You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

namazdaki besmeleler

namazdaki besmeleler

Yeni Üye
namazdaki besmeleler
arkadaşlar namazda fatihadan önce besmele çekmeyi unuttum. namaza bir manisi var mıdır? yoksa fatihadan önce besmele sünnet midir?

bir de namazda her rekatte fatihadan önce ve zammı sureden önce besmele çekmek gerekir mi?

selametle.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: namazdaki besmeleler
-unutmak dınımızde mazerettır.namaz kabul olur Allahın ıznı ıle.
-fatıhadan once besmele cekmenın dınımızdekı yerını bılmıyorum ama cekmek gerektıgını bılıyorum.
-namazda fatıhadan once besmele cekılır ama fatıhadan sonrakı zammı sureden once besmele cekılmez(kıtaplarda boyle okudum).
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
süper üye
RE: namazdaki besmeleler
unuttuysan sorun yok,taha nın dediği gibi unutmak mazarettir.besmele cekmek sünnettir hatta besmele değil istiaze cekmek lazım,her zammı sureden önce çekmen gerekmez cünkü allahu ekber diyerek başlıyorsun,ki yine vesveseler seni bırakmıyorsa seni meşgul ediyorsa ozaman çeksen daha iyi olur..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.