You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yeni Üye
Namazı Bırakmak
Selamın Aleyküm arkadaşlar,
Direk soruma geçiyorum,sorum şu:
5 vakit namaz kılan bir insanı düşünelim,sonra bu kişi 5 vakit namazı bırakır ve sadece cuma namazlarına gider.Bu kişi namazı terk etmiş sayılıyor mu ? Vebali Nedir ? Cevap için şimdiden teşekkür ediyorum. Rolleyes
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
RE: Namazı Bırakmak
Tabiki terk etmiş olur.Cuma namazı gibi,5 vakit namaz da farzdır üzerimize.Değil 5 vakit namazı,özürsüz olarak içlerinden herhangi bir vakti dahi terk etmemek gerekli...
Gittiğin yol doğru bir yere gitmiyorsa,yaptığın sadece ayaklarına eziyettir..!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Beş vakit namazı terk etmek, balığı susuz bırakmak gibidir.
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Dinin direği buyuruyor sallallahu teala aleyhi vessellem namaz için

Bir çadır direksiz nasıl ayakta duramazsa namazsız da dinini ayakta tutamaz insan

Ve dinimizde imansızlıktan sonra gelen en büyük günahtır hanbeli mezhebine göre namaz kılmayan kafirdir hatta

Namaz kılmayan ahirette Allahı kızgın bulacak buyuruluyor ayrıca

Kafir olsan birgün Allah hidayet nasip ederse günahsız oluverirsin ama bir ömür imanlı ama namazsız yaşasan son nefesinde imanlı ölmen bile tehlikededir.

Aklın varsa tövbe et hemen.

Yoksa namazsız bulursa ölüm seni çok tehlikede kalırsın ahrette
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
NAMAZ;

KULUN BORCUDUR BORÇ NE DEMEK ÖDENMESİ ZARURİ MECBURİYET DEMEKTİR, CUMA NAMAZINI EDA EDEN KİŞİ CUMA NAMAZI VE O GÜNKÜ ÖĞLE NAMAZINI KILMIŞ OLUR DİĞER BEŞ VAKİT NAMAZ İSLAMIN ŞARTI OLDUĞUNDAN YERİNE GETİRİLMESİ FARZDIR VEBALİNE GELİNCE;

-"NAMAZI TAM OLANLARA KIYAMETTEKİ SORGULAMALARDA KOLAYLIK GÖSTERİLİR"

Peygamber Efendimiz "Kıyamette muhasebeye evvela namazdan başlanır. Eğer namaz sorularına cevap verilirse diğer suallarde kolaylık gösterilir." buyurmaktadır.

-kabirde ilk sual namazdır

BUNLAR YETERLİDİR SANIRIM.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 14-10-2014, Saat:08:56 AM, Düzenleyen: duadaş.
Yeni Üye
Anladım arkadaşlar hepinizden Allah razı olsun. Yukarı da bir arkadaş aklın varsa hemen tövbe et demiş sanırım soruda ki kişiyi ben sandı ben Allah'a şükür kılıyorum namazımı, merak ettiğim bir şeydi hemen açıp sordum evet bırakmış sayılıyormuş bunu öğrendim herkese teşekkür ederim gülücük Selametle...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.