You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

namaza yeni başladım yardım

Yeni Üye
namaza yeni başladım ve bazı şeyleri tam bilmiyorum

Namaz bittikten sonra insanlar ellerini açıp dua ediyorlar burada okunması gereken belli başlı dualarmı var yoksa insanlar kendileri içinmi dua ediyorlar

yani namaz bittikten sonra benim neyapmam gerekiyor.
beni bilgilendirmeniz mümkün mü?
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: namaza yeni başladım yardım
namazdan sonra en güzel dua ya başlamak için tövbe istiğfar yapmak..sonra yaradana şükretmek.peygamberimize ashabına salat ve selam göndermek..alimlere öğrencilerine.annemiz ve babamız ve tüm ölmüşlerimiz için af dilemek..en son kendin için ...ve Rabbimizin namazımızı kabul etmesini istemek ve amentü..Allahümme entesselâm ve minkesselam tebarekte ve tealeyte ya zelcelali velikram. (Allahım sen selamsın. Selamet de sendendir. Ey celal ve ikram sahibi sen münezzehsin, sen yücesin)

tabi belli bir zaman sonra ...kalbinden diline dökülen dualar dökülüyor
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
-İKRA-
İnsanlar genellikle aşağıda belirttiğim tesbihleri okurlar. Ama bunları öğrenene kadar istediğin şekilde dua edersin.Önemli olan samimi bir şekilde dua edebilmektir.

Selamdan sonra: ''Allahümme entesselamü ve minkes-selam, tebarekte ya zel-celali vel-ikram'' dersin.

Bundan sonra, 3 kere (Estağfirullah elazim ellezi la ilahe illa hüvel hayyulkayyum ve etübü ileyh) dersin. Buna istiğfar duası denir.

Sonra Ayet-el-kürsi okursun, sonrasında ,33 kere (Sübhanallah), 33 kere (Elhamdülillah) ve 33 kere (Allahü ekber) dersin.
Sonra, ''La ilahe illallahü vahdehü la şerike leh lehül-mülkü ve lehül-hamdü ve hüve ala külli şeyin kadir'' dersin.

Sonra ellerini kaldırılıp istediğin duayı edersin.
Duadan önce ve sonra peygamberimize salavat getirirsin.
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 16-09-2014, Saat:03:31 PM, Düzenleyen: Zehan.
Forumcu
Ebû Hureyre radıyallahu anhü diyor ki:
Muhâcirlerin fakirleri Resûlüllah sallallahu aleyhi ve selleme geldiler ve
dediler ki:
Varlıklı (müslüman) lar yüksek derecelere ve sonsuz nîmetlere erişip gittiler. (Çünkü) biz namaz kıldığımız gibi onlar da kılıyorlar ve biz oruç tuttuğumuz gibi onlar da tutuyorlar. (Ancak) onların fazla malları olduğundan, hac ve umre yapıyorlar, cihad ediyorlar ve sadaka da veriyorlar. Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) onlara:
“Sizden önde gidenlere erişebileceğiniz, sizden sonra gelenleri geçebileceğiniz ve sizin yaptığınızı yapanların dışında hiç kimsenin sizden daha üstün olamayacağı bir şeyi haber vereyim mi?” buyurdu.
Sahâbeler evet, ey Allah’ın Resûlü deyince,
Peygamberimiz (s.a.v.) buyurdu:
“Her namazın ardından otuz üçer defa tesbih (sübhânallah), hamd (elhamdülillâh) ve tekbir getirirsiniz (Allahu Ekber) dersiniz”.
(Buhârî-Müslim-Ebû Dâvûd)
selamdan sonra yapmak zorunda olduğun hiçbir şey yok. hatta yerinden bile kalkmadan yanındaki kişiye dünkü maç ne oldu diye sorabilirsin.
Ama eğer Allah'a dua edeceksen, dünyevi yada uhrevi birşey isteyeceksen, bağışlanma dileyeceksen bu zamanı değerlendir. Resulullah'ın hadiste tavsiye ettiğini yaptıktan sonra ellerini kaldır ve gerisi Allah ve senin aranda. Resulullah ayakkabı bağınıza kadar isteyin buyuruyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.