You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Namazda gözleri kapatmak

Namazda gözleri kapatmak

هل أنا حقاً أنا ؟
Namazda gözleri kapatmak
Buharî'nin Sahih'inde rivayet ettiğine göre Enes (r.a.) şöyle demiştir: Hz. Âişe'nin, odasının bir tarafını örttüğü bir perdesi vardı. Hz. Peygamber (s.a.) ona: "Şu perdeni karşımdan al. Üzerindeki resimler, namazda iken hep bana görünüp duruyor." dedi.

Alıntı:Buharî, 8/15, 77/93; Ahmed, 3/151, 283.

Hadiste gördüldüğü gibi Rasulullah sallallahu aleyhivesselem in gözlerinin açık olmasından hareketle bazı alimler namazda gözleri kapatmanın caiz olmadığını söylemişlerdir.
Buna mukabil bazı alimler de gözleri kapatmanın huşua vesile olabilme ihtimalinden dolayı caiz olduğunu söylemişlerdir.
Doğrusu şöyledir: Şayet gözleri açmak huşua zarar vermiyorsa bu daha faziletlidir. Şayet kıblesinde kalbini karıştıran süslemeler ve nakışlar bulunuyor ve bunlar huşûuna engel oluyorlarsa, işte o zaman gözlerini kapamak kesinlikle mekruh olmaz. Bu durumda gözleri kapamanın müstehab olduğu görüşü şeriatın usul ve maksatlarına, mekruh olduğu görüşünden daha yakındır. En iyi bilen Allah'tır.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Administrator
RE: Namazda gözleri kapatmak
Teşekkürler abi.Birde ben şunu biliyorum ne kadar doğrudur.Ozamanın şartlarını göz önüne aldığımızda namaz kılınan yerde akrep yılan vs. olabilir eğer namazdayken gözlerini kapatırsan bunlar insana zarar verebilirdi.Bu durumuda belirtmek istedim
Bunu ilk beğenen sen ol.
( لا تَحْزَنْ إِنَّ اللَّهَ مَعَنَا )
Ben dikkatim dağılırsa kapatiyorum gülücük
Rabbim namazlarımızı kabul etsin inşAllah..
Ey Fukara Yüreğimin,

Rahmeti Sonsuz SevgiLisi...!
Beni Sana Sürünerek DeğiL...

Koşarak Ulaştır Ya Rabb...

Görüyorsun...
Kırık Döküğüm...
Boynu Büküğüm...

Yüreğim!
Kör düğüm ...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumun Uykucu Ninesi
sağol abim.içimi rahatlattın.Allah razı olsungülücük
[Resim: sems-i-tebrizi-sozleri-ii.jpg]

"Kalk, silkelen, kendine gel. Umutsuzluğa sarılma.
Umutsuzluk şeytandan, ümit etmek ise Allah'tandır."
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.