You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Namaz kılınan yer

Acemi Üye
Namaz kılınan yer
Selamlar , iyi forumlar..

Ben namazlarımı odamda , halının üzerinde (Seccade kullanmadan) , kılıyorum. Günlük ihtiyaçlarımın çoğunu bu odada yaparım. Yani yemek , içmek , ders çalışmak , uyumak gibi fiillerimi bu odada yaparım. Bunda bir sakınca var mıdır acaba , bu odada namaz kılınır mı?

Ve seccade kullanmak şart mıdır?

Bu odada halının üzerinde bilgisayar sandalyesi var , onun önünde çalışma masam. Zamanımın çoğu bu masada geçer. Namaz vakti girince ben bu oturduğum yerden kalkıp , o sandalyeyi de çekip , ayaklarımın bastığı bölgede namaza dururum. (Yani çalışırken ya da otururken tam olarak secde'ye başımı koyduğum yere basmıyorum ya da oturduğum bu sandalye tam olarak secde ettiğim yere gelmiyor , ama , bu sandalye ve ayaklarım namaza durduğum bölgeye denk geliyor) Bu şekilde namazı kılmakta bir problem var mıdır?
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Namaz kılınan yer
temiz olduktan sonra neden kılınmasın..ama sonuçta ayakla basılan ortamlarda içim mütmain olmuyor diyorsan kullanman iyidir..
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
RE: Namaz kılınan yer
Namaz kılınan yerin temiz olması gerekir .Bunu sizin anlamanız gerekiyor .Temiz olduğunu düşündüğünüz yerde kılabilirsiniz.

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.