You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Namaz Kılarken? [Soru]

Namaz Kılarken? [Soru]

Yeni Üye
Namaz Kılarken? [Soru]
Müslüman Kardeşlerim Herkese Selamın Aleyküm....

Ben 17 Yaşındayım Ve Namaz Kılıyorum Beni İzleyen 11 Yaşındaki Kardeşimde Benle Beraber Namaz Kılmak İstedi Bende Onu Kırmak İstemedim Ve Abdest Aldırım Benim Yaptığım Rükü,Secdeleri Onunda Yapmasını Ve Bildiği Duları Ve Sureleri Okumasını Söyledi. Kardeşim Namaz Sonunda Secde'den Kalkerken 2007 Yılında Hakkı Rahmetine Kavuşan Dedemin Gölgesini Gördüğünü Söyledi.
Bir İkinci Olay İse Kardeşim 2 Gün Sonra Rüyasında Dedemi Gördüğünü Ve Dedemin Ona " Senin Namaz Kılmana Gerek Yok Dediğini Ve Bir Bardak Su İstediğini Ve Kardeşim Suyu Getirirken Dedemin Evden Çıkıp Gittiğini Ve Ona Yetişemediğini Söyledi..." Bu Olaylar Nedir? Sebebi Nedir? Yorumlarsanız Sevinirim... Şimdiden Teşekkürler ALLAH RAZI OLSUN....
Degerli ByScary Kullanicisi Jun 2009 Tarihinden Beri İmam Hatip, İslami Forum, Dini Forum, Genel Forum Üyesidir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Administrator
RE: Namaz Kılarken? [Soru]
Rüya yorumlamasını iyi bilmem ama Namaz Allah'ın emridir kılınması gerekir...Rüyasında dedesinin Namaz kılma demesi bişeyi değiştirmemeli.Namaza devam..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Lafı nasıl anladın hayret ediyorum dedem rüyada namaz kılma dememiş namaz kılmana gerek yok sen küçüksün demiş ama KILMAYACAKSIN diye bişey dememiş..
Degerli ByScary Kullanicisi Jun 2009 Tarihinden Beri İmam Hatip, İslami Forum, Dini Forum, Genel Forum Üyesidir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
sevgili kardeşim siz yukarıda dedenizin kılmana gerek yok dediğini blirtmişsiniz sadece. sen küçüksün diye bir söz geçmiyor. o yüzden yanlış anlaşılması normaldir. ne için kılmasına gerek yok? bunu belirtmeliydinizki yanlış anlaşılmasın. ayrıca peygamber efendimiz çocuklara küçük yaşta alıştırılması gerektiğini söylemiş. yani artık aklı bişeylere eren bir çocuğun kılması güzel birşey değilmidir. bence namaz için çok küçük bir yaşta değil.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
yorumlamak için azı sorular soralım
kardeşin dedeni çok sevrmiydi
bağllık derecesinde
bir dost
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yeni Üye
Evet dedemi çok severdi ben zaten hep kılarken çağırıyorum uyandırıyorum o kendi kalkıyo zorlamıyorum yorumlar için teşekkürler...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
bazen öyle şeyler olabilir ibadetlerde...kimisi ölen bir yakınını görür kimisi daha büyük insanlardan alimlerden evliyalardan gördügünü söyler yada kendileri öyle sanar...ama ruyada namaz kılmana gerek yok demesi nedir çok muhim bişey değildir bence su vermekde vefat eden kişinin herhangi birşey istemesi dua okunması gerektigine işarettir derler...dua bekledigini gösterir derler...11 yaş namaz için çok kücük değil..9 yaşından sonra namaz alıştırınız buyuruyor resulullah sav ama 11 yeterince büyük bir yaş bence kılmaya devam etsin...hayır olsun rüyanız ...bu arada yorum yazan kardeşler bir hayır olsun dememişsiniz rüya anlatan kişiye ilk önce hayır olsun allah hayırlara çıkartsın denir...gülücük deyin bakim)
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.