You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Namazı Yaşayanlar ::.

Kayıtsız
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
Bütün Gece İbadet Ederdi

Selmanı Farisi (r.a), gece karanlığı bastığı zaman, namaz kılmaya başlardı.

Namazdan yorulunca dili ile Allah'ı zikretmeye yönelirdi.

Dili zikirden yorulduğu zaman da Yüce Allah'ın varlığına, birliğine delalet eden ayetleri, Onun büyüklüğünü düşünmeye başlardı.

bundan sonra nefsine şöyle derdi:

-dinledin artık,namaza kalk.

bir süre namaz kıldıktan sonra, diline şöyle derdi:

-dinlendin artık,Allah'ı zikretmeye başla.

Bütün gece bu şekilde ibadet ederdi.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 11-07-2008, Saat:02:14 AM, Düzenleyen: Nizam-ül Mülk.
Kayıtsız
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
Cvp: Namazı Yaşayanlar ::.
Kur'an Dinlerken Bayıldı

OSMAN BİN İSA EL_BAKİLLAVİ, takva sahibi, ibadetlerine ve bilhassa namaza düşkün bir zattı.

Ebu'l-hüseyin Muhammed onu anlatırken şöyle der:

-İçinde bulunduğum şu huzurlu hal,Osman el-Bakillavi'nin bereketindendir. Çünkü ben devamlı onula namaz kılardım.O da namaz bitince elini göğsüne değdirir ve dua ederdi. İşte onun duasından geliyor benim bu halim...

Onun mescitte bir itikaf köşesi ve gusül abdesti aldığı küçük bir odası vardı.Bu iki köşe arasında namazını kılardı.Bir gece Hakka Suresin'nin "O gün kıyamet kopar..." ayetini okuduğunda ansızın bir çığlık attı ve baygın bir şekilde yere düştü.Mescitte herkes yüzükoyun yere düşmüştü...

Bunu ilk beğenen sen ol.
&gt;295457&lt;
Cvp: Namazı Yaşayanlar ::.
Allah razı olsun melisacım...
...Aç sineni açabildiğin kadar ummanlar gibi olsun, inançla geril insana sevgi duy, kalmasın alaka duymadığın ve el uzatmadığın bir mahzun gönül...

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.