You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

namaza yeni başladım ama bir sorun var

Yeni Üye
öncelikle selamun aleykum. foruma yeni üye oldum.

ramazanın son günü namaza başladım ve çok şükür kılıyorum. önceden de (lise yıllarımda) arada bir kılardım şuan 20 yaşındayım.

fakat namaza başladığım günden beri yanlış abdest alıyormuşum bunu farkettim eskiden biliyordum ama unutmuşum. yani abdest alırken sıralamayı yanlış yapıyormuşum. acaba kıldığım namazlar boşa mı gitti diye düşünüyorum Sad acaba yanlış mı abdest alıyorum diye kendime sorduğum da oldu ama açıpta bi bakmadım internetten. tüm şevkim kırıldı..

sizlerle paylaşmak istedim teşekkürler.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
RE: namaza yeni başladım ama bir sorun var
Hayır boşa gitmedi. Sonuç olarak abdestin kabul olaması için Hanefi'ye göre dört şart vardır.

1- Yüzü yıkamak

2- El kol yıkamak

3- Başı meshetmek

4- Ayakları yıkamak

İlla tertip sahibi olmamız gerekmez. Ama bundan sonra tertibe riayet etmek daha doğru olur. Namazlarınızı kılamaya devam edin ve her gün kaza namazlarınızı kılarak Ahirete borçlu gitmeyin.
Elhamdülillah, Müslümanım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
devam et kardeşim ama tabiki doğrusunu da mutlaka öğren unutma ki asla emekler zayi olmaz mühim olan niyettir niyet hayr akıbet hayr
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Abdestin farzları
1 niyet (ameller niyetlere göredir)
2 besmele (besmelesiz abdest abdestsiz namaz olmaz-hadis-)
3 Mazmaza
4 istinşak
5 el kol
6 yüz
7 başın tamamını mesh
8 ayak
9 tertib
Üç ve dört numara hadis
Beş altı yedi sekiz ayet
Dokuz hem Ayetin siyakı hem de hadis
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 26-07-2015, Saat:01:08 PM, Düzenleyen: eşşafii.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.