Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Nasıl bir formül gerekli
Nasıl bir formül gerekli
''Allâhu lâ ilâhe illâ huvel Hayyul Kayyûm''
Allah ki, O’ndan başka ilâh yoktur (Sadece O vardır),Hayy’dır Kayyum’dur.
“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
onun için günlük çetele düşündüm ve tüm bunları boş bir kağıda yazarak ona verdim, evin en görünür yerine asmasını söyledim..
1: her gün günlük 5 vakit namzını canı istesede istemesede mutlaka kılacak ve sonrasında Allah Teala ile hasbihal edecek, halini ona anlatacak ( çünkü o Allahı görmesede Allah onu hem görüyor hem işitiyor) Allahın onu sevdiğini ve onu asla bırakmayacağını onun için oraya buraya yolalrına çiçekler serdiğini göğünede yıldızlar döşediğini hatırlayacak.
2: her namaz arası mutlaka bir sayfa Kur'an-ı Kerim meali okuyacak üzerinde düşünecek
3: Kitap okuyacak, onun için ilk etapta roman cinsi bir kitap yazdım diyet listesine ( Huzur sokağı) çünkü henüz kaldırma kapasitesinin bu kitaba uygun olduğunu düşündüm..
4: haftalık cuma sohbetlerimize gelmesini
5:Cumarteside haftalık analiz için konuşmak için görüşme yapmamız gerektiğini
6: günde bir saat tv izni (int yok zaten telefonunda yada evlerinde kullanmadığını söyledi)
7: Eğer gelebilecekse günlük derslerimize katılmasını ( bu konuyu esnek tuttum)
Sizde dua edin bir kişi bir kişidir ,birde bu çeteleyi nasıl buldunuz, size göre ekleme yada çıkartma olmalımıdır?
ayrıca bugün sınava da girecek..
Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi