You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Nasıl Sadaka Vermeliyim

Nasıl Sadaka Vermeliyim

Üye
Nasıl Sadaka Vermeliyim
Selamın Aleyküm

Siz bilenlere bir sualim olacak. Hafta sonu bana göre hafif çevreme göre Allah korumuş hemen sadakasını ver türünden bir kaza geçirdim.

Sadakadan kasıt nedir burada ? Mesela sadakanın varmı dereceleri bildiğim kadarı ile sokakta gördüğün bir çocuğa biraz para vermek bile sadaka sayılabiliyor mu ?

Yok sayılmıyorsa nasıl bir sadaka vermeliyim ? Yardımcı olurmusunuz ?

Fikir ve görüşlerinize ihtiyacım var.

Şimdiden Allah (c.c ) razı olsun.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
RE: Nasıl Sadaka Vermeliyim
A.s

Sadakanın bela ve musibetlerden uzak tuttuğu hadisle sabittir. İhtiyaç sahibi her müslümana verebilrsiniz. Ancak bununla birlikte en makbul olanı gizli bir şekilde herhangi kimsenin haberi olmadan itikad sahibi olan ihtiyacı bulunan bir müslümana vermenizdir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
biz büyüklerimizden şunu gördük...bu gibi bela atlatınca etrafımızda bulunan yalnız dul ihtiyaçlı birine verirdik...para vermek karşındaki kişiyi mahcup edeceğini düşünüyorsan..ihtiyacını giderecek erzak gibi şeylerde olabilir..ekmek,un,şeker,yağ vs...bu da sadaka olur değil mi arkadaşlar ?
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
Aleyküm selam...

sadaka güvenilir bir siteden okuduğum kadarı ile 3 hasleti içermelidir...
1) Allah rızası için vermek.
2)Özellikle fakir ve muhtaçlara vermek.
3) karşılıksız olarak vermek...

Dinimiz sadaka kapsamında birçok şeyi saymaktadır...yeri geldiğinde içten samimi şekilde din kardeşine gülümsemekte bir sadakadır...mesela evlerimizin sadakası ile misafirlerdir...

Sadaka'nın sağ elin verdiğini sol el görmeyecek şekilde dikkatli yapmak gerekiyor ancak Hz. Ebubekir efendimiz ile ilgili bir hadise biliyorum...sadaka verirken bir kısmını gece bir kısmını gündüz vermiş...sadakanın bir kısmını açıktan vermiş insanları sadakaya teşvik etmek için...bir kısmını da gizliden vermiş...tabi ki günümüzde nefsimiz bundan pay çıkarabileceği için şahsen gizliyi tercih etmek gerek diye düşünüyorum...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
sizden de Allah razı olsun...efendimiz bir hurma dahi olsa infak edin diyor...sadaka infak çok önemli gerçekten...üzerinde hassasiyetle durmamız gerek...sadaka deyince ilk olarak aklımıza maddiyat gelse de...sadakanın dediğimiz gibi birçok çeşidi var...

Ayrıca son bir hatırlatma da...Sadaka-i Cariye konusunda...bizler ölsek bile amel defterimizin açık kalmasını sağlayan 3 şeyden biridir...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Bir bela ve sıkıntı geldiğinde adettendir diye mi sadaka veriyorsunuz yoksa sünnettir diye mi?
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Esasen çok haklı bir konuya deyindiniz sanırım benim şuanda sorduğum tam anlamı ile adetten seçeneğine giriyor. Sad
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.