You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Namaz Sonunda Allaha sığınılacak 4 Şey...

General
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 08-06-2014, Saat:10:13 PM, Düzenleyen: Z4F3R_.
Profesör
RE: Namaz Sonunda Allaha sığınılacak 4 Şey...
“Allah’ım! Kabir azabından sana sığınırım, Mesih deccalin fitnesinden sana sığınırım. Hayatın ve ölümün fitnelerinden sana sığınırım. Allah’ım, günah işlemekten ve borçtan sana sığınırım.
Allahım dünyanın oyun ve süslerinden sana sığınırım. Allahım! peygamberin neden sığınmışsa bende ondan sana sığınırım, neleri istemişse bende onalrı isterim...Allah'ım ve bir şey daha isterim..öyle çok isterim ki..Sad

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
...Revan...
Bu başlığa gördüğüme birden memnun oldum. gülücük Dört şey var ama neydi, diye düşünüp duruyordum.
Eyvallah.
İki kişilik duânın adıysa saadet.
Ya Rabbi beni onunla beraber affet!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Allah razı olsun kesinlikle es geçilmeyecek 4 şeye nokta atışı yapılmış.
Hayat günlük defter yaprağı; hazan gelir dökülür .Gelirken ne getirilir ki ? Giderken ne götürülür ? Dertle anlaş devâ bul, üzüntü kalbi sömürür.Yüzüne baktığım her an cennetten bahçe görülür.
Sagopa Kajmer
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
ALLAH C.C razı olsun...

Ek olarak;

Abdullah b. Haris (r.a)’ten rivâyete göre, şöyle demiştir: Zeyd b. Erkam’a: “Rasûlullah (s.a.v)’den duyduğun bir şeyleri söyle” denildiğinde şöyle dedi. Size Rasûlullah (s.a.v)’in söylediğinden başka bir şey söylemiyorum. O bize şöyle dua etmemizi emrederdi: “Allah’ım! Acizlikten, tembellikten, cimrilikten, korkaklıktan, ihtiyarlığın bunaklığından, kabir azabından Sana sığınırım. Allah’ım! Nefsime takva bilinci -Sana karşı sorumluluk bilinci- ver, nefsimi günahlardan temizle. Sen temizleyenlerin en hayırlısısın sen o nefsin dostu ve mevlasısın. Allah’ım! Doymayan aç gözlü nefisten, korkmayan kalbten, faydasız ilimden ve kabul olunmayan duadan Sana sığınırım.” (Buhârî, Deavat: 38; Müslim, Zikir Dua: 18)
Gittiğin yol doğru bir yere gitmiyorsa,yaptığın sadece ayaklarına eziyettir..!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Eyvallah zafer ve Mehmet51
Allah razı olsun
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Bu hadisle amel ediyorum hamdolsun.

Selam vermeden önce namazda okumayı alışkanlık haline getirdim,her zaman okurum.

Selamdan önce bu duayı okumak Dört Mezhebe göre de sünnet kabul edilmiştir.

Bu duayı okumak farzdır diyen sadece Zahirilerdir.

Dört Mezhep emir değil tavsiye olarak hadisi yorumlarken,Zahiriler aynı hadisi emir olarak yorumlamışlardır.
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.