıza devam edelim.

Evet namaz kılmak bir disiplin ister.Her işini namaz saatine göre ayarlayacaksın.Bu en zor kısım.Ama alışınca sorun olmayacaktır.

Evet çoğu arkadaşından uzaklaşman gerekecek.Çünkü bizler onlara ayak uyduramayız.Tam akşam ezanı okunacağı sırada gel dışarı çıkalım diyebilirler mesela.
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Bir de çevremden çekinme problemim var sanki ayıp bir şeymiş gibi, birisi beni namazımda izlerse çok rahatsız oluyorum.
Bunu ilk beğenen sen ol.
...

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
bir kaç gün aynı saatte uyanmayı başarırsan alışkanlık haline getirebilirsin saate de ihtiyaç kalmaz

yada söylersin ,oda arkadaşlarından herhangi birisi imsakta yada güneş doğmadan uyanırsa seni de kaldırsın

bu tür şeyleri dert etmene gerek yok sen birinden başlarsan diğerleri de çorap söküğü gibi gelecek ve herşey düzene girecektir Allahın izniyle
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.