Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Namaz Sonunda Allaha sığınılacak 4 Şey...
Namaz Sonunda Allaha sığınılacak 4 Şey...
Allahım dünyanın oyun ve süslerinden sana sığınırım. Allahım! peygamberin neden sığınmışsa bende ondan sana sığınırım, neleri istemişse bende onalrı isterim...Allah'ım ve bir şey daha isterim..öyle çok isterim ki..
Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Sagopa Kajmer
Ek olarak;
Abdullah b. Haris (r.a)’ten rivâyete göre, şöyle demiştir: Zeyd b. Erkam’a: “Rasûlullah (s.a.v)’den duyduğun bir şeyleri söyle” denildiğinde şöyle dedi. Size Rasûlullah (s.a.v)’in söylediğinden başka bir şey söylemiyorum. O bize şöyle dua etmemizi emrederdi: “Allah’ım! Acizlikten, tembellikten, cimrilikten, korkaklıktan, ihtiyarlığın bunaklığından, kabir azabından Sana sığınırım. Allah’ım! Nefsime takva bilinci -Sana karşı sorumluluk bilinci- ver, nefsimi günahlardan temizle. Sen temizleyenlerin en hayırlısısın sen o nefsin dostu ve mevlasısın. Allah’ım! Doymayan aç gözlü nefisten, korkmayan kalbten, faydasız ilimden ve kabul olunmayan duadan Sana sığınırım.” (Buhârî, Deavat: 38; Müslim, Zikir Dua: 18)
Selam vermeden önce namazda okumayı alışkanlık haline getirdim,her zaman okurum.
Selamdan önce bu duayı okumak Dört Mezhebe göre de sünnet kabul edilmiştir.
Bu duayı okumak farzdır diyen sadece Zahirilerdir.
Dört Mezhep emir değil tavsiye olarak hadisi yorumlarken,Zahiriler aynı hadisi emir olarak yorumlamışlardır.
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
Dört şey var ama neydi, diye düşünüp duruyordum.