You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Namaz kilmak ACİL!

Yeni Üye
Namaz kilmak ACİL!
Merhaba. Ben 15 yasindayim. Ailemden namaz kilma konusunda cok baski goruyorum. Nedense icimden namaz kilmak gelmiyor. Belki arkadas cevremden belki okulumdan. Namaz kilan arkadasim hic olmadi, tanismadim. Yine benim gibi baski gorenler var fakat onlar sadece rol yapiyorlar. Bes vakit namaz kilmak anormal karsilanir. Alayla "mumin, imanli" gibi lakaplar takilir. Ailem okulumu degistirmesin diye bunu da diyemiyorum. Aslinda bende onlardan pek farkli sayilmam. Muzik tarzim, giyinisim. Kupe de takiyorum. Neyse, ailem illaki kilcaksin diyor. Benim icimden gelmiyor, birazda cevremden dolayi. Ne yapmam lazim?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
RE: Namaz kilmak ACİL!
Baskı çok kötü birşey
Banada yapılmıştı zamanında
Benim Hristiyan olmamla sonuçlanmıştı yani sevdireyim derken tamamen soğutabiliyorlar.

Sen İslam dinini araştır,gör öğren baskılarla değil kendi isteğinle yaparsın ( seveceğine eminim )
Eğer yapmak istemezsende hiç kimse seni zorlamak zorunda değil geç karşılarına söyle
Böyle yaparak beni daha çok soğutursunuz de
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 20-12-2014, Saat:09:57 PM, Düzenleyen: XooX.
Profesör
iNsanlar baskı yapsa da onların baskıladıkları zihniyet adına değilde ,sen seni yaratan Allah adına kılmayı dene. O zaman herşey daha güzel olacak önce kendinle sonra çevrendekilerle barış halinde olacaksın gülücük inş..bizde sana dua edeceğiz..

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Allah yardimcin olsun. Garip
ruhumun bedenimden sıyrıldıgı gün bedenim toprakla birleşecek.
sen yardım eyle Allah 'ım
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Ailenıde anla , onlarda senın dının uzere yasaman ıcın cabalıyorlar , tabıkı ısrar zorlamak ıyı bısey degıl bunu onaylamıyorum yanlıs anlasılmasın , xoox abımız ne guzel soylemıs dınını arastır dınımız en guzel dındır , hıcbır zorluk yoktur .. Sende seweceksın , arkadas ortamında ıyı degılse bu sayede degısmıs olur guzel yonunden bak ıstersen guzel kardesım Wink Allah yardımcın olsun ..
Ya Söylersem Kim Anlar ?
Söylemezsem Bağlar Gamlardan Ağlar Sad

Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Kelimei şehadetden sonra,İslamın birinci ve en büyük temeli namazdır.Bunu unutma kardeşim.
İnsan olarak yaratılmak bizim elimizde değil.Biz nasıl bir varlık olacağımıza karar vermedik.Farklı birer varlık olarak yaratılabilirdik. Ama karar veren Allah’ımız (c.c.) bizi insan olarak yarattı hamd olsun. Bize şereflerin en büyüğünü verdi. Sadece İnsan olarak yaratmakla kalmadı bize alemi sundu.Yaşanılacak bir yaşam nasip etti bizlere.Bu sebeple bu kadar güzellikleri bahşeden Rabbe karşı kulun teşekkür etmesi gerekmezmi?Bu teşekkürün ifa edilmesinin yollarından biride ibadettir.
İbadet kişiye güzel bir hayat yaşama imkanı tanır.Hayat düzenini oluşturur.Yapılanlardan zevk alınmasına sebep olur.En önemlisi Kulu Allah’a yaklaştırır,kötülüklerden uzaklaştır.Dünyadaki faydasından ziyade ahirette karşılaşılacak nimetleri çok daha büyüktür.Namazı bir sigorta olarak düşün emekliliğin rahat etmesini istiyorsan sigortanı eksiksiz yatır.Rabbim bizlerede son nefesimize kadar namazımı kılmayı nasip etsin Rabbim yapmış olduğumuz ibadetlerimizi kabul etsin.Amin
Allahümme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Kad Dakat Hıleti Edirikni Ya ResulAllah
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Ama şöyle bi şey de var. Ben keman çalıyorum. "Dini müzik çal, ilahi çal" diye zorlyorlar. Sevmiyorum o müzikleri diyince de allahi sevmiyorsun o zaman diyorlar. Bu yüzden de sogudum biraz.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 21-12-2014, Saat:05:16 PM, Düzenleyen: ahmstg.
Profesör

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
yaşın daha çok küçük..dünyanın güzelliklerinden faydalanmak istiyorsun..çevrendekilerin yaşantısı gözünü büyülemesin..hayat öyle hileler ile dolu ki..ileride inşALLAH geriye dönüp baktığında bir zamanlar böyle düşünüyordum ne kadar yanlış düşünmüşüm diyebilecek takva da olursun..

gerçekleri göz ardı etme..küpeni tak ,kemanını çal ama unutma ALLAH seni görüyor, bu dünya da toprakların da özgürce namazını eda edebilmek için ,ezan sesleri dinmesin diye canını ,malını,evladını ortaya koyan müslümanlar var ... onları düşün ..bak biz ne kadar özgürüz dinimizi istediğimiz gibi yaşayabiliyoruz..insanlar ne der diye yaşama ..öbür tarafta kimse bizi kurtarmayacak

bizi kurtaracak olan sadece amellerimizdir..ALLAH hidayet etsin
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.