You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Namaz Kılarken Aklıma Kötü Düşünceler Geliyor Acaba Günah İşliyormuyum?

General
Sevgili kardeşlerim öncelikle cevabını vereyim sonra açıklamasını yapayım...HAYIR GÜNAH DEĞİLDİR!.. Şimdi Âdem(a.s) yaratıldığı vakit şeytanın Allah'a isyan ettiğini hepimiz biliyoruz değil mi. Ne diyor şeytan: "Ya Rabbi ben sana giden yola oturacağım, kiminin sağından kiminin solundan, kiminin önünden kiminin ardından geleceğim, boş durmayacağım.” Düşünün şimdi siz İslam’a yeni yeni meyletmeye başladınız. Sabah namazını kıldınız.(Belki Kalkamadınız Ama Kazasını Kıldınız). Öğleyi kıldınız. İkindiyi kılarken namazda sünneti kılarken okuyacağınız sureyi unuttunuz veyahut kaçıncı rekâtı kıldığınızı unuttunuz. Bu şeytanın ilk vesvesesi. (Unutmayın şeytan bize kalbimizden daha yakın.) Neyse diyorsunuz devam Allah kabul eder. Bakıyor Şeytan oluru yok döndüremedi sizi. Bu sefer aklınıza girmeye çalışıyor. Diyor ki "Bak şu araba ne güzeldi. Arabanın yanındaki kız nasıldı ama ya. Mübarek o benim eşim(karım) olacak varya..." Tövbe tövbe demeye başlıyorsunuz. Allah'ın huzurunda ben neler düşünüyorum. Ama bunu siz düşünmüyorsunuz şeytan size oyun oynuyor. (Eeee peki Allah neden bizi savunmuyor kullarını şeytanın yedeğine düşürüyor? Ya hu beynamaz Allah sana Cüz-i İradeyi vermiş mi, akılı vermiş mi sana düşünme gücünü vermiş mi o zaman sende o mübarek kafanın içindeki samanları çıkarda biraz İslami bilgi koy, şeytan sana böle bişi deyince onun yedeğine düşme dimi.) Hani deminde demiştim şeytan bize kalbimizden daha yakın. Namazda bize aklımıza vura vura yeni belirin İslam duvarını tarumar ediyor. Diyoruz dimi Allah'ın huzurunda ben nasıl düşünüyorum. Bir daha çıkamam Allah'ın huzuruna. Allah beni huzurunda istemiyor ki böyle şeyler düşünüyorum... Ohhh düşün bakalım sen böyle şeytanın istediği de bu. Sen Allah'tan kaç sonra de Allah'ım neden beni cehenneme gönderiyorsun? Hem varsayalım ki Allah bizi huzurundan kovdu. Gitmeyecek miyiz ozaman kovulduk diye. Tamam, gitmeyelim nereye gitcez? Hadi gösterin bana bir başka yaratıcı, bir başka ilah varsa gösterin! Yâda kanıtıyla deliliyle getirin söyleyin. Yok, canım kardeşim yok öyle şey. Şimdi bu durumu şöyle bir örnekle göstereyim size. Bir çocuk düşünün. 3-4 Yaşlarındaç Annesini kızdırmış annesi vurmuş buna. Salya sümük ağlıyor. Peki sonra napıyor gene döven annesine gidip sarılıyor anne diye ağlıyor :D Yaaa bizde maben o şeytanın size söylediği gibi huzurdan kovulduk. O çocuk gibi gene bırakmıcaz... Allah'ım dicez huzura koşacaz. Eee peki kardeşim bu günah olmazmı namazda böyle düşünmek. OLUR! Nasıl olur? Şöyle: Eğer sen böyle namazda karı-kız(burada özür dilerim) düşünürsen ve bundan pişmanlık duymazsan işte bu günah olur. Yani herşey sende bitiyor. Eğer kimin huzurunda olduğunu bilipte pişman olursan kefeni yırttın. Yok öyle davranmazsan... "NE ŞEHİTTİR NE GAZİ, PİSİ PİSİNE GİTTİ NİYAZİ Wink " Saygılarımla... Eğer Sürçü Lisan Etmiş isek Affola... Sadece biraz kendi halk ağazımızla anlatmak istedim...
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: Namaz Kılarken Aklıma Kötü Düşünceler Geliyor Acaba Günah İşliyormuyum?
eyvallah gülücük

gidecek başka kapımız yok dediğin gibi

günah da işlesek ,Allahın huzuruna çıkıp ben buyum demek gereklidir,İster affet ister azab et kararına boyun eğdim demek gerekir

ne yüzle Allahın huzuruna çıkıyorsun vesvesesi karşısında

ceza verenlerin de karar verenlerin de en adaletlisinin en hayırlısının Allah olduğu gerçeğini hatırlamalıyız
AKLI YETEN GÖRDÜGÜNE İNANIR
YÜREGİ YETEN GÖRMEDİGİNE

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Allah'ın isimlerinden ADL'ın anlamı neydi kardeşim. ÇOK ADALETLİ... Biz şimdi bir mahkemeye gidiyoruz varsayalım bir suç işledik diye iftira attılar. Diyorum Allah verede hakim adaletli olsada suçsuzluğum açığa çıksa. Mahkeme bitiyor bilmem 6 yıl ondan sonra hakimden bir giriyoruz devletin bütün yargı mensuplarınız birinci dereceden yakınlarıyla ilgili kötü şeyler düşünüyoruz filan. Eee nerede adalet :D Ama Allah'ımız öylemi ne diyor bir hadis-i şerifte "Boynuzsuz Koyun, Boynuzlu Koyundan Ahirette Hakkını ALacak" Böyle kıldan tüyden bile Allah böyle adalaetli davranıyorsa, bir kafirle bizi birmi tutacak. Ne diyor Cübbeli Ahmet Hoca(Mahmut ünlü): "80 sene adam kafirlik yapıyo ölümüne bi hafta kala müslüman oluyo cennete gidiyo anadan doğmuş gibi, eee sen 40 senelik müslümansın Allah onun tevbesini kabul ediyorda seninkini neden etmesin beynamaz :D Sen bi tövbeni et Allah'a hamd et :D" Peygamberimiz ne diyor: "Sizin dualarınız olmasaydı rabbim size ne diye değer verecekti?" Hani denir ya eşeğini sağlam kazığa bağla sonra tevekkül et. Bizde önce işlediğimiz günahların tövbesini yapalım sonra Allah affeder diyelim gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Eûzu billahi mineş-şeytânirracîm.
Bismillahirrahmanirrahîm.
Affedenlerin en hayırlısı Allah (c.c)'tır.
Bu konu ile alakalı olan H.z Vahşinin hayatını araştırmarınızı tavsiye ederim.
Selam ve dua ile.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.