You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yeni Üye
Nasıl Geçer?
Selamın aleyküm.
Ben buluğ çağına erdiğimden beri sürekli şehvet hissim tetikleniyor ve buna engel olamıyorum.Hem izliyor hem de yapıyorum
Evde ailem yokken ve banyodan önce sürekli yapmak istemesem de yapıyorum.Hatta bu yüzden banyoya girmeye korkuyorum.Sonra da sürekli pişmanlık duyuyor ama gene yapıyorum.Aynı zamanda da izliyorum onunla beraber yapıyorum.Bundan nasıl kurtulurum?Bu olayın günahı nedir?Sadece şehvet hissini atmak için yapılabilir mi?Teşekkürler
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 02-04-2018, Saat:10:19 PM, Düzenleyen: Arda16.
Forumcu
RE: Nasıl Geçer?
Ardaaa gülücük gülücük , benim bildiğim oruç tutulması gerektiği.yani hadislerde bu var. benim ayrı önerilerim de var.
önce ; çok fazla Yemek yemeyin. farkında olmadığınız bazı gıdalar buna sebebiyet vermektedir. hiç yemeyin demiyorum ama fazlasını yemeyin. bazı doğal bildiğimiz yiyecekler dahi sebep olabilir (örn:antep fıstığı) normalde linoleik ve linolenik asitler vücutta sentezlenemeyen yağlar olup zorunlu yağlardır. ancak biz önce yediğimiz her gıda sadece doğal kısmı değil eklenen katkı maddeleri şehvetinizi tetikleyebilir. çikolata yemeyin , bisküvi ,kraker , hiç yemeyin bunlar trans yağ içerir zararlıdırlar ayrı olarak.

özün özü peygamberin dediği gibi beslenin , midenizi üç bölüme ayırın , üçte birini yemekle ,üçte birini suyla ,kalan üçte birini de havayla doldurun (yani boş kalsın) denge budur. bende bir temel tıp bilimci olarak ekmek yemenizi önermemekteyim.

sağlık ve esenlikler dilerim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 03-04-2018, Saat:12:24 AM, Düzenleyen: blue.
Forumcu
RE: Nasıl Geçer?
(ek bilgi: şunlarda birer lipittir : kolesterol , aldosteron, TESTESTERON,ÖSTROJEN, provitamin D.(bkz:steroidler))

zorunlu olan linolenik,linoleik ,ve alfa linolenik asistler daha uzun zincirli steroidlere dönüşebilir. ve bu lipitler/steroitler özel fonksiyonludurlar ,
enerji olarak kullanılamazlar) dolayısyla fazlaca testesteron üretimine sebebiyet verebilmekteler.

dolayısıyla bu yağ asitlerince güçlü olan bu doğal gıdaları çok fazla tüketmemekte fayda var,steroitlerin farklı bileşimler aracılığıyla tetiklenmiş olma ihtimali de mevcut.)
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.